Delta csoport: 4 milliárdos IT fejlesztés a Dunaújvárosi Egyetemnek

forrás: Prím Online, 2021. december 21. 09:48

Jelentős értékű közbeszerzések nyerteseként hirdette ki a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Delta Systems Kft.-t a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány nevében eljáró Dunaújvárosi Egyetem. A három közbeszerzési eljárás keretében a társaságot szerverek és tárolórendszerek, valamint kliens oldali IT eszközök beszerzése mellett optikai- és réz hálózat fejlesztése, szünetmentes tápegységek, aktív hálózati eszközök és szoftverek, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások elvégzésével bízták meg. A tenderek összértéke meghaladja a nettó 3,7 milliárd forintot.

A tenderek célja a Dunaújvárosi Egyetem IT rendszereinek és infrastruktúrájának 21. századi kihívásoknak megfelelő technológiai fejlesztése. Ehhez kapcsolódóan a Delta Systems Kft., mint a közbeszerzési eljárások nyertese a szerverek, tárolórendszerek, valamint kliens oldali IT eszközök szállítása mellett fejleszteni fogja a meglévő optikai- és réz hálózatot, valamint biztosítja a stabil működéshez szükséges szünetmentes tápegységeket, valamint aktív hálózati eszközöket és szoftvereket.

 

"A Delta Systems Kft. az ország egyik vezető rendszerintegrátoraként kiemelt missziójának tekinti a hazai oktatási intézmények, köztük az egyetemek digitális felzárkóztatását, infrastruktúrájának fejlesztését, közvetetten pedig az oktatás színvonalának növelését. Meggyőződésem, hogy az elnyert szerződések újabb lehetőségek ezen törekvés megvalósításában.” – jelentette ki a szerződések elnyerése kapcsán Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Mindhárom szerződés a finanszírozási forrás, azaz az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány között 2021. szeptember 28-án létrejött keretmegállapodás alapján tervezetten RRF finanszírozás formában nyújtandó egyetemi fejlesztésre fordítandó keretösszeg rendelkezésre bocsátása napját követő 5. munkanapon lép hatályba.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05