Te készen állsz arra, hogy magadhoz végy egy kutyát?

forrás: Prím Online, 2022. július 1. 16:59

Szinte nincs is olyan ember a földön, aki ne érzékenyülne el egy kutya tekintetét látva, és akár könyvben, akár filmen, akár a közösségi médiában botlik bele egy-egy csaholó négylábúba, mindig mindenkit elönt az idealizált kép arról, milyen is a kutyás élet. 

Mert persze ott van a mérhetetlen szeretet, az önzetlenség és az állandó társaság, amit a kutya biztosít a gazdájának, de a mérleg másik serpenyőjében is bőven találunk dolgokat. Sajnos ebbe nagyon sok ember nem gondol bele, így a kezdeti fellángolás után hamar nyűggé válik a kutya, aki aztán akaratán kívül nehéz helyzetbe kerül: irány a menhely. Hogy te ezt biztosan elkerüld, szerezd be a Zoo Centrum kutyáknak való kiegészítőit, és fogadj meg pár tanácsot és meglátást!

 

 

Mielőtt választanál…

 

Persze nagyon szép kapcsolat bontakozik ki a kutya és a gazdája között, de mielőtt hazavinnél egy kutyát, győződj meg arról, hogy valóban tudsz-e ekkora felelősséget a nyakadba venni! A kutya ugyanis minimum egy, sőt, akár másfél évtizedig is veled marad, így a nyaralások és az elutazások sem úgy fognak történni, mint korábban.

 

Aztán azt sem árt tisztázni, hogy amennyiben bérleményben élsz, vihetsz-e oda kutyát, valamint a szomszédokkal sem árt előzetesen egyeztetni róla, sőt, azt is érdemes számba venni, hogy tudod-e vállalni a kutyával járó költségeket, mert bizony néha tetemes összegeket emészt fel egy-egy táp, orvosi ellátás vagy éppen panzió költsége.

 

Végül az sem mindegy, milyen fajtát veszel magadhoz, hiszen a saját igényeidet kell összehozni a kutya képességeivel, így ha kényelmes, lassú életet élsz, egy mopsz kitűnő választás lehet, míg ha szeretsz túrázni, akkor egy vizsla lesz a jó döntés.

 

A kutya sok kellemetlenséggel jár!

 

Félre ne értsd, nem lebeszélni szeretnénk róla, csak fontos tudnod, hogy az életed gyökeresen megváltozik, amint kutya áll a házhoz. Többek között meg kell oldanod azt, hogy napi három-négy óránál ne legyen többet egyedül, mert még a felnőtt kutyákat is zavarja, ha ennél több időt kell magányosan várakozniuk.

 

Aztán persze ott van a séta kérdése. Ami most még pihentető programnak tűnik, az a tikkasztó nyári melegben kínszenvedés lesz, míg télen a nagy zimankóban pedig egyenesen emberkínzás. De a kutyának mennie kell, hisz el kell végeznie a dolgát, társasági életet kell élnie, és nem utolsó sorban ki kell elégíteni a mozgásigényét.

 

És akkor még szót sem ejtettünk a bundáról, ami néhány fajta esetében bizony rendkívül sok takarítást jelent majd nekünk pluszban.

 

Kutya nélkül lehet élni…

 

De nem érdemes, ahogy a híres mondás tartja, és igen, a fentiek mind eltörpülnek ahhoz a hűséghez és feltétlen szeretethez, amit vitán felül csak a kutyádtól kaphatsz meg. Amint kialakul közöttetek az a különleges kapcsolat, onnantól kezdve elválaszthatatlan társak lesztek - sajnos csak egy kutyaöltőnyi időre, mert bármilyen szívfacsaró is, a legtöbb esetben ők mennek el hamarabb.

 

Gondoskodj hát úgy a szőrös gyermekedről, mintha nem lenne holnap, mert egyszer az az utolsó út is eljön, amitől minden gazdi retteg. Szeresd hát és kényeztesd a kutyád addig, ameddig csak lehet!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50