Három évig tartó fejlesztési munkálatok végéhez ért a DIGI

forrás: Prím Online, 2021. december 6. 16:50

Három évig tartó vezetékes hálózat fejlesztési munkálatokat zár le 2021 decemberében a DIGI. Az újításoknak köszönhetően a vállalat 16 vidéki nagyvárost is lefedő gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódik a budapesti központhoz. 

A 2018 óta saját beruházásként, fokozatosan lefektetett gerinchálózat hossza meghaladja a 2000 km-t, ezzel olyan jelentős vidéki nagyvárosokat lefedve, mint Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Hatvan, Tiszaújváros, Szolnok, Cegléd, Kecskemét, Szeged, Békéscsaba, Baja, Győr, Siófok, Székesfehérvár, Veszprém és Dunaújváros. A három évig tartó fejlesztési munkálatokkal a vállalat lehetővé tette, hogy a csúcstechnológiás, felhasználói végpontig kiépített (FTTH) vidéki gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódjon a vállalat budapesti központjához.  Az újításnak köszönhetően az érintett területek DIGI előfizetői kiemelkedő minőségben élvezhetik a vállalat nyújtotta vezetékes szolgáltatásokat, azaz az 1 Gbit/s névleges letöltési sebességgel rendelkező internetet, valamint a változatos csatornakínálatot, beleértve a DIGI saját tematikus csatornáit. A vállalat 1Gbit/s-os szolgáltatását előfizetői több mint 90%-a számára biztosítja, így a DIGI optikai szálas hálózata technológiailag az egyik legfejlettebb a magyar távközlési piacon.

 

A három évig tartó nagyszabású vezetékes hálózat fejlesztés jól illeszkedik a korábbi évek gyakorlatába: 2020 szeptemberében közel 10 év kitartó, elkötelezett munka és befektetés eredményeképp adta át a DIGI szegedi előfizetőinek megújult hálózatát, ezt követően 2021 márciusában hat megyében adott át korszerűsítéseket, nyáron pedig központi routerei fejlesztéséről számolt be a vállalat. A DIGI az elmúlt évek újításai megkoronázásaként jelentette be a 10G technológián alapuló, közel 10 Gbit/s letöltési sebességet biztosító Fiberlink 10G szolgáltatását, mellyel történelmet írt a magyar távközlési piacon. 

 

Vezetékes hálózata mellett a DIGI az elmúlt évek során kiemelt figyelmet fordított mobil szolgáltatásának fejlesztésére is: 2019-es indulása óta több mint 900 településen tette elérhetővé a DIGIMobil szolgáltatást, a lakosság közel 90%-nak biztosítva a kültéri lefedettséget. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05