Kónya László a Deutsche Telekom IT Solutions új ügyvezetője

forrás: Prím Online, 2022. február 1. 19:56

Február 1-jétől Kónya László veszi át a Deutsche Telekom IT Solutions (DT-ITS) ügyvezető igazgatói pozícióját. A szakember 11 éve vezető a vállalatnál, ahol 2018. óta magyarországi Growth Portfolio divízióért felelt. Erik Slooten a T-Systems International vezetőségében dolgozik tovább Budapesten.

Kónya László több mint 25 éves informatikai és telekommunikációs tapasztalattal rendelkezik. Pályafutását szoftverfejlesztéssel és projektmenedzsmenttel kezdte, majd két szoftver- és IT outsourcing szolgáltatásokat szállító hazai informatikai cég vezérigazgatója is volt. 2010-ben csatlakozott a Deutsche Telekom csoporthoz tartozó Deutsche Telekom IT Solutions-höz (akkori nevén IT Services Hungary), ahol különböző vezetői pozíciókat töltött be. Létrehozta a T-Systems román és a bolgár leányvállalatait, felügyelte az IT Business szolgáltatásokat, irányította a vállalat a vészhelyzeti és válságkezelési folyamatait. 2018-tól VP Growth Portfolio szerepben többek között a publikus felhőszolgáltatásokért, valamint az Internet of Things, a kibervédelmi, a szoftverfejlesztési és automatizálási szolgáltatásokért felelt. Egyetemi tanulmányait a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen végezte, a Warwick Universityn pedig MBA fokozatot szerzett. Kónya László a Corvinus Egyetemen virtuális projektmenedzsmentet oktat.

 

„Izgatottan várom, hogy immár a DT-ITS teljes csapatával közösen folytathassam a munkát. A legnagyobb hazai IT munkaadóként kiemelten fontosak számunkra az egyetemi együttműködéseink, illetve, hogy megtaláljuk és kineveljük a tehetségeket a folyamatosan növekvő üzleti igényeink kiszolgálására. Elkötelezettek vagyunk a fenntartható digitalizáció mellett és folyamatosan bővítjük a szolgáltatásainkat számos olyan területen, mint a mesterséges intelligencia és az automatizáció, hogy ezáltal tovább erősítsük pozíciónkat az ICT szolgáltatások nemzetközi értékláncában” – mondta el Kónya László, a Deutsche Telekom IT Solutions ügyvezető igazgatója.

 

„Februárban egy olyan tapasztalt, érett vezetőnek adom át a stafétát, aki korábbi pozícióiban is hatékonyan támogatta a vállalat dinamikus fejlődését és transzformációját. Kónya László nemcsak remek kolléga, hanem kiváló szakember és csapatjátékos is, így meggyőződésem, hogy nemzetközi szinten ő képviselheti a leghatékonyabban a DT-ITS érdekeit. Nagyon örülök, hogy új szerepköreinkben is együtt dolgozhatunk majd” – tette hozzá Erik Slooten, a Deutsche Telekom IT Solutions leköszönő vezetője.

 

Erik Slooten idén februártól a T-Systems International Cloud Services üzletágán belül a szolgáltatási kapacitások és minőségügyi folyamatok átalakítását és az automatizálás fejlesztését felügyeli Global Leader Delivery Quality and Transformation pozícióban. Slooten vezetése alatt mintegy 100 globális pozíció és feladat érkezett a DT-ITS-hez, miközben a cég alkalmazottainak létszáma több mint 5000-re bővült. Irányításával a vállalat a német anyagcég üzleti struktúrájának átalakítása keretében nevet váltott és 2020 nyarától Deutsche Telekom IT Solutions márkanéven működik. A vezető nevéhez fűződik a hazai cégcsoport esélyegyenlőséget támogató oktatási programja is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09