Magyar gyárigazgatók a S.E.G.A. Hungary élén

forrás: Prím Online, 2021. november 5. 11:17

Az SEG Automotive magyar leányvállalata csak pár hete fejezte be sikeresen új telephelyére történő átköltözését, és avatta fel a zöldmezős beruházás új címtábláját, máris újabb mérföldkőhöz érkezett. A stratégiai beruházás élére új magyar gyárigazgatókat neveztek ki - mely alátámasztja a globális cégcsoport magyar leányvállalatába és a helyi kollégák szaktudásába vetett széleskörű bizalmát.

 

•  A magyar cég életében először csak magyar gyárigazgatók állnak a globális autóipari beszállító SEG Automotive magyar leányvállalatának élén: Dr. Dobos Péter műszaki gyárigazgató és Vér Szilveszter gazdasági gyárigazgató

•  A kinevezéssel alátámasztják az SEG Automotive szirmabesenyői telephelyébe vetett bizalmát, elismerik a magyar vezetők hozzáértését és szakmai kompetenciáját.

 

2021. október 22-től Dr. Dobos Péter – korábbi telephelyvezető és regionális termelési igazgató – már műszaki gyárigazgatóként folytatja tevékenységét, Vér Szilveszter – korábbi regionális gazdasági igazgató - pedig gazdasági gyárigazgatóként kerül a gyár élére. Mindkét gyárigazgató már több éve dolgozik a vállalatnál vezetői pozícióban, így kinevezésük a gyár élére a továbbiakban is nagymértékben hozzájárul a telephely sikeres működéséhez. 

 

Dr. Dobos Péter az autóipar több területét bejárta, de mindig közel maradt a gyártáshoz. Számos vezetői pozícióban dolgozott a Bosch cégcsoport leányvállalatainál valamint a Jabil Circuit Magyarország Kft.–nél. Az SEG Automotive globális autóipari beszállító magyar gyárához 2018-ban csatlakozott, mint (önindítók gyártásáért felelős) termelési osztályvezető. 2020-ban lett a miskolci telephely vezetője, valamint a regionális gyártásért felelős igazgató. Elhivatott az Ipar 4.0-ás megoldásokért, és célja a gyártás hatékonyabbá tétele: mind költség, mind a folyamatok oldaláról.

 

Vér Szilveszter 11 évet töltött az Audi Hungáriánál, ebből 6 évet már vezetői pozícióban, majd 5 évet dolgozott a Benteler móri gyárában logisztikai vezetőként. Miskolcon a Robert Bosch Energy and Body Sytems Kft.-nél logisztikai osztályvezetőként kezdett el dolgozni, majd végigkísérte az önindító és generátor üzletág kiválását, és az SEG Automotive megalakulását; projektmenedzserként részt vett mind a logisztikai központ, mind az új telephely  építésében és költözésében is. 2018-tól pénzügyi vezető is, majd regionális gazdasági igazgató. 

 

„Nagy örömmel fogadtam el a gyárigazgatói pozíciót, mely mutatja, hogy kollegáimmal közösen jó munkát végeztünk az elmúlt kihívásokkal teli években. Folytatni fogom a megkezdett utat, hogy vállalatunk a továbbiakban is kiemelkedő helyet töltsön be a régióban, és az SEG Automotive termelési és fejlesztési hálózatában. A magyar leányvállalatnak kiemelkedő szerepe van abban, hogy a járműipar számára nagy hatásfokú termékeket gyártson, és ezáltal csökkentse a járművek károsanyag kibocsátását.” – mondta Dr. Dobos Péter. 

 

„Jelen voltam a gyár életének legjelentősebb mérföldköveinél, így örömest fogadtam el a felkérést a gazdasági gyárvezetői pozícióra, mely nagy megtiszteltetés számomra. A továbbiakban is célkitűzésem a termékeink versenyképességének, gyárunk eredményességének és nyereségességének növelése, és hogy a régió egyik legnagyobb munkáltatója maradjunk.” – mondta Vér Szilveszter. 

 

Dr. Dobos Péterről

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai karán szerzett diplomát, egyetemi szintű műszaki menedzser (2006) és villamosmérnök (2008) szakon. 2021-ben PhD diplomát is szerzett Informatikai Tudományok területen. Karrierjét gyártástámogató mérnökként kezdte Robert Bosch Elektronikai Kft.-nél, Hatvanban, majd Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.-nél folytatta, ahol később mérnökségi csoportvezető starter területen, ezt követően értékáram menedzser. Több mint 8 évet töltött a Boschnál Hatvanban és Miskolcon, majd a Jabil Circuit Magyarország Kft.–nél folytatta gyártási és mérnökségi igazgatóként, azt követően pedig logisztikai igazgatóként. 2016-2018 között a hatvani Bosch-nál mérnökségi osztályvezető, majd 2018-ban csatlakozik a S.E.G.A. Hungaryhez, mint önindító gyártásért felelős csoportvezető. 2020. áprilisától termelési vezető, júliustól a miskolci telephely vezetője, majd regionális termelési igazgató, vezeti a vállalat gyártásának új telephelyre történő költözését. 2021. október végétől a S.E.G.A. Hungary Kft. műszaki gyárigazgatója. Nős, 2 fiúgyermek édesapja.

 

Vér Szilveszterről

Dunaújvárosban született, első diplomáját is itt szerezte műszaki menedzserként, gépész szakirányon, majd a Budapest Műszaki Egyetemen logisztika- és termelésmenedzsment szakon diplomázott. 4 évet dolgozott egy monolit vasbeton elemeket gyártó vállalatnál termelés tervezőként,  majd az Audi Hungáriánál helyezkedett el, ahol 11 évet töltött, ebből az utolsó 6 évben már a menedzsment tagjaként vezette először a fizikai logisztikai részleget, majd a vevői/alapanyag/termelés tervezői osztályt. Ezután beszerzési és logisztikai vezetőként dolgozott 5 évet a Benteler móri gyárában. 2015-ben Miskolcra költözik, és a Robert Bosch Energy and Body Sytems Kft. fizikai logisztika osztályvezetője. Az önindító és generátor üzletág kiválása során felelős az akkor még három telephelyen üzemelő fizikai logisztika ketté választásáért, illetve az új logisztikai csarnok felépítéséért, és a raktár költözésért. 2015-2018 logisztikai vezető (Robert Bosch Starter Motors Generators Kft.), majd 2018-tól már az SEG Automotive miskolci leányvállalatának pénzügyi vezetője. 2020-21-ben párhuzamosan projektvezetőként felügyeli az új telephely építését, és a gyár költözését, 2021-ben regionális gazdasági igazgató, majd 2021. október végétől a magyar leányvállalat, a S.E.G.A. Hungary gazdasági gyárigazgatója. Nős, 1  fiúgyermek édesapja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05