Hibrid formában jön a Startup Safari

forrás: Prím Online, 2022. március 9. 21:27

A Budapest Startup Safari 2022-ben már hetedik alkalommal kerül megrendezésre, két év online találkozás után ezúttal hibrid formában, már élőben és a rendkívül korszerű konferencia platformon közvetítve is megrendezésre kerül. A két nap alatt a központi helyszín mellett, mely a Király utcai HubHubban lesz, néhány külső állomáson is izgalmas előadásokat hallgathatnak meg mindazok, akik érdeklődnek az innováció, a technológiai újítások, és a nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások kulisszatitkai iránt.

A hét évvel ezelőtt létrehozott Budapest Startup Safari idén április 28-29-én kerül megrendezésre. A szervezők a sok éves tapasztalatuk, a 2020-ban megismert piaci átrendeződés és az ökoszisztéma igényei alapján a tudásmegosztás mellett idén is nagy hangsúlyt fektetnek az interaktív programok, kurzusok lehetőségére is, melynek során a számos hazai szakember mellett a világ több szegletéből – a Szilícium-völgytől Dél-Afrikáig – bejelentkező előadókkal is találkozhatnak majd a résztvevők, akik az üzleti és technológiai témákban egyaránt tartanak majd workshopokat, előadásokat. Emellett pedig a kezdetektől a rendezvény céljai között szerepel a kapcsolatépítés és a munkáltatói márkaépítés támogatása, ezért minden eddiginél több lehetőséget biztosít a Startup Safari arra, hogy a résztvevők one-on-one, azaz személyes, egyéni találkozókra is – ebben az évben ráadásul ez is élőben valósul meg. A rendezvény idén is magyar és angol nyelven zajlik majd, a korszerű konferencia platformnak köszönhetően számos egyéb kapcsolatépítési lehetőséggel, online követhetőséggel és visszanézhető tartalmakkal. 

 

A közel 100 esemény hat tematikus útvonalra osztva olyan témaköröket jár körbe, mint az üzletfejlesztés, az online kereskedelem, a márkaépítés, a jogi és pénzügyi tudnivalók, a befektetési alapok, a tartalomkezelés vagy a távmunka és oktatás, az e-kereskedelem innovációi. Az esemény nem csak üzleti, hanem mélyebb technológiai témákat is kínál, az érdeklődők az AI, a blockchain, a web 3.0, az NFT, a szoftverfejlesztés vonalon is számos programot találnak majd. A résztvevők kérdezhetnek, találkozhatnak, ismerkedhetnek és egy erős, színvonalas és színes tudásanyagot kapnak a két nap alatt.

 

 

Az előadások és workshopok nyomán olyan cégek engednek bepillantást a kulisszáik mögé, mint a világ egyik legsikeresebb open banking vállalata, a Revolut, az utóbbi évek egyik legnagyobb hazai sikersztorija, a SEON, a közelmúltban akvirált InceptTech, vagy az évek óta töretlen sikernek örvendő Starchema, valamint a hazai ökoszisztéma aktív startupjai, például például a Microsoft CEE Startup Awards győztese a Volteum, a ViddL, a Photon, a Briefly, az Blue Colibri, a Webshippy és sokan mások. Emellett pedig olyan, a technológia és az üzletfejlesztés területén avatott szakemberekkel találkozhatnak a résztvevők, mint Tanja Sternbauer, a Female Factor egyik alapítója, svájcból Alessandra Sollenberg, a Top Tier Ventures alapítója, Tim Schumacher Németország egyik legsikeresebb zöld befektetője, Daniel Visevic, a Word Fund társalapítója, Oszkó Péter, az OXO csoport alapító tulajdonosa, Langár Bence, a TLF Capital alapítója, Vértes Márton a holland The Ocean Cleanup projekt partnerkapcsolati vezetője, Kenyeres István biotechnológus, de a Szilícium-völgy magyar sikersztorija is elsőként mutatkozik be Végh Noé előadásában. Az előadók sora pedig még közel sem teljes, a szervezők folyamatosan jelentik be az új meghívottakat. Ahogy azt a pandémiát megelőző időkben is Safari látogatói már megszokhatták, a konferenciát követően mindkét napon tematikus networking eseményeken vehetnek részt az érdeklődők. 

 

A rendezvény mellé már a szervezés korai szakaszában a hazai startup közösség számára olyan fontos szervezetek álltak be, mint a Microsoft, a Grow with Google, a The Female Factor, a TLF Capital, a CheckINN, az OXO Holdings, az INPUT Program, a Design Terminal, a Hiventures, a CEU iLAb, az MKB Fintech Lab és a Morgan Stanley.

 

A Startup Safari Budapest online konferenciára már elindult a kedvezményes early bird jegyárusítás. További információ elérhető a www.budapestsafari.com, jegyvásárlás pedig a https://tixa.hu/startupsafari2022 oldalon.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05