A jövő megoldásába fektetett az Enterprise Group

forrás: Prím Online, 2021. november 8. 13:58

Lokációanalitikában is érdekelt cég csatlakozott az egyik legismertebb hazai üzleti infokommunikációval, mérnöki tervezés és életciklus-menedzsmenttel, valamint integrált medikai szoftverfejlesztéssel és bioinformatikával foglalkozó technológiai vállalathoz, az Enterprise Grouphoz. A hazai piac széles vertikumán tevékenykedő vállalat; lefedve az államigazgatás, a nagyvállalati és KKV szegmens igényeit; a Helix Consulting integrálásával nemcsak a jövő technológiáját képviselő lokációanalitika kompetenciával bővítheti képességeit, hanem klasszikus vezetési tanácsadással is.

Lokációanalízis, adatbányászat, adattisztítás, adatdúsítás, külsős „big data” csatornák integrációja és elemzése, saját fejlesztői kompetencia, adatvizualizáció és egyedi döntéstámogató eszközök. Ez csak néhány az Enterprise Grouphoz frissen csatlakozott Helix Consulting képességei közül, amellyel foglalkoznak a vezetési tanácsadási projektek mellett. A két cég egyesülése során az Enterprise Group 70%-os, többségi részesedést szerzett a Helixben, azonban a két cég szervezetileg nem olvad össze, a szinergiában rejlő lehetőségek kölcsönös kihasználásával, továbbra is önállóan működnek tovább.

 

„A Helix számos olyan képességgel és technológiai ismerettel rendelkezik, amely már az elkövetkező években is robbanásszerűen felértékelődik majd ‒ mutatott rá a csatlakozás kapcsán Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezetője. A világ fejlett piacain a cégek több mint 90%-a integrálta saját rendszereibe a lokációalapú elemzéseket, de nálunk ez a terület még csak most ébred majd igazán. Emellett az adatbányászat, vagy a nagy adatbázisok valós idejű feldolgozása is olyan képességek, amelyekre egy rendszerintegrátor cégnek mind nagyobb szüksége lesz a következő években. Úgy gondolom, hogy a Helix ilyen irányú képességei a tanácsadói attitűddel együtt remekül illeszkednek majd az Enterprise eddigi tevékenységébe, miközben a cég továbbra is önállóan teljesíti korábbi és új piaci megbízásait.”

 

„A Helix számára biztonságot jelent majd az Enterprise Group mérete és stabilitása, és várakozásaink szerint a legjobb gyakorlatokat átvéve, az együttműködés lehetőségeivel élve tovább növelhetjük hatékonyságunkat ‒ tette hozzá a fentiekhez Gamplett Gábor, a Helix Consulting ügyvezetője és kisebbségi tulajdonosa. A csatlakozás megteremti a Helix innovatív megoldásai számára a teret a kibontakozáshoz.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05