Egymillió forintos álomgépet kapott a streamer az iPontól ajándékba

forrás: Prím Online, 2021. november 12. 12:39

A tehetséges, de anyagi nehézségekkel küzdő közösségépítő mostantól a munkásságához méltó eszközparkkal segítheti a fiatalok online jelenlétének fejlesztését.

Közel egymillió forintos számítógéppel lepte meg a A nagy stream alakítás első szereplőjét az iPon novemberben. A Twitch platformján a Szeged környéki tanyavilágból mzsuzsi néven közvetítő Magyar Zsuzsanna (Zsuzsi) azzal hívta fel magára a webshop figyelmét, hogy a koronavírus-helyzet nyomán megváltozott munkakörülményei miatt kezdett streamelni: az Alternatíva Egyesületnél ifjúságsegítőként tevékenykedő Zsuzsi „békeidőben” 13-25 év közötti fiatalok számára szervez eseményeket, a civilszervezetnél pedig azért dolgoznak, hogy a fiatalok értelmes, közösségépítő célokat találjanak és hasznosan töltsék el a szabadidejüket.

 

Az ünnepek közeledtével rendszerint eluralkodik az emberen az „adni jó” érzés, ez pedig gyakorlati lehetőségekkel társult az iPon őszi megbeszélésén, melynek nyomán elindult A nagy stream alakítás. Ennek keretében olyan, értékeket átadó és közösséget építő tartalomgyártókat keres meg a magyarországi gamer társadalom elsődleges hardverforrása, akiknél a növekedési korlátot az informatikai háttér jelenti. „Nagyjából száz nézőnél húztuk meg a képzeletbeli határvonalat, és olyan személyeket keresünk, akiknek a nagyobb eléréshez vezető úton a minőségi, modern elvárásoknak megfelelő teljesítményű hardver hiánya az egyetlen gátló tényező” – mondja Hagymási Balázs, az iPon kommunikációs vezetője.

 

 

A járványhelyzet alapjaiban változtatta meg az életünket, így az Alternatíva Egyesület közösségi tere is bezárt, ahova a vírus előtt bárki elmehetett és barátságos közegben alakíthatott ki kapcsolatokat a kortársaival. Zsuzsi 2021 januárjában kezdett streamelni napi rendszerességgel azzal a céllal, hogy az online térbe szorult fiatalok számára hasonlóan barátságos, nyitott és befogadó közösséget hozzon létre.

 

Az elmúlt hónapok során Zsuzsi egy Xbox One S konzolról közvetített, anyagi lehetőségei nem tették lehetővé a lényegesen nagyobb teret és lehetőséget rejtő számítógépes tartalomgyártást. „Ha játékot szerettem volna váltani, ahhoz először le kellett állítanom a közvetítést, ráadásul a konzolos játékokban a közösségi játék lehetőségei jóval limitáltabbak, a stream minőségéről nem is beszélve” – mesélt a nehézségekről mzsuzsi. „Hatalmas előrelépést jelent az iPontól ajándékba kapott számítógép, ez egy olyan eszköz, amivel az összes akadályt és korlátot le tudom küzdeni, és tényleg csak arra kell koncentrálnom, hogy a közösségemmel jól érezhessük magunkat. Bármelyik új, népszerű játékot gond nélkül játszhatjuk, és a közvetítési eszköztáram, a beállítások lehetőségei is megnyíltak előttem” – tette hozzá.

 

„Évek óta az első sorban ülve vagyunk szem- és fültanúi az audiovizuális szórakoztatás digitális transzformációjának, mely az élő közvetítések térnyerésével kínál izgalmas és lehetőségekben gazdag interaktív tartalmakat. Tudjuk, hogy az online streaming nehéz kenyér. Értéket közvetíteni, élőben, kreatívan és szórakoztatóan a közönséghez szólni sokkal nehezebb, mint az általános vélekedés tartja. Ráadásul a technikai szempontból vett minőség biztosítása borsos eszközberuházást igényel.” – véli Hagymási Balázs. „Elhivatottságot és tehetséget nem tudunk adni, viszont a streamhez szükséges eszközök terén élen járunk a piacon, ezért határoztunk úgy, hogy abban segítjük a kis streamereket, amiben a legjobbak vagyunk: hardverben.”

 

A program első támogatottja tökéletes példa a tehetséges és önzetlen alkotóra, akit anyagi helyzetéből adódóan a technika akadályozott a növekedésben. A hardvert a TFK csapata válogatta össze az iPon megújult gépösszerakójával, az Asus Pro Art B550 Creator alaplapra épülő Ryzen 5 5600G processzorból, Asus TUF RTX 3060 OC videókártyából és többek között 16 GB G.Skill Trident Z memóriából álló konfiguráció költségeit pedig a webshop állta. Az építésről és az átadásról is készült videó hagyományteremtő céllal. Novembertől kezdődően minden hónapban egy-egy streamert támogat majd az iPon, a célszemélyeket pedig a rajongók választhatják ki. „Bízunk a közösség erejében, hisszük, hogy a nézők tisztában vannak kedvenceik technikai nehézségeivel, és jó szívvel ajánlják majd őket az iPon videók alatt kommentek formájában. A sorozatot a nézőkkel közösen tervezzük alakítani, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy ajánlásával támogassa kedvenc streamereit.” – buzdít szavazásra az iPon kommunikációs vezetője.

Kulcsszavak: iPon

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05