Az ABB új kábelkötegelője csökkenti a szennyeződés kockázatát

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 15. 14:59

A szennyeződéssel okozott költségek összeadódnak. Átlagosan 10-30 millió dollárt tesznek ki a termékvisszahívások közvetlen költségéből, és ez még tovább fokozódik az elmaradt eladásokkal, a vásárlók megrendült bizalmával és még számos más tényezővel. 

Azokban a létesítményekben, amelyekben a baktériumok számának csökkentése és a detektálhatóság létfontosságú lenne, a szokásos kábelkötegelő azonosítatlanul kerül bele a termékbe, ahol hornyolt kialakításával a mikroorganizmusok táptalajává válhat. A szennyeződésekre érzékeny környezetben, például az élelmiszer-feldolgozásban, az italgyártásban, az egészségügyben és a gyógyszervegyészet területén jelentkező kockázatok csökkentése érdekében az ABB újabb termékkel, a Ty-Rap TyGenic kábelkötegelővel bővítette Ty-Rap termékcsaládját. A Ty-Rap TyGenic jelenleg az egyetlen két részből álló antimikrobiális* és detektálható kábelkötegelő a piacon.

 

 

Az ABB Ty-Rap kábelkötegelői biztonságosan rögzítenek az elektromos vezetékektől a berendezéseken át a tömlőkig és huzalokig mindent, hogy csak néhány példát említsünk. Az ABB Ty-Rap TyGenic detektálható antimikrobiális kábelkötegelői a tesztek tanúsága szerint több mint 99%-os hatékonysággal gátolják a mikrobiális szaporodást, és védenek a mikroorganizmusok széles körével, például a baktériumokkal, vírusokkal, protozoonokkal és különféle gombákkal, köztük a penészgomával szemben. Az FDA és az EU által élelmiszerrel való közvetlen érintkezésre jóváhagyott halogénmentes nejlon/gyanta keverékből fröccsöntéssel előállított Ty-Rap TyGenic kábelkötegelők – a tisztítási/takarítási protokollok mintegy kiegészítéseként – megakadályozzák a mikróbák megtapadását és szaporodását a felületükön.

 

A szennyeződések ellen folytatott harc következő lépéseként a Ty-Rap TyGenic kábelkötegelő fejlesztője detektálható részecskékkel és mélykék színnel ötvözte a termék antimikrobiális tulajdonságait, hogy a röntgen- és vizuális detektáló rendszerrel, valamint fémdetektorral végzett háromirányú azonosítás egyszerűbb legyen. Az ABB UV-álló anyagból készült, és akár 85 °C (185 °F) környezeti hőmérsékletben is helytálló új Ty-Rap TyGenic kábelkötegelője Grip of Steel rozsdamentes acél reteszelő szerkezettel rendelkezik, mely a rögzítésnek a kereskedelemben és a háztartásokban is bevált eszköze.

 

„Senki nem szeretné, ha termékeibe nem odavaló anyagdarabok kerülnének, mert az ilyen szennyeződés komoly többletköltséget okozhat a gyártónak. Ty-Rap TyGenic kábelkötegelőnk detektálhatósággal és kiváló rögzítési teljesítménnyel ötvözi az antimikrobiális technológiát, tisztább, biztonságosabb környezetet teremtve ezzel a vásárló számára” – mondta Matthias Heilmann, az ABB Installation Products Divízió elnöke. „A Ty-Rap termékcsaládunk bővítése lehetővé teszi, hogy továbbra is megfelelő megoldást kínáljunk olyan alkalmazási célok és termékek számára, amelyek oda is eljutnak, ahová más termék nem, legyen az egy másik gyártóüzem vagy egy másik bolygó” – tette még hozzá.

 

 

Az eredetileg repülőgépek vezetékeinek kötegelésére kifejlesztett Ty-Rap kábelkötegelő alapváltozatát 1958-ban szabadalmaztatták. Azóta 30 milliárdnál is több Ty-Rap kábelkötegelő került már le a gyártósorról, ami – ha sorba raknánk őket – több mint egy tucatszor elérne a Holdig és vissza. Az ABB Installation Products több mint 250-féle Ty-Rap kábelkötegelőt kínál különféle anyagokból, melyek széles hőmérsékleti tartományban, az épületektől a termelésen és a szállításon át egészen a legmélyebb óceánokig, vagy akár a világűrbe kijuttatott Marsjáróig számtalan alkalmazási területen állták már meg a helyüket.

 

Az ABB Ty-Rap termékcsaládjának legújabb tagja, a Ty-Rap TyGenic detektálható antimikrobiális kábelkötegelő, mely szabadalmaztatás alatt áll, négyféle méretben kapható és megfelel az iparági biztonsági szabványelőírásoknak. A terméket az ABB vega baja-i (Puerto Rico) gyárában állítják elő és az egész világon értékesítik. 

 

________________

* A Ty-Rap TyGenic detektálható antimikrobiális kábelkötegelő önmaga védelmén túl nem fejt ki antimikrobiális gátló hatást.

Kulcsszavak: technológia ABB

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15