A Dachser felkészülten várja partnerei megnövekedett volumeneit

forrás: Prím Online, 2022. március 1. 09:51

Kettőről három műszakos munkarendre vált a Liegl&Dachser Kft. pilisvörösvári veszélyes anyag raktára februártól, hogy az agrár munkák kezdetével teljes felkészültséggel tudják kiszolgálni a mezőgazdaságban tevékenykedő ügyfeleiket. A februártól májusig tartó időszakban ugyanis közel 7 000 tonna vegyi áru hagyja el vállalat raktárát. A növényvédő szerek iránti kereslet és így a helyszíni szállítás ideje is nagymértékben függ az időjárástól. Ezért a mezőgazdasági ágazatból érkező ügyfelek vegyi anyag szállítása részletes tervezést igényel, a szezonális csúcsidőszakon túlmenően is.

A kiemelt szezonban közel 6500-7000 tonna vegyi áru hagyja el a pilisvörösvári telephelyet, amiből márciusban csak 3000-3500 tonna kerül kiszállításra. Az új munkarendet megelőzően mind a raktárban dolgozó és mind a szállításban részt vevő kollégáknak külön képzésben kell részt venniük, sőt a raktár szigorú feltételeit a katasztrófavédelmi hatóság is rendszeresen ellenőrzi.

 

A DACHSER Chem Logistics üzletága közel négy millió szállítást bonyolított le 2021-ben, a szállított tömeg 3,4 millió tonnára rúgott, ebből 1,25 millió tonna volt veszélyes anyag szállítás. Magyarországon a cég jelenleg Pilisvörösváron és Tiszaújvárosban üzemeltet veszélyes anyag raktárt, ahonnan a vevői koncepciónak megfelelően történnek kiszállítások. A veszélyes anyagok mozgatása rendkívül nagy precizitást és körültekintést igényel.

 

 

„Először is rengeteg európai és magyarországi jogszabálynak, valamint előírásnak kell megfelelni, például eleget kell tenni a kémiai biztonságról-, a katasztrófavédelemről- és az iparbiztonságról szóló törvényeknek, a Seveso III irányelvnek, valamint az ADR megállapodás előírásainak. Másrészt megbízóink és a DACHSER globális elvárásaiban is szerepelnek minősítési rendszerek (pl. SQAS- és ISO tanúsítványok, VCI koncepció szerinti tárolás stb.), melyeket rendszeresen felülvizsgáltatunk, illetve használunk.” – emeli ki Márton Tamás, Liegl&Dachser Kft. üzletágának munkatársa.

 

A Liegl&Dachser 2006 óta foglalkozik veszélyes anyagok raktározásával és szállításával, ekkor nyitotta meg az ilyen igényeket kiszolgáló egységét Pilisvörösváron. „Összesen 7000 m2-en tárolunk vegyi anyagokat és kiemelt figyelmet szentelünk mind a raktározás és mind a szállítás során a sérülés mentességére és a pontosságára. Sikerünk titka a kitűnő szolgáltatási színvonal és az időben pontos és hiánytalan szállítás. A következő pár hónapban felkészülten várjuk a szezon sajátosságából eredően az egyszerre érkező megrendeléseket.” – nyilatkozta Halmschláger Gergely, Team Leader, Contract Logistics, Liegl&Dachser Kft.

Kulcsszavak: logisztika DACHSER

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05