A Check Point Software SASE megoldása biztonságosabbá teszi a távoli és hibrid munkavégzést

forrás: Prím Online, 2022. február 18. 11:17

A Harmony Connect SASE mostantól VPN szolgáltatással, új globális PoP-okkal és az üzleti szférában egyre gyakrabban felmerülő, a gördülékeny hálózati csatlakozás és a fenyegetésekkel szembeni védelem konvergenciájával kapcsolatos elvárásoknak való megfelelést lehetővé tevő biztonsági fejlesztésekkel egészül ki. 

 

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat, bejelentette Harmony Connect Secure Access Service Edge (SASE) termékét, mely:

  •   zero-trust csatlakozást kínál a vállalati alkalmazásokhoz, felhő alapú VPN szolgáltatással,
  •   továbbfejlesztett kapcsolódási sebességet biztosít új, a világ különböző pontjain létrehozott kapcsolódási pontokkal (PoPs),
  •   a távoli eszközök helyadatainak ellenőrzésén alapuló jóváhagyásnak köszönhetően nagyobb biztonságot nyújt.

 

Számos szervezet jelenleg távoli munkavégzéssel működik, sőt néhány hosszú távon is átáll hibrid vagy távoli munkavégzési formákra: számukra ezen újítások és képességek minden korábbinál könnyebbé teszik a távoli és hibrid munkaerő, valamint a kirendeltségek védelmét az ötödik generációs cyber-támadásokkal szemben, bármilyen forrásból, eszközről, bárhonnan is érkezzenek azok.

 

A SASE modell kezeli a hálózat és a biztonság konvergenciáját a felhőben megvalósító, hagyományos hálózati architektúrák korlátait. A SASE keretrendszer implementációja számos előnnyel jár azon szervezetek számára, melyeknek meg kell oldaniuk a távoli munkavégzésben dolgozó alkalmazottak és a fiókvállalatok növekvő számának támogatását, miközben priorizálni kell a biztonsági aspektusokat és a fenyegetésekkel szembeni védekezés szempontjait. A Gartner véleménye szerint „2025-re a nagyvállalatok legalább 60%-ának határozott stratégiája és forgatókönyve lesz a SASE felhasználóra, fiókirodára és hozzáférési pontra kiterjedő bevezetésére, miközben ez az arány 2020-ban még csak 10% volt.”* A Harmony Connect SASE az egyetlen olyan, megelőzésre fókuszáló SASE megoldás, mely 100%-ban képes visszaverni a kártékony programok támadásait. Ennek köszönhetően a nagyvállalatok olyan új biztonsági paradigmákat tudnak bevezetni, melyek a magasabb szintű skálázhatóság, az egységes menedzsment, a jobb felhasználói élmény és sebesség érdekében képesek kihasználni a felhőkben rejlő lehetőségeket, miközben megelőzik és blokkolják a legtrükkösebb cyber-támadásokat még azelőtt, hogy azok megzavarnák az üzletmenetet. 

 

„A nagyvállalatok egyre megosztottabbak, egyre növelik a területet, ahol működnek és ezzel nő a kidolgozott hálózatbiztonsági támadások kockázata. Ez az egyre nagyobb komplexitás központosított és konzisztens biztonsági intézkedés-menedzsmentet követel meg a hálózat egészében. A SASE egy olyan hivatkozási architektúra, mely kezeli az elosztott nagyvállalati rendszerekkel kapcsolatos biztonsági kihívásokat,” - mondta John Grady, az ESG hálózat-biztonsági elemzője. „A Check Point Harmony Connect SASE megoldás az ’első a biztonság’ megközelítésen alapul: egységes felhő-biztonsági szolgáltatásokkal, többek között következő generációs tűzfallal, magas szintű fenyegetésekkel szembeni védelemmel, biztonságos web gateway-el, zero-trust hálózati hozzáféréssel, adatvesztéssel szembeni védelemmel és behatolás-védelemmel (VPN) rendelkezik. Ugyanakkor a Check Point Software együtt működik a vezető hálózati vállalatokkal annak érdekében, hogy megadják a nagyvállalatoknak a legjobb biztonság és a legjobb hálózati teljesítmény kombinációjához szükséges rugalmasságot.”

 

 

A Harmony Connect SASE továbbfejlesztett megoldásának jellemzői:

  •   Új VPN-szolgáltatás – ügyfél-alapú, hálózati-szintű hozzáférés – a VPN mint szolgáltatás a layer 3 hálózati kapcsolat erejével bír, melyet zero-trust hozzáférési előírások biztosítanak. A szolgáltatás felhő-alapú DLP-t és iparágvezető IPS-t fog tartalmazni, ezzel védve az app-okat a legújabb sérülékenységekkel szemben (mint például a Log4J). 
  •   Felhő-alapú kapcsolódási pontok (PoP-ok) új területeken – A különböző régiókban kínált több elérhetőségi zóna (PoP-ok) révén a Check Point új kapcsolódási pontokkal bővíti globális felhő szolgáltatásainak a körét Svájcban, Norvégiában, Hollandiában, az USA középső és déli területein, az Egyesült Arab Emírségekben és Kínában.
  •   Az eszközök helyadatain alapuló jóváhagyás – Nagyban javítja az alkalmazottak távoli hozzáféréssel működő eszközeinek biztonsági állapotát. 

 

„A WR Grace egy globálisan működő vegyipari vállalat, mely 5000 alkalmazottat foglalkoztat 40 országban. A Harmony Connect tűzfalának szolgáltatásként való rendelkezésre állásával, valamint a Harmony Office és E-mail biztosításával védelmet tudunk nyújtani felhasználóink, irodáink és alkalmazásaink számára, függetlenül azok elhelyezkedésétől,” - mondta David Antlitz, a WR Grace biztonsági és tűzfal technológiákért felelős globális menedzsere. „A Harmony Connect SASE egységes menedzsmentje lehetővé teszi számunkra a távoli hozzáférésből fakadó nehézségek kezelését, illetve azt, hogy egységes biztonsági előírásokat tudjunk foganatosítani a vállalat egészében, ugyanakkor egyszerűsíteni tudjuk az adminisztrációt, miközben a legmagasabb szintű biztonságot nyújtjuk.” 

 

„A Check Point megelőzésen alapuló megközelítésének SASE-ra való kiterjesztésével a szervezeteknek többé nem kell választaniuk a biztonság és a teljesítmény között amikor megosztott környezeteikről van szó,” - mondta Itai Greenberg, a Check Point Software termékmenedzsmentért felelős elnökhelyettese. „A Harmony Connect egységesen kezeli a különböző, felhő-alapú hálózat-biztonsági szolgáltatásokat, ezzel egyszerűbbé téve a távoli és hibrid munkavégzés, illetve a világ különböző részein működő irodák biztonságának menedzsmentjét. A szolgáltatást világszerte már 400 ügyfelünk bevezette, az újítások révén a szervezetek élvezhetik a jobb kapcsolódási opciókból, a távoli eszközök továbbfejlesztett biztonságából és a még jobb felhasználói élményből fakadó előnyöket.”

 

A Harmony Connect-et úgy tervezték, hogy a legfejlettebb cyber-támadásokkal is meg tudjon küzdeni, olyan alapvető hálózat-biztonsági szolgáltatásokat kínál, mint a Secure Web Gateway, a Zero Trust Network Access, fiókvállalati Firewall-as-a-service, Intrusion Prevention (IPS) és Data Loss Prevention (DLP), ugyanakkor percek alatt telepíthető, így a zero-trust szabályzatok a felhasználói élmény megzavarása nélkül bevezethetők.

 

Az új fejlesztések kiegészítik a már korábban is rendelkezésre álló zero-trust technológiát, ezzel úgy pozícionálva a Check Point SASE megoldást, hogy az egyszerű, biztonságos hozzáférést nyújtson a távoli felhasználók és a fiókirodák számára, mindezt a legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelemmel. 

 

____________________
*  Gartner 2021 Strategic Roadmap for SASE Convergence, 2021. március 25., szerzők: Neil MacDonald, Nat Smith, Lawrence Orans, Joe Skorupa.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05