Legjobb nemzetközi munkáltatók között a HUAWEI magyarországi leányvállalata

forrás: Prím Online, 2022. január 24. 14:05

A legjobb munkáltatóknak járó „TOP Employer 2022” elismerésben részesült a HUAWEI Technologies Hungary kiváló munkáltatói tevékenységéért. A multinacionális infokommunikációs cég magyarországi leányvállalata kiemelkedő eredményt ért el a többi között a tehetséggondozás és teljesítményértékelés terén. 

A Top Employers Institute egy független minősítő intézet, amely globálisan értékeli és elismeri azokat a szervezeteket, amelyek kimagasló HR-tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorolnak. A szigorú követelményeket támasztó minősítési programban résztvevő szervezetek kérdőíves felmérés keretében adnak számot humánpolitikai, társadalmi felelősségvállalási módszereikről. A részletes vizsgálat többek között olyan területekre fókuszál, mint a szervezeti hierarchia és kultúra, a menedzsment működése, a toborzási- és beilleszkedési folyamatok, a fenntarthatóság, a sokszínűség és befogadás, valamint a munkakörnyezet és a vállalaton belüli képzési lehetőségek. A minősítési folyamat része egy személyes HR-audit is, amely teljes körűen elemzi a humán erőforrás folyamatokat, visszajelzést adva az eredményes, valamint a fejlesztésre szoruló területekről.

 

A HUAWEI Technologies Hungary kiemelkedően jól teljesített a vállalaton belüli tanulási és fejlődési lehetőségek területén, sokrétű, szervezeten belüli továbbképzést elősegítő lehetőségeinek és mentorprogramjának köszönhetően. A cég kiemelt figyelmet fordít az új munkavállalókra vagy az újonnan Magyarországra érkezőkre: dedikált mentor, alapozó-, szakmai- és soft skill tréningek, valamint online tanulóplatform segíti az újonnan belépőket a zökkenőmentes beilleszkedésben. A Magyarországra érkező kínai kollégák integrációját pedig részletesen kidolgozott, önálló programmal segíti.

 

 

A technológiai cég teljesítményértékelési rendszere is jól szerepelt a minősítésen. A HUAWEI magyarországi leányvállalatánál precízen kidolgozott informatikai rendszer is támogatja az értékelést, amely egyúttal személyre szabott, szintekre osztott és lehetővé teszi a teljes körű visszajelzést a közösen kijelölt üzleti célok mentén.

 

„A TOP Employer elismerés arról szól, hogy nemcsak infokommunikációs gyártóként, hanem munkaadóként is a legjobbak között vagyunk” – mondta el Gecse Mariann, a HUAWEI Technologies Hungary kormányzati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója. „A munkavállalók visszajelzései alapján folyamatosan fejlesztjük a munkahelyi környezetet, bővítjük a lehetőségeket, igyekszünk összehangolni a munkakultúrákat. Legújabb üzletágaink – mint a napenergiás Digital Power vagy a Cloud – vonzóak a munkavállalók számára, mert a Huawei vezető technológiáinak köszönhetően az iparág rengeteg lehetőséget nyújt számukra, bővelkedik szakmai kihívásokban, továbbá óriási a fejlődési potenciál akár egy-egy munkakörben is a teljes vállalaton belül” – tette hozzá Gecse Mariann. 

 

A Top Employers Institute a legkiemelkedőbb HR-gyakorlatok elismerésével foglalkozó nemzetközi minősítő. A 30 éve alapított Top Employers Institute több mint 1600 szervezetet tanúsított 120 országban/régióban. Ezek a minősített Legjobb Munkaadók világszerte több mint 7 millió munkavállalót foglalkoztatnak.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09