Teams Essentials: egyszerűen használható kollaborációs platform kisvállalkozásoknak

forrás: Prím Online, 2021. december 4. 13:47

Decembertől már elérhető lesz az új Microsoft alkalmazás, a Teams Essentials. A működtetéséhez még csak Office csomagra sem lesz szükség és egy Microsoft Accounton keresztül megvásárolható lesz. Az alkalmazás a Teams legfontosabb funkciót kínálja különösen kedvező áron a néhány főt, legfeljebb 50 embert foglalkoztató kisvállalkozásoknak. A Microsoft egy egyszerűen használható kommunikációs és kollaborációs eszközt ad ezzel a kkv-k kezébe.

A Teams Essentials név mostantól nemcsak egy tanfolyam neve, hanem egy új applikációé is, amely független a Microsoft irodacsomagjától, de tartalmazza a jólismert Teams legfontosabb funkcióit, a nagytestvérénél lényegesen alacsonyabb áron, és a Microsoft 365 csomagtól függetlenül.

 

Az új applikációt kifejezetten a néhány, legfeljebb 25 főt foglalkoztató vállalkozásoknak szánja a Microsoft, de alkalmassá lehet tenni az 50 munkavállóval működő vállalkozások kiszolgálására is. Az alkalmazás decembertől lesz elérhető az egész világon. Fejlesztői szerint a versenytársainál jóval olcsóbban kínál majd egy professzionális kommunikációs platformot a vállalkozások számára.

 

A Teams Essentials közvetlenül, Microsoft Accounton keresztül lesz megvásárolható, vagyis ehhez nem lesz szükség Microsoft értékesítési csatorna és támogatás igénybevételére – ezzel is egyszerűbbé tették a kisvállalkozások dolgát. Ettől függetlenül, azért lesz olyan Teams Essentials verzió is, amelyet a nagyobb vállalatok vehetnek meg az ismert csatornákon.

 

 

A Microsoft az új termékkel nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a kkv-kra. „A Teams Essentials-el a vállalkozások termelékenységét és a munkahelyi együttműködést szeretnénk segíteni az új eszközzel” – mondta el Chris Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. „Magyarországon ezek a cégek adnak munkát a foglalkoztatottak kétharmadának, a nemzeti össztermék 46 százalékát állítják elő. A járvány ezeket vállalkozásokat különösen erősen sújtotta. Ezért és nemzetgazdasági súlyuk miatt, bármilyen eszköz, amely a hatékonyságnövelésükhöz járul hozzá, nagymértékben kihat a teljes nemzetgazdaság teljesítményére” – emelte ki a Microsoft Magyarország vezetője.

 

A hazai arányok megfelnek az európai átlagnak, ahol a kkv-k ugyancsak a kontinens GPD-jének felét állítják elő és három munkavállalóból kettőt foglalkoztatnak, a munkahelyek 85 százalékát és az európai hozzáadott érték három-ötödét ezek állítják elő. Az európai szabadalmak egy ötöde is tőlük származik.

 

Az OECD számításai szerint a kkv-k 70-80 százaléka volt kénytelen 30-50 százalékos bevételkiesést elkönyvelni az elmúlt évben a járvány és a beszállítói láncok sérülése miatt. Ahhoz, hogy ezek a cégek képesek legyenek talpra állni, át kell alakítaniuk a működésüket, esetleg új termékekre és szolgálatásokra kell átállniuk. Mindeközben a munkavállalóikat is meg kell tartaniuk, vagy újakat kell toborozniuk egy különösen változékony és bizonytalan munkaerőpiacon. Mindezek nemcsak azt kívánják meg a vállalkozásoktól, hogy új technológiákat kezdjenek el alkalmazni, hanem azt is, hogy változtassanak a munkakultúrájukon, hogy képesek legyenek megelőlegezni a jövő változásait.

 

Az elmúlt két év megmutatta, hogy azok a vállalkozások élik túl a piac változásait, amelyek még erőteljesebben digitalizálják a működésüket. A kis- és középvállalkozások sok tekintetben leutánozták a nagyokat: átalakították a munkafolyamataikat és az üzleti modelljeiket, képezték a munkavállalóikat, felgyorsították a termékinnovációt. Ma már nem az a kérdés, hogy képesek-e a hibrid munkavégzést működtetni, hanem sokkal inkább az, hogy kihasználják-e az új technológiában rejlő teljes potenciált – az adatvezérelt döntéshozatalon át a mesterséges intelligencia alkalmazásáig – hogy ezzel tegyék még jövőállóbbá a működésüket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09