Négy korai fázisú vállalkozással bővül várhatóan az OXO csoport portfóliója

forrás: Prím Online, 2021. november 3. 16:29

Az OXO csoport 2021 januárjától újra várja érettebb cégek finanszírozása mellett korai fázisú innovatív vállalkozások jelentkezését is – a befektető csoport a tervek szerint legalább tíz ígéretes kezdeményezést keres a portfóliójába. A kihelyezések elindultak, az elmúlt időszakban már két innovatív vállalkozással jutottak el a befektetési megállapodás aláírásáig összesen 78,4 millió forint értékben. Legfrissebb fejlemény, hogy az OXO Labs inkubátor további két startupról hozott friss befektetési döntést, mely befektetéseket az év végéig folyósítani is tervezi. 

Az OXO Labs inkubátor idén januárjában nyerte el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal jóvoltából a Startup Factory pályázatot, melyből - önrészével kiegészítve - mindösszesen 357 millió forintot fektet be 2022 végéig minimum 10 korai fázisban lévő vállalkozásba. Mostanáig a BetMe Entertainment csapattal 42,4 millió forint befektetésről, a Vilhemp alapítóival 36 millió forintról történt meg a megállapodás.

 

A Vilhemp egy műanyagot helyettesítő alapanyagot fejlesztett ki, mely politejsav (PLA) és kenderrost keverékéből áll össze, így eredményezve egy természetes forrásokból származó, biológiai úton lebomló, újrahasznosítható és többször használatos anyagot. Ez az egyedülálló, saját fejlesztésű granulátum olyan, a közelmúltban az Európai Uniós normatíva szerint kivezetésre kerülő egyszerhasználatos műanyag használati tárgyak alternatív alapanyaga lehet, mint az Vilhemp által jelenleg is gyártott és forgalmazott evőeszközök és szívószál. Termékportfólió bővítésre és hőálló eszközök kifejlesztésére tervezik felhasználni az OXO által nyújtott befektetést. 

 

A BetMe Entertainment csapata az esport piac globális növekedési tendenciáihoz csatlakozik fejlesztésével, mely a casual gamerek (alkalmi játékosok) játékidejének monetizálását, valamint számukra közösségi platform létrehozását tűzte ki célul, elsősorban tranzakció alapú árazást alkalmazva. Ez azt jelenti, hogy az online, többjátékos módot támogató, elsősorban okostelefonon (későbbiekben PC-n és konzolokon) működő játékoknál oldja meg a téttel való játékot, így bevételt biztosítva a professzionális esportolók mellett az alkalmi játékosoknak is, akik a BetMe platformján saját követőbázist is építhetnek a megosztható tartalmaknak köszönhetően.

 

oxolabs.eu
 

 

A legutóbbi döntése alapján az OXO csoport a fentieken túl további két korai fázisban lévő innovatív technológiai vállalkozással kíván befektetési megállapodást kötni. Így sikeres megállapodás esetén várhatóan a még az idei évben a Briefly és a Astoni csapatokkal bővül a portfólió.  

 

A szabadúszó platformként indult, majd a piaci igényekre reagálva szabadúszó menedzsment szoftverré alakult Briefly missziója a munkaerőpiac átláthatóbbá és hatékonyabbá tétele. A Briefly Business B2B megoldás segíts égével az innovatív cégek saját online szabadúszó bázist építhetnek. A szoftver lehetővé teszi a hosszútávú kapcsolatok kiépítését megbízható, tehetséges szabadúszókkal, sőt nem csak a megfelelő szabadúszók megtalálását és szűrését, de integrációjukat is segíti a szoftver. A csapat célja, hogy folyamatosan bővülő szabadúszó bázisukkal a legnagyobb vállalatok és reklámügynökségek hatékony működését segítsék nem csak itthon, de nemzetközileg is.

 

Az Astodi a tartalomgyártókat segíti a helyigényes nagyformátumú fájlok kezelésében egy online médiamunkafolyamat-eszközkezelő és együttműködést elősegítő megoldással. Azon iparági szereplők részére jelent ez megoldást, melyek nagy mennyiségű médiatartalmat gyártanak, például videóstúdiók, hírgyártó vállalatok, filmesek. Az Astodi innovációjával minőségében, és ezáltal méretében csökkentett fájlként oszthatják meg alkotásaikat egymással vagy a külső megrendelővel, valamint megfelelő címkézéssel önmaguk számára kereshető adatbázist hozhatnak létre. Tekintve a vizuális tartalmak fogyasztásának rohamos növekedését, és hogy egyre több félprofi tartalomgyártó is belép az iparágba, piacuk egyre növekszik, a nemzetközi terjeszkedést is tervezik. 

 

Az OXO Labs szakértői csapata továbbra is elkötelezett az inkubációs szolgáltatások biztosítása és az általános vállalkozásfejlesztési ismereteik teljeskörű megosztása mellett. Az inkubátor a következő egy évben további közel 280 millió forintnyi befektetésről hoz majd döntést korai fázisú portfóliója növelése tekintetében, melyre a fent bemutatott cégeken túl további cégek jelentkezését is várja az OXO Labs weboldalán iparági megkötés nélkül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50