Nyolcmillió forinttal segíti az ukrajnai menekülteket a HungaroControl

forrás: Prím Online, 2022. március 19. 11:47

A HungaroControl elkötelezett a bajbajutottak támogatása iránt, ezért március elején gyűjtést szervezett munkavállalói körében a háború elől menekülők megsegítésére. Az összegyűlt mintegy 4 millió forint pénzadományt a társaság megduplázta, így összesen nyolcmillió forinttal segíti az ukrajnai menekülteket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.

A magyar légiforgalmi szolgálat régóta támogatja olyan intézmények, önkéntes szervezetek munkáját, amelyeknek célja a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek patronálása. 

 

„Az elmúlt időszakban, különösen a koronavírus-járvány miatt felértékelődött a társadalmi felelősségvállalás szerepe, ezért a HungaroControl is több kezdeményezéshez csatlakozott, amelyek keretében orvosok és ápolók munkáját támogathattuk, emellett olyan szervezetek tevékenységéhez járultunk hozzá, amelyek a leginkább sérülékeny társadalmi csoportokat segítik” – mondta Kiss Anita, a társaság kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója. Kiemelte: „a segítségnyújtás társaságunknál nem pusztán egy program, jóval több annál. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy kollégáink rendkívül elkötelezettek embertársaik megsegítésében”.

 

A HungaroControl számára a biztonság a legfontosabb érték, éppen ezért a vállalat az ukrajnai menekültek nehéz életkörülményeinek javítása érdekében 2022. március első heteiben gyűjtést szervezett munkavállalói körében, és az így befolyt adományokat megduplázva összesen 8 millió forinttal támogatja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítő munkáját.

 

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: „az elmúlt években többször számíthattunk a magyar légiforgalmi szolgálat támogatására. Most amikor minden segítségre szüksége van a háború elől menekülőknek, különösen értékes az az összefogás, amely a HungaroControlnál megvalósult”.   

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09