Az LG csatlakozik a Connectivity Standards Alliance igazgatótanácsához

forrás: Prím Online, 2022. július 22. 11:16

Az LG Electronics (LG) bekerült a dolgok internete (Internet of Things, IoT) egyetemes, nyílt szabványainak kidolgozására, fejlesztésére és népszerűsítésére összpontosító vezető globális szervezet, a Connectivity Standards Alliance igazgatótanácsába.

A világ egyik vezető háztartásigép-gyártójaként és a Connectivity Standards Alliance (Alliance) igazgatótanácsának támogató tagjaként az LG az intelligens otthoni és kommunikációs technológiák terén szerzett szaktudással és tapasztalattal járul hozzá a globális szervezet munkájához. Az igazgatótanács újonnan kinevezett tagjai Don Williams az LG vezető stratégiai irodájából és Dr. Sang Kim az LG vezető technológiai irodájából.

 

A szervezetben betöltött kiemelt szerepkörben az LG azt tervezi, hogy aktívan részt vesz a Matter – az Alliance nyílt forráskódú IoT protokollja az intelligens otthoni eszközök összekapcsolására – fejlesztésében és szabványosításában, és intelligens otthoni ökoszisztémájának bővítésében.

 

 

„Az Alliance igazgatótanácsában betöltött szerepünkkel bizonyítjuk teljes elkötelezettségünket egy összekapcsolt, még kényelmesebb jövő megteremtése mellett" – mondta Dr. Kim Byoung-hoon, az LG Electronics technológiai igazgatója és ügyvezető alelnöke. „A Matter adaptálásával és támogatásával egyre több intelligens termékünk  többek között a televíziók, háztartási készülékek, IoT eszközök és szenzorok – biztonságosabban és egyszerűbben kapcsolódnak majd egymáshoz, illetve más kompatibilis megoldásokhoz. Továbbra is célunk, hogy egyedi felhasználói élményt nyújtsunk, és hozzájáruljunk az intelligens otthonok fejlődésének előmozdításához."

 

A Matter az okosotthon-technológiák internetprotokoll (IP) alapú kommunikációs szabványa, amely egy nyitott, intelligens otthoni környezet létrehozásában segít, ahol a különböző gyártók termékei kommunikálhatnak és megoszthatják egymással az adatokat, kompatibilitási problémák nélkül.

 

Az LG célja, hogy okosplatformjain támogassa a Matter szabványt – beleértve az LG ThinQ okosotthon-rendszert és -alkalmazást, valamint a díjnyertes webOS okostévé-platformot. A Matter bevezetése nemcsak az LG ügyfeleinek kedvez, hanem a vállalat innovatív háztartási készülékei és tévécsaládjai versenyképességét is erősíti.

 

„Az LG új lendületet és piaci elérést nyújt a szövetségnek széles termékportfóliójával, mérnöki szakértelmével és összekapcsolt megoldásaival, de ami a szervezetet egyértelműen erősebbé teszi, az az LG innováció iránti elkötelezettsége" – mondta Tobin Richardson, a Connectivity Standards Alliance elnöke és vezérigazgatója. „Örülünk, hogy az LG csatlakozott az igazgatótanácsunkhoz, és segít tovább ösztönözni az innovációt a Matter kapcsán, és ezáltal emelni az IoT értékét a fogyasztók számára."

 

Az Alliance több mint 500 vállalatot tömörítő, globális tagsága együtt dolgozik a nyílt IoT szabványok létrehozásán, amelyek átalakítják életvitelünket, munkavégzésünket és azt, ahogyan szórakozunk. Tagjainak mély és sokrétű szakértelmével, erőteljes tanúsítási programjaival és a nyílt IoT-megoldások teljes skálájával a szövetség az intuitív, fantáziadús és hasznos eszközök világa felé vezető mozgalom élharcosa.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05