Ezek a világ legetikusabb vállalatai 2022-ben

forrás: Prím Online, 2022. március 29. 16:58

22 ország és 45 iparág 136 szereplője kapott elismerést az Ethisphere jóvoltából, amely a vállalatok kimagasló etikája, jogszabályi megfelelőségük és szervezetirányítási gyakorlataik figyelembevétele mentén ítélte oda a rangos nemzetközi kitüntetést. 

Telekommunikációs cégek, élelmiszeripari vállalatok, egészségügyi szolgáltatók, az IT szektor óriásai és számtalan egyéb iparág jeles képviselője is megtalálható azon a listán, amelyet nemrég hozott nyilvánosságra a Ethisphere. A szervezet minden évben odaítéli a ’Világ legetikusabb vállalata’ címet azoknak a cégeknek, amelyek a jobb teljesítmény mellett kimagasló etikai irányelvek betartása révén végzik mindennapi tevékenységüket. Először szerepel a listán – többek között – az Apple, a horvátországi Telekom és a Pfizer, de olyan piaci szereplők is díjazásban részesültek, mint a 14. alkalommal jutalmazott Starbucks, a 16. alkalommal elismert PepsiCo és a most már 13 etikai díjjal büszkélkedhető L’oréal kozmetikai vállalat.

 

„Napjainkban az üzleti vezetők minden eddiginél nagyobb felelősséggel tartoznak azért, hogy etikusan járjanak el, elszámoltathatók, megbízhatóak legyenek és ezáltal a pozitív változás hajtóerejévé váljanak. A ’Világ legetikusabb vállalatai’ címmel elismert társaságok az integritás, a fenntarthatóság, a vállalatirányítási gyakorlatok, illetve a közösségek iránti elkötelezettségük alapján tovább inspirálhatnak mindannyiunkat” – mondta az Ethisphere vezérigazgatója, Timothy Erblich. 

 

A díjazottak között igazi kuriózumnak számít a tanácsadói szektor francia székhelyű képviselője, a Capgemini, amely tíz egymást követő évben zsebelhette be az elismerést és amelynek magyarországi leányvállalata idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. 

 

 

Bár a Capgemini több, mint 50 országban van jelen, az egyes csapatokat egy olyan közös vállalati kultúra köti össze, amely a nyitottságon, a bizalmon, az egymás háttere iránti tiszteleten és a közös munkában való részvételen alapul. A közelmúltban bejelentett ESG-politikája részeként a Capgemini új célként tűzte ki, hogy a munkavállalóinak több mint 80%-a 7 és 10 közötti értéket érjen el az etikai pontszámok skáláján.

 

„Az, hogy a ’Világ legetikusabb vállalatai’ között szerepelhetünk immár egy évtizede, ékes bizonyítéka annak, hogy a Capgemininél keményen dolgozunk azon, hogy erős etikai kultúrát építsünk ki. Globális méretünkből eredően különösen nagy a felelősségünk és ezt rendkívül komolyan vesszük” – mondja Aiman Ezzat, a Capgemini-csoport vezérigazgatója. „Sokak által választott munkáltatóként és világszerte számos szervezet megbízható üzleti partnereként kritikus fontosságú számunkra, hogy minden tevékenységünk során a legmagasabb etikai normákat kövessük.”

 

„Nagyon büszke vagyok a 10 egymást követő elismerésre” – mondja Philippe Christelle, a Capgemini-csoport etikai főtisztviselője. „Bízunk benne, hogy munkavállalóink innovációkat és megoldásokat kínálnak ügyfeleink számára, miközben minden esetben a cég alapértékeinek megfelelően cselekednek, döntéseikkel és tetteikkel minden munkanapon hozzájárulva ilyen módon az etikai kultúránk építéséhez. Ez az elismerés az etikusabb jövő felépítése érdekében tett folyamatos, közös erőfeszítéseinket dicséri.”

 

A díjazottak

A ’Világ legetikusabb vállalatai’ közé 2022-ben bekerült cégek teljes listája az alábbi linken tekinthető meg: https://worldsmostethicalcompanies.com/honorees.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05