Beindítanád a karriered 24 óra alatt?

forrás: Prím Online, 2022. május 4. 11:16

A telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelyének választott*  Magyar Telekom harmadik alkalommal indítja el Kickstart gyakornoki programját, melynek különlegessége, hogy a kiválasztás garantáltan 24 óra alatt megtörténik. A jelentkezés május 26-án reggel indul és másnapra kiderül, ki lesz az a 28 egyetemista, akik azonnal elindíthatják karrierjüket a Telekomnál.

A Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország harmadik alkalommal szervezi meg egyetemistákat célzó karrierprogramját Kickstart néven, melynek keretében 28 pozícióra várják a fiatal tehetségek jelentkezését. Az érdeklődők május 4-én 12.00-tól nézhetik meg az álláslehetőségeket és iratkozhatnak fel a program weboldalán, a kiválasztási folyamat pedig május 26-án indul. Ennek első lépése az önéletrajz feltöltése és egy videóinterjún való részvétel. Akik ezt sikerrel teljesítik, másnap online assesment centeren vesznek részt. A Telekom instant visszajelzést ígér: a jelentkezéstől számított 24 óra leforgása alatt kiderül, kik vehetnek részt az egy éves gyakornoki programban. A jelöltek népszerű és a munkaerőpiacon értékes kompetenciákra építő pozíciókra jelentkezhetnek IT, műszaki, marketing-kommunikációs, pénzügyi területre.

 

 

A felvételt nyert Kickstart gyakornokok a telekommunikációs szektor megismerése és a szakmai tudás mélyítése mellett gondosan összeállított fejlesztési folyamatban vesznek részt, melynek fókuszában az önismeret, prezentációs képesség, kommunikációs készség és az agilis metodológia áll. A program végén három hónapos projektfeladat vár a gyakornokokra, mely során non-profit szervezetekkel kell együttműködniük, értékteremtő támogatást nyújtva számukra egy közösen megfogalmazott cél érdekében.  

 

„A fiatalok nem szeretnek hetekig várni a visszajelzésre, ezt az igényt meghallottuk és beépítettük gyakorlatunkba. Azt ígérjük, hogy a digitális toborzás segítségével rekordidő alatt kiválasztjuk a legtehetségesebb fiatalokat, akik számára az egyéves programban felelősséggel járó szakmai feladatokat, agilis keretrendszerben való működést és kiemelkedő képzési portfoliót biztosítunk. A program leteltével szeretnénk, ha minél több fiatal maradna nálunk főállásban is, hogy közösen dolgozhassunk Magyarország digitalizációján. Kickstart programunk eredményességét mutatja, hogy az elmúlt két évben nálunk főállásban elhelyezkedő korábbi gyakornokaink 92%-a hosszútávon gondolkodik a Telekomban és jelenleg is vállalatunknál dolgozik.” – foglalta össze a program legfontosabb elemeit Sziget Ágnes, a Magyar Telekom Talent Experience CoE Lead-je, aki maga is gyakornokként kezdte karrierjét a vállalatnál.

 

A program hosszú távú célja a szakértői és vezetői utánpótlás biztosítása, így az egy év letelte után a tehetségeknek különböző karriertervező alkalmat, talentbrókert és közösségépítő programot biztosít a Telekom, segítve a vállalaton belüli elhelyezkedésüket és előre lépésüket.

 

___________________

*  Randstad Employer Brand Research 2022

Kulcsszavak: Telekom Kickstart Telekom

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09