Rekord évet zárt az SAP Hungary 2021-ben

forrás: Prím Online, 2022. február 18. 13:56

Alapítása óta a legsikeresebb évet zárta az SAP Hungary a tavalyi év kiemelkedő eredményeinek köszönhetően. A Magyarországon 25 éve működő szoftverfejlesztő vállalat tavaly mintegy 12,5 százalékkal tudta felülmúlni 2020-as árbevételét. A rekord üzleti eredmény egyik fő oka a felhőszolgáltatások iránt megnövekedett kereslet volt, csak ebben a szegmensben több mint 30 százalékkal nőtt a bevétele az SAP Hungary-nak.

Az SAP a pandémia ellenére növekedni tudott, ami nagy részben annak köszönhető, hogy termékeik és szolgáltatásaik jelentős része pont a járvány negatív hatásainak enyhítésében segíti az ügyfeleket. A legnagyobb kihívást jelentő területek például az üzletfolytonosság, üzembiztonság, HR-adminisztráció, redundancia-analízis, vagy a valós idejű készletmenedzsment, amiknek kezelésére egyre több vállalat választja a legkorszerűbb digitális, felhőalapú megoldásokat. A megnövekedett kereslet nem meglepő, hiszen a felhőalapú szolgáltatások beruházási igénye hosszútávon lényegesebb kisebb, illetve a kiépítés ideje is gyorsabb, mint egy helyszíni telepítésű (on-premise) megoldásnak, ami a gyors reagálást igénylő vírushelyzetben a szokásosnál is nagyobb vonzerőt jelentett a vállalati döntéshozóknak. 

 

A vállalatokon belüli információk mellett egyre több külső hatás elemzésében is támogatja ügyfeleit az SAP világszerte, jó példa erre a klímaváltozással összefüggő információk menedzselése. Ennek megfelelően a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot támogató megoldások népszerűsége is folyamatosan nőtt az elmúlt évben, ami idén is meghatározó lehet, hiszen szabályozói, fogyasztói és partneri oldalról továbbra is ez az egyik fő elvárás a cégek felé. Globálisan is jó évet tudhat maga mögött az SAP, hiszen a vállalatcsoport teljes bevétele 2 százalékkal emelkedve elérte a 27,8 milliárd eurót. A felhőszolgáltatásokból származó bevétel 17 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest.

 

Pintér Szabolcs

„Ebben a sikerben nagy szerep jutott a marketing automatizációs sláger termékünknek az Emarsys-nak, illetve a tavaly év elején elindított RISE with SAP szolgáltatáscsomagnak, amely az ügyfelek felhőalapú átalakulását hivatott felgyorsítani. Általánosságban elmondható, hogy a felhőszegmensben látunk egy folyamatos fejlődést évről évre, és a chiphiány miatt az idei évben is megnövekedett keresletre számítunk ezen a területen. A tavalyi évben minden negyedéves tervünket sikerült túlteljesíteni, ezzel az eredménnyel pedig a régióban jelen lévő SAP leányvállalatok között is elsők lettünk. Arra számítok, hogy 2022-ben a folyamatos növekedésünknek és az eddig nem látott keresletnek köszönhetően még ezt a remek eredményt is túl tudjuk majd szárnyalni.”

 

Az üzleti eredmények mellett a létszám is nagyot nőtt az SAP magyarországi leányvállalatánál. A budapesti irodákban jelenleg több mint 1350-en dolgoznak, csak 2021-ben több mint 200 embert vettek fel, és jelenleg is mintegy 100 pozíció vár betöltésre, miközben a fluktuáció minimális. Nagy eredmény a tavalyi évből a Flex Work program bevezetése, ami a pandémiától függetlenül, hosszútávon biztosít rugalmas munkavégzést a munkavállalók számára. Ennek keretében az egyén és a felettese közösen döntik el, hogy az adott kolléga hogyan tud a legjobban teljesíteni, és ennek megfelelően kialakíthatják úgy a munkakörülményeit, ahogy neki a legjobb. A program lényege, hogy a végeredményt helyezi előtérbe, nem pedig azt, hogy a munkát mikor és milyen körülmények között (otthon, az irodában, hibrid módon) végzik a kollégák.

Kulcsszavak: +céginfo SAP Hungary SAP

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09