Hogyan segítenek a videók a munkáltatói márkaépítésben?

forrás: Prím Online, 2022. április 3. 09:54

Egy vállalkozás hírnevét nem könnyű felépíteni, az igazi kihívás az, ahogyan a munkatársak egymás között beszélnek róla. Néhány szó egy megbízható ismerőstől többet mond mint bármilyen céges prezentáció vagy bemutatkozó anyag. A videó azonban az a tartalomtípus, amivel rövid idő alatt a legtöbb értékes és hasznos információ adható át a nézőnek. Dallos Zoltán, kommunikáció- és márkaépítés szakértő részletezi, hogyan segít a YouTube világa és a videókészítés a munkáltatói márka kiépítésében?!

 

Mit jelent az employer branding?

A munkáltatói márkaépítés az egységes arculat tervezésétől kezdve a toborzási folyamatok kialakításán át egészen a munkavállalóknak tett ígéretek maradéktalan teljesítéséig mindent átölel. Elsődleges célja, a meglévő és a leendő kollégák elköteleződésének fenntartása és tovább növelése, a cég értékeinek és identitásának közvetítése. 

 

Ha egy jól ismert cég álláshirdetését vagy imázs videóját látjuk, azonnal eszünkbe jut legalább 2-3 meghatározó tulajdonság a vállalattal kapcsolatban. Az employer branding lényege, hogy az adott cégről kialakult véleményünket formálja.

 

A tudatosan felépített munkáltatói márka növeli a munkavállalói elégedettséget. Egy jó nevű cégnél dolgozó munkatársak lelkesebbek és motiváltabbak, ha egy biztos, támogató és kiegyensúlyozott munkahelyi környezet áll mögöttük. 

 

Hogyan erősítik a munkáltatói márkát a videós tartalmak, miért érdemes céges YouTube csatornát indítani?

Szemmel láthatóan érzékeltetik a munkahelyi hangulatot: Akár egy jelenlegi kollégával készült interjút nézünk, a cégvezető gondolatait halljuk, vagy egy toborzó videót tekintünk meg, alapvetően egyetlen dologra vagyunk kíváncsiak: mi vár ránk, ha csatlakozunk a csapathoz?

 

Dallos Zoltán

 

Egy profin elkészített cégbemutató videó már az első néhány másodperc alatt közvetíti a fontos értékeket, a végére érve pedig eloszlatja a bennünk esetlegesen felmerült kételyeket. Mit mutat meg?

● Milyen a cég munkahelyi környezete, szívesen dolgoznánk-e ott,

● Milyen munkatársakra, kollégákra számíthatunk, szimpatikusak-e, akiket látunk a videón,

● Mennyire emberközpontú a vállalati kultúra,

● Hiteles-e a vezető személye,

● egyezik-e igényeinkkel a felvázolt jövőkép?

 

Sokkal több embert érnek el, mint más tartalomtípusok

2022-ben a videók továbbra is töretlenül tarolnak a neten. Átlagosan 12-szer több megosztást generálnak a közösségi médiában, mint a szöveges és képes tartalmak együttvéve. A videók akkor a leghatásosabbak, ha megszólítva érezzük magunkat, vagy ismerünk olyat, aki rögtön eszünkbe jut a hallottak alapján, és hasznára lehet, ha a témáról van szó. 

 

A videó a legkomplexebb tartalom

Nincs még olyan tartalom, ami képes lenne egyszerre ennyi érzékszervre hatni. Gondoljunk csak bele: videózás közben egyidőben nézhetjük a képet, olvashatjuk a feliratot, hallhatjuk a hangokat, és még libabőrösek is lehetünk az intenzív élmények hatására.

 

A munkáltatói márka kiépítéséhez elengedhetetlen a tartalomgyártás, ezen belül pedig érdemes céges YouTube csatorna indításán gondolkozni. Nem kérdés, hogy a videók készítése jelenti a leghatékonyabb megoldást, hiszen az összes többi tartalomtípussal szemben sokkal magasabb a bevonódás. A videók mindössze néhány pillanat alatt rengeteg impulzust generálnak, így az employer branding stratégiában kiemelt figyelmet kell, hogy kapjanak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05