Hogyan válassz megfelelő konyhabútort?

forrás: Prím Online, 2021. november 1. 17:15

Végre belevágnál, hogy megvalósítsd álmaid konyháját, de elveszel a konyhabútorok rengetegében? Aggodalomra semmi ok, csupán néhány szempontot szükséges szem előtt tartanod a választás során. Nézzük meg, mire érdemes odafigyelned!

 

Stílus, ízlés, harmónia

 

Fontos, hogy otthonodban minden bútor és dekorációs elem rólad szóljon, és a te ízlésedről árulkodjon. Különösen igaz ez a konyhára is, amely nem csak, hogy fontos központi tere bármely lakásnak vagy háznak, de hasznos funkciót is tölt be.

 

Konyhabútor választásánál ezért elsősorban határozd meg, hogy milyen stílust képviseljen a berendezés. 

 

 

A hagyományosabb, faanyagból készült konyhák autentikus, “country” hangulatot kölcsönöznek, könnyen dekorálhatóak, és a tartósságuk is garantált. Fontos azonban tudni, hogy a tömörfa konyhapultok például különleges olajos ápolást igényelnek.

 

A modern stílus kedvelői előszeretettel választanak magasfényű, egyszínű konyhabútort, amely letisztultságról és minimalizmusról árulkodik. Előny, hogy itt sem kelt túlzsúfolt hatást semmilyen dekoráció vagy kiegészítő elem.

 

A színek kedvelői megtölthetik élettel a konyhát, és akár kék, piros vagy sárga konyhabútort is választhatnak, az garantáltan vidámságot sugároz majd!

 

Tárolás

 

Konyhabútor megtervezésénél a másik legfontosabb szempont a tárolás. Fontos, hogy a konyhai tárolók alkalmasak legyenek a különféle méretű edények, evőeszközök, tányérok és poharak tárolására.

 

Nem csak a kialakítást és az elrendezést, de a konyhabútorok mennyiségét is érdemes átgondolni. A legjobb, ha többféle méretű fiókos és ajtós elemek is rendelkezésre állnak a különböző méretű tárgyak, tartós élelmiszerek és háztartási cikkek tárolására.

 

Ha kis hely áll rendelkezésre, remek megoldást nyújthatnak a fenti kiegészítő elemek, amelyek a plafon és a konyhabútor közötti részt töltik ki. Ide pakolhatóak a kevésbé használt, de nagy méretű edények vagy robotgépek is.

 

Kialakítás

 

A konyhabútorok elhelyezkedése valamennyire kötött a vízelvezetés és az áram miatt, azonban nem minden esetben van minden röghöz kötve.

 

Ha van lehetőséged a konyhabútorok tologatására, gondold végig a főzés és sütés közbeni rutinod. Ha a jelenlegi fakanalakat tároló fiókod a sütőtől 2 méterre helyezkedik el, az új konyhádnál helyezd ezt közelebb! 

 

Ha a kávé nagy kedvelője vagy, kialakíthatsz egy kis kávésarkot a kedvenc bögréddel, kávékapszulákkal, lehetőleg minél messzebb a többi elektronikai cikktől a szellősebb tér érdekében.

 

Spórolj az idővel és az energiával, és gondold végig, minek hol lenne a legjobb helye! Használd a fantáziád, és hidd el, hogy a lehetletlennek tűnő problémák is megoldhatóak egy-egy okos kiegészítő elemmel és némi tervezéssel!

 

A KonyhaMax.hu változatos stílusú konyhabútorai praktikus tárolást és életen át tartó minőséget és tartósságot biztosítanak! Tekintsd meg a széles konyhabútor és kiegészítő elem választékot, és tervezd meg álmaid konyháját!

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09