Vezető konténerbiztonsági vállalatot vásárol fel a SUSE

forrás: Prím Online, 2021. november 11. 11:10

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a NeuVector Inc. felvásárlására. A kaliforniai központú szervezet vezetőnek számít a konténerek teljes életciklusára kiterjedő biztonságot kínáló megoldások piacán. A cég termékeivel végponttól végpontig terjedő védelmet nyújt a sebezhetőségek DevOps folyamatokban történő kiküszöbölésétől kezdve az automatizált biztonságon át egészen a compliance feltételek teljesítéséig. 

A 2015-ben alapított vállalat minden iparágat képes kiszolgálni, beleértve az olyan szigorúan szabályozott területeket is, mint például a pénzügyi és az állami szektor. A felvásárlásnak köszönhetően a SUSE még nagyobb biztonságot kínálhat a konténereket használó ügyfelei számára, és teljes körű, integrált megoldást nyújthat számukra a konténerek kezeléséhez és védelméhez.

 

Az akvizíció teljes ellenértéke 130 millió dollár, ebből 101 millió dollár a SUSE meglévő készpénzállományából származik, 29 millió dollár pedig 695 853 új részvény kibocsátásából. A SUSE a Rancher tavalyi, sikeres integrációjához hasonlóan jelentős keresztértékesítési potenciált lát a két szervezet ügyfélbázisában, és arra számít, hogy a kombinált kínálat új lehetőségeket nyit a SUSE értékesítési csatornájában. A SUSE korábbi elveihez és működéséhez hűen a NeuVector platform forráskódját is nyílttá fogja tenni. Azzal, hogy a NeuVector nyílt forráskódúvá válik, ez a megoldás lehet az első számú választás a Kubernetes-fürtök biztonságossá tételéhez az adatközpontokban, a felhőben és az edge környezetekben egyaránt.

 

 

A 451 Research friss elemzése alapján a konténerek biztonsága a legfontosabb tényező a felhőnatív platformok vállalati használatának növelése terén, különösen az erősen szabályozott és nagyobb védelmet igénylő iparágakban. Ezért is tartja fontosnak a SUSE, hogy integrálja a NeuVectort a SUSE Rancher vállalati konténerfelügyeleti megoldásba. Így végponttól végpontig terjedő biztonságot kínálhat bármilyen kritikus fontosságú környezetben, lefedve az összes, a konténeres alkalmazásokhoz kapcsolódó folyamatot a fejlesztéstől kezdve a telepítésen át a futtatásig. A megoldás képes más konténeres platformokkal és Kubernetes disztribúciókkal is együttműködni, és gondoskodni azok biztonságáról.

 

„Ügyfeleink világossá tették, hogy a biztonság kritikus fontosságú számukra a felhőalapú működéshez és a digitális átalakuláshoz, az akvizícióval pedig biztosíthatjuk nekik a védelemhez szükséges képességeket. Azzal, hogy integráljuk a NeuVectort a SUSE Rancherbe, egy rendkívül erős vállalati konténerkezelési és -biztonsági platformot hozhatunk létre, amely garantálja az ügyfeleink által elvárt, végponttól végpontig terjedő konténerbiztonságot. A NeuVector a Rancherhez hasonlóan hatékonyan kiegészíti meglévő termékeinket, és lehetővé teszi a belépést a gyorsan növekvő piacokra” – foglalta össze Melissa Di Donato, a SUSE vezérigazgatója.

 

A NeuVector évek óta együttműködik a SUSE-val, az ügyfelek már most is telepíthetik a NeuVector megoldást a SUSE Rancher alkalmazáskatalógusából. A felvásárlásnak köszönhetően a SUSE még biztonságosabb szoftvereket kínálhat a meglévő és a leendő SUSE Rancher ügyfelek számára, akik ezáltal egy teljesen integrált konténerbiztonsági megoldást vehetnek igénybe, amely lehetővé teszi számukra, hogy megvédjék rendszereiket és folyamataikat a rosszindulatú támadóktól. 

 

Az akvizíció révén a SUSE Rancher még hatékonyabban tudja támogatni a szervezeteket a kockázatkezelési feltételek teljesítésében az olyan erősen szabályozott iparágakban, mint a pénzügy, az egészségügy és a kormányzati szektor. A NeuVector egyedülálló módon képes hálózati ellenőrzést is végezni a konténerek biztonságának fenntartásához, ami a legerősebb védelmet nyújtja a lehető legkevesebb beavatkozással. A megoldás a nulla bizalom megközelítést is támogatja, amelyet egyre több ügyfél alkalmaz a biztonság erősítéséhez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09