Felgyorsíthatók és leegyszerűsíthetők a nyílt hálózati üzembe helyezések

forrás: Prím Online, 2022. március 12. 10:09

A Dell Technologies új telekommunikációs megoldásokat és szolgáltatásokat jelentett be. Az új technológiai vívmányok előre lendítik a nyílt telekommunikációs ökoszisztémát, és segítik a kommunikációs szolgáltatókat, hogy költséghatékonyan tudjanak átállni a nyílt, felhőalapú hálózatokra. 

 

• A Dell Technologies a felhőalapú hálózatok gyors üzembe helyezését segíti elő a Dell Telecom Multi-Cloud Foundation-nel, egy telekommunikációs felhőszoftverrel integrált modern hálózati infrastruktúra-megoldással

• A Dell Open RAN Accelerator nyílt architektúrájú megoldást kínál a nagy teljesítményű 5G Open RAN hálózatok méretezéséhez

• Az edge és központi telekommunikációs környezetekhez tervezett Dell megoldások felgyorsítják és még több lehetőséggel bővítik a hálózatok modernizálását

  

A távközlési ágazat nyílt ökoszisztémájának növekedésével a telekommunikációs szolgáltatók több technológia közül választhatnak, és többféle partnerrel működhetnek együtt amikor a natív felhőalapú hálózatokra állnak át. Fontos, hogy a nyílt ökoszisztéma különböző technológiái zökkenőmentesen működjenek együtt, hogy a kommunikációs szolgáltatók differenciált edge szolgáltatásokat biztosíthassanak, és csökkenthessék a költségeiket. A Dell Technologies célja, hogy leegyszerűsítse és felgyorsítsa a modern hálózatok telepítését a Dell Telecom Cloud Foundation-nel, a Dell Open RAN Accelerator-ral, valamint új telekommunikációs megoldásokkal és fejlesztési lehetőségekkel. 

 

„Azért, hogy innovatív, az edge-en rejlő lehetőségeket kiaknázó szolgáltatásokat fejleszthessenek ki, a kommunikációs szolgáltatók más módszerekkel kezdték kiépíteni és üzembe helyezni a nyílt hálózatokat. Kibővített portfóliónkkal a hálózatüzemeltetők gyorsan és egyszerűen modernizálhatják a hálózataikat és tehetnek szert bevételre az új szolgáltatásaikból” – mondta Denis Hoffman, a Dell Technologies telekommunikációs rendszerekért felelős vezető alelnöke és ügyvezetője.

 

Üzleti növekedés a hálózatok modernizálásával

A Dell Telecom Multi-Cloud Foundation egy használatra kész, végponttól végpontig tartó, modern hálózati infrastruktúra megoldás. Az új technológiával a kommunikációs szolgáltatók gyorsabban, egyszerűbben és alacsonyabb költségek mellett építhetnek ki és helyezhetnek üzembe nyílt, natív felhőalapú hálózatokat. A Telecom Multi-Cloud Foundation a Dell hardverek mellett a Dell Bare Metal Orchestrator felügyeleti szoftvert, valamint a kommunikációs szolgáltatók által választott integrált telekommunikációs platformokat, köztük a Red Hat, VMware és Wind River szoftvereket tartalmazza. 

 

A Dell új Dell Bare Metal Orchestrator modulokkal bővíti a szoftvereit, hogy lehetőséget biztosítson a kommunikációs szolgáltatóknak alapvető felhőfunkciók üzembe helyezésére és életciklus-kezelésére. A bevezetést követően a kommunikációs szolgáltatók a hardver- és szoftverkörnyezetüket egy méretezhető, felhőalapú, a központi, edge és RAN hálózatokat egyaránt lefedő csomagban helyezhetik el. Emellett rugalmasan tervezhetnek meg és helyezhetnek üzembe nyílt hálózati funkciókat és differenciált edge szolgáltatásokat. Az ACG Research becslése szerint azok a kommunikációs szolgáltatók, akik üzembe helyezik a Telecom Multi-Cloud Foundationt a hálózataikban, akár 39 százalékkal csökkenthetik az üzemeltetési költségeiket. Az ACG Research azt is megállapította, hogy ezek a kommunikációs szolgáltatók időt is megtakarítanak a szerverek kiépítése, a szoftverfrissítések, valamint a felhőcsomag integrálása és tesztelése során.

 

 

Az Open RAN felgyorsítását célzó új hardver 

A virtualizált és Open RAN architektúrák bevezetésével az 5G hálózatok olyan átalakuláson mennek keresztül, amely a felhőmegoldások skálázhatóságát eredményezi a RAN hálózatokban. A meglévő virtualizált és Open RAN alternatívák korábban nem érték el a kiépített hálózatok teljesítményét, ami meggátolta, hogy a kommunikációs szolgáltatók natív felhőalapú 5G-hálózatokat vezethessenek be. 

 

A Marvell-lel közösen kifejlesztett Dell Open RAN gyorsítókártya egy új, beágyazott, fizikai-rétegbeli 5G gyorsítókártya a vRAN és Open RAN megoldásokhoz. A Dell PowerEdge-hez és más x86-alapú szerverekhez tervezett PCIe-gyorsítókártya a napjaink vezető 5G rádióhálózatainak teljesítményét és a Marvell OCTEON Fusion technológiáját ülteti át az Open RAN ökoszisztémába. Az új megoldás segítségével a kommunikációs szolgáltatók jobb teljesítményű, alacsonyabb költségű és kisebb energiafogyasztású rendszereket építhetnek ki. Ezek a rendszerek a nyílt architektúrán alapuló megközelítéssel lehetővé teszik a nagy teljesítményű, modern rádiós hozzáférést biztosító hálózatok megfizethető skálázását.

 

A Dell felgyorsítja a megoldások üzembe helyezését 

A Dell új, edge-en található és központi telekommunikációs megoldásokkal bővíti tovább nyílt partner ökoszisztémáját.

• A Dell Validated Design for Services Edge 1.2 ötvözi az edge-en található számítási erőforrásokat és a privát hálózati csatlakoztathatóságot. Ezzel megkönnyíti az üzembe helyezést, lehetővé teszi a skálázható üzemeltetést és biztosítja a szükséges biztonsági funkciókat, amikor nagyszámú peremhálózati helyszínnel kell számolni. A vállalatok érzékelőket és eszközöket helyezhetnek el a mobilhálózatok peremén, hogy közel valós időben rögzíthessék és dolgozhassák fel az adatokat, az adatokból kinyert megállapítások alapján pedig optimalizálhassák a működésüket és fokozhassák a hatékonyságukat. A nyílt és szabványalapú megoldás immár támogatja az Airspan 5G RAN-t a vállalati privát 5G hálózatok gyors üzembe helyezéséhez.

• A Dell Validated Design for the 5G Core with Oracle and VMware segítségével a kommunikációs szolgáltatók biztonságos, megbízható, skálázható központi 5G hálózatokat építhetnek ki egy iparági szabványú infrastruktúrában. A megoldás használatával csökkenthető a több partnertől származó hálózati összetevők tervezésére, tesztelésére és integrálására fordítandó idő.

 

Telekommunikációs szolgáltatások és új fejlesztési lehetőségek

A Dell tovább bővíti a telekommunikációs szolgáltatásait, hogy segítse a kommunikációs szolgáltatókat a megoldások gyorsabb bevezetésében és üzembe helyezésében. A kommunikációs szolgáltatók a Dell ProDeploy for NFVI segítségével gyorsan üzembe helyezhetik a hálózati infrastruktúrákat. A szolgáltatás lehetővé teszi az egyes ügyfelek hálózatához optimalizált NFV infrastruktúra rugalmas kialakítását, a Dell gyári integrációs és helyszíni üzembehelyezési lehetőségeinek ötvözésével. A szolgáltatásba integrált számítási, hálózatkezelési és telekommunikációs felhőszoftverplatformoknak köszönhetően a kommunikációs szolgáltatók gyorsabban helyezhetnek üzembe nagy léptékű munkafolyamatokat, amivel időt és pénzt takaríthatnak meg. A Dell kipróbált folyamatai és a ProDeploy 68 százalékkal csökkenti az infrastruktúrák üzembe helyezéséhez szükséges időt.*

 

A Dell Open Telecom Ecosystem Lab Solution Integration Platformon keresztül a kommunikációs szolgáltatók és a partnerek biztonságosan kapcsolhatják össze a fejlesztési erőforrásaikat a Dell laboratóriumával és infrastruktúrájával. Így gyorsabban fejleszthetik és vihetik piacra az 5G-s és a peremhálózati telekommunikációs szolgáltatásokat. Az összekapcsolt laborok egy apró, nyílt ökoszisztémát alkotnak, a Solution Integration Platform pedig a legújabb DevOps technikák alkalmazásával a manuális tesztelésnél gyorsabban hajt végre teszteket. A szolgáltatások a platform segítségével hamarabb, kisebb kockázattal és alacsonyabb költségek mellett vihetők piacra. A kommunikációs szolgáltatók az új platformon integrált tesztelést és folyamatos életciklus-kezelést végezhetnek Open RAN, 5G-s és peremhálózati szolgáltatásokon és alkalmazásokon. 

 

Elérhetőség

• A VMware Telco Cloud Platformhoz készült Dell Bare Metal Orchestrator modul 2022 áprilisától lesz világszerte elérhető.

• A Red Hat OpenShifthez és a Wind River Studióhoz készült Dell Bare Metal Orchestrator modulok 2022 júliusától lesznek világszerte elérhetők.

• A Dell Open RAN gyorsítókártya várhatóan 2022 vége felé válik világszerte elérhetővé.

• A Dell Validated Design for Services Edge 1.2 2022 márciusától lesz világszerte elérhető.

• A Dell Validated Design for 5G Core with Oracle and VMware 2022 júniusától lesz világszerte elérhető.

• A Dell ProDeploy for NFVI 2022 április elejétől lesz elérhető.

• A Dell Open Telecom Ecosystem Lab Solution Integration Platform 2022 júliusától lesz világszerte elérhető.

 

_______________

* A Principled Technologies 2020 szeptemberében készült, a Dell által megrendelt tesztjelentése alapján, amely a házon belüli üzembe helyezést vetette össze az EMC ProDeploy for Enterprise üzembehelyezési szolgáltatással. A tényleges eredmények ettől eltérhetnek. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05