Minden, amit a sarokkanapéról tudnunk kell

forrás: Prím Online, 2022. május 1. 09:43

A sarokkanapék mindenki számára helyet biztosítanak a kikapcsolódásra. Tökéletesek a nagycsaládosoknak, vagy azoknak, akik szeretnek vendégeket fogadni, mivel lehetővé teszik, hogy pihenjünk anélkül, hogy aggódnunk kellene attól, hogy együtt zsúfolódunk össze egy apró méretű kanapén.

A sarokkanapék, mint meghatározó darabok, kitűnnek a térben, vagy központi elemként működnek, amelyek összehozzák a helyiséget, hogy elfoglalják a két helyiség közötti holt teret.

 

De tegyük fel magunknak a következő kérdéseket: egy luxus sarokkanapéra vagy valami praktikusabb dologra vágyunk? Tartunk háziállatot? Hány ember fogja használni a kanapét? Ha ezekre megleltük a választ, ideje elkezdeni böngészni.

 

Hol érdemes elhelyezni őket?

 

Sokoldalúságuk miatt a sarokkanapék szinte bárhol elhelyezhetők a nappaliban. A szoba sarkában, két fal melletti hagyományos elhelyezés a kézenfekvő választás, mivel teret ad a kinyújtózásra, és helyet szabadít fel más bútorok számára. 

 

Alternatív megoldásként pedig helyezzük őket a szoba közepére, így térelválasztóként működnek – a Kanape.net stílusos sarokkanapéi tökéletes választást jelentenek ehhez a megjelenéshez.
 

 

Mérjünk kétszer, majd mérjünk újra!

 

Mindig fontos megbizonyosodni arról, hogy a kiszemelt kanapé elfér-e az otthonunkban. Ez pedig még inkább igaz a sarokkanapék esetében. 

 

Tekintettel arra a tényre, hogy nem téglalap alakúak, sok különböző méretet kell figyelembe venni. Bármilyen kézenfekvőnek is hangzik, amikor tervezzük, hogy a nekünk tetsző ülőalkalmatosság elfér-e a kívánt helyen, arra sem árt ügyelni, hogy elegendő tér legyen a kanapé és a többi bútor között. 

 

Mérjük meg tehát a rendelkezésre álló terület szélességét, magasságát és mélységét! Ha pedig úgy találjuk, hogy kevés a helyünk, akkor se essünk pánikba, inkább válasszunk egy kisebb verziót!

 

Egy nagyobb szoba illúzióját kelti

 

A sarokkanapék nagy előnye, hogy meglehetősen kényelmesen és diszkréten “ülhetnek be” a sarokba, így értékes helyek szabadulnak fel a nappaliban. Dekorációs szempontból ezek tehát a nem fogják úgy elfoglalni a helyiséget, mint egy ugyanolyan méretű  normál kanapé.

 

Több ülőhely

 

Egy nagy kanapé három személy számára alkalmas, míg egy sarokkanapé jóval több ülőhelyet biztosít, így rendkívül jó választásnak bizonyul nagyobb családok számára, vagy akkor, ha gyakran hívunk át embereket vendégségbe.

 

Plusz alvóhely

 

A sarokkanapé valóban egy sokoldalú bútordarab, mivel vannak olyan verziói, amelyek könnyen átalakíthatók ággyá – akár magunknak egy kis szunyókálásra, akár a vendégeknek egy hosszú hétvégére tökéletes megoldás. 

 

Végső gondolatok

 

A kanapé vásárlása a legtöbb ember számára befektetés. Ez egy olyan hely, ahol sok időt töltünk a pihenéssel és a társasági élettel, és minden szoba egyik fő jellemzője, gyakran meghatározza a körülötte lévő dekorációt, így azt szeretnénk, hogy a lehető legjobb választást hozzuk meg.

 

Amelyik helyiségbe egy közönséges kanapé nem megfelelő, a sarokkanapé praktikus, de stílusos alternatívát kínál.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05