Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

forrás: Prím Online, 2022. május 23. 19:40

Csapatmunkában is megállják a helyüket a magyar IT-diákolimpikonok – derült ki a hétvégén véget ért Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) eredményeiből. A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében kiválasztott két csapat tagjai (a Budapesti Fazekas Gimnázium és a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai) vettek részt a nemzetközi versenyen Bolognában, amelyen mindkét csapat bronzérmet szerzett.  

Remekül szerepeltek a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián (IIOT, International Informatics Olympiad in Teams) résztvevő magyar diákok: az idén  2022. május 18-21. között megrendezett nemzetközi tanulmányi versenyen induló mindkét magyar csapat bronzérmet szerzett.

 

A februárban és márciusban lezajlott Kódkupa válogatóversenyen élre került csapatok tagjai a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával vehettek részt a nemzetközi informatikai csapatolimpián. Az IIOT a többi, egyéni részvétellel zajló diákolimpiával ellentétben csapatverseny, így a versenyzőknek  algoritmikus gondolkodás mellett a hatékony együttműködésre is fókuszálniuk kell – ez a későbbi munkahelyükön is szükséges lesz.

 

 

A versenyen az alábbi két magyar csapat szerzett bronzérmet:

●  A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata: Tot Bagi Márton, Czanik Pál, Nádor Benedek, Németh Márton Tamás. Csapatvezetőjük Lenger Dániel.

●  A miskolci Földes Ferenc Gimnázium csapata: Suszter Roland, Molnár István Ádám, Nagy Martin, Kiss Dániel Bendegúz. Csapatvezetőjük Nikházy László (ELTE IK).

 

“Miután évtizedeket töltöttem el multinacionális infokommunikációs vállalatok vezetésével, különösen nagy örömmel tölt el, hogy mindkét magyar diákcsapat kiemelkedő eredménnyel tért haza a nemzetközi informatikai csapatversenyről, amelyen az egyéni teljesítmény mellett a kooperációs készséget is jutalmazzák, amely a való életben, a munkaerőpiacon is kulcsfontosságú” – kommentálta az eredményeket dr. Beck György, a Neumann Társaság elnöke.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15