A hibrid felhő a digitális átalakulás kulcsa

forrás: Prím Online, 2022. március 29. 15:27

A hibrid felhő bevezetéséhez stratégia szemlélettel közelítő szervezetek négyszer akkora valószínűséggel tudják gyorsan végrehajtani a digitális átalakulást (DX) – állapította meg a Fujitsu megbízásából készült, új kutatás.

A globális kutatást („A hibrid felhő bevezetésében élen járó vállalatok sikerének titka” – Unlocking the Secrets of the Hybrid Cloud Leaders) a Financial Times csoporthoz tartozó Longitude kutatóintézet végezte egy 300 tagú mintán*. A vizsgált vállalatok közül a holisztikus hibridfelhő-stratégiát követők (akiket a jelentés szerzői a „vezetők” kategóriába soroltak) arról számoltak be, hogy sikerült felgyorsítaniuk a digitális átalakulás ütemét. Ez éles ellentétben állt a „követők” kategóriájával, ahol a megkérdezettek mindössze 24%-a adott ilyen választ. A kutatás azt is megállapította, hogy a „vezetők” több mint kétszer akkora ellenálló képességet tanúsítottak a Covid-világjárvány során a munkaerővel kapcsolatban felmerülő kihívások kezelésében. 

 

Napjainkban szinte minden szervezet használ bizonyos felhőalapú üzleti alkalmazásokat, és kihasználja a felhő skálázhatósági, alkalmazkodókészségbeli és költségelőnyeit. Bár kevesen vezetnek be valóban „cloud-only” stratégiát, a többség már érzi a meglévő alkalmazások és infrastruktúra mellett végrehajtott felhőberuházások – az úgynevezett „hibridfelhős” megközelítés – pozitív hatásait.

 

A működésbeli gyakorlat szempontjából a hibrid felhő bevezetésében élen járó vállalatok a követőkénél kétszer nagyobb valószínűséggel működnek együtt külső partnerrel a hibridfelhő-átalakulás megvalósításában, és több mint kétszer akkora valószínűséggel szervezik ki a hibrid felhő felügyeletét. Az ilyen cégek a Fujitsuhoz hasonló szakértő külső fél mélyreható szakértelmét is hajlandóak igénybe venni a felhőátalakulás során.

 

A Fujitsu a kutatás eredményeit felhasználva indította el új Cloud Managed Services holisztikus felhőfelügyeleti szolgáltatásait az ügyfelek digitális átalakulásának gyorsítására – elsőként a Microsoft Azure-höz, amelyet 2022 későbbi szakaszában az AWS és a VMware követ. 

 

 

Kik járnak élen a hibrid felhő bevezetésében?

A kutatók négy fő tulajdonság alapján azonosítják a hibrid felhő bevezetésében élen járó vállalatokat: 

•  A vezetők összehangolják hibridfelhő-stratégiáikat a vállalatuk egészére kiterjedő átalakítási programokkal.
– Közel háromszor akkora valószínűséggel hangolják össze IT-stratégiájukat az üzleti átalakítási programokkal, és ezzel versenyelőnyhöz jutnak a hibrid infrastruktúrán keresztül.

•  A vezetők fejlesztik a hibrid felhő felügyeletét a növekedés ösztönzése és a kockázat csökkentése érdekében. 
– A vezetők 60%-kal magabiztosabbak abból a szempontból, hogy képesek kézben tartani a biztonságot, és 75%-kal a tekintetben, hogy kezelni tudják a megfelelést a hibrid környezet egészében. 

•  A vezetők felkészítik a tehetséges munkatársakat arra, hogy maximális értéket nyerjenek ki a következő generációs hibrid felhőből.
–  A vezetők csoportjához tartozó cégek kevésbé aggódnak a tehetséges új munkatársak felvétele miatt – csupán 27% számolt be ilyen jellegű aggodalmakról, míg a követőknél 42% ez az arány. 

•  A vezetők zökkenőmentesen, nagy volumenben vezetik be az új technológiákat.
– A vezetők közel kétszer biztosabbak abban, hogy a hibrid infrastruktúra segítségével hasznosítani tudják az új technológiákat. A vezetők a követőknél kétszer magabiztosabbak abból a szempontból is, hogy az alkalmazások és a feladatok modernizálásával optimalizálni tudják a teljesítményt, és kétszer nagyobb valószínűséggel képesek arra, hogy az egyszer megépített alkalmazásokat több környezetben is bevezessék. A vezetők 50%-kal jobban bíznak infrastruktúrájuk skálázhatóságában. 

 

Shunsuke Takagi, a Fujitsu igazgatója és globális hibrid IT-kínálatért felelős vezetője elmondta: „A Fujitsu megbízásából készített kutatásból nyilvánvaló, hogy a digitális átalakulásra készülő szervezeteknél holisztikus hibridfelhő-stratégiára van szükség. A vezetők egyértelmű ismertetőjegye, hogy készek a felhőfelügyelet kiszervezésére és a külső partnerrel való együttműködésre. 

 

Ezért nagy örömmel jelentem be a Fujitsu Cloud Managed Services szolgáltatások globális bevezetését. A Microsoft Azure, AWS és VMware környezetekhez nyújtott holisztikus felhőfelügyeleti szolgáltatások felgyorsítják a digitális átalakulás ütemét. A szolgáltatásokat a Fujitsu globális szakértői nyújtják, akik az ügyfelekkel együttműködve gondoskodnak az átalakulás megvalósításához, valamint az ügyfelekkel és az állampolgárokkal való kapcsolatépítéshez szükséges agilitás, költséghatékonyság és reziliencia megteremtéséről.”

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu Cloud Managed Services szolgáltatásai már jelenleg is elérhetők a Microsoft Azure felhasználói számára. Az AWS-hez és a VMware-hez szánt szolgáltatások elindítása 2022 későbbi szakaszában várható. Az árak ügyfélspecifikáció szerint változnak. A lehetőségekkel és az árral kapcsolatban a meglévő ügyfeleknek ügyfélfelelősükhöz célszerű fordulniuk.

 

_________________

* A Longitude legalább 100-100 regionális válaszadót kérdezett ki az észak-amerikai, az EMEA és az APAC régiók mindegyikében. A megkérdezettek 10%-a felsővezetői pozíciót tölt be.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05