Zöld megoldásokkal segíti az afrikai áramellátást a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 26. 11:22

Világszerte 700 milliónál is több ember nem fér hozzá elektromos áramhoz, nagy részük, több mint 560 millióan Afrikában élnek. A Schneider Electric új, a napenergia hasznosítását támogató megoldásainak segítségével olyan helyeken is használhatnak elektromos áramot, ahol egyáltalán nem épült ki a villamosenergia-hálózat, vagy ha van is, megbízhatatlan. 

Tanzániában mutatta be legújabb, a napenergia hasznosításához kapcsolódó megoldásait a Schneider Electric. A helyszínválasztás nem volt véletlen, a kontinens ugyanis a legkevésbé villamosított a világon. A Világbank adatai szerint világszerte 733 millió ember nem fér hozzá elektromos áramhoz, közülük 568 millióan élnek Afrikában. Az ENSZ célja, hogy 2030-ra mindenki számára biztosított legyen a hozzáférés az energiához. Ezt a folyamatot segítik a Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat új megoldásai.

 

 

Inverter széleskörű igényekre tervezve

Ma már létezik olyan, a napelemekhez szükséges ún. hibrid inverter, ami megbízható, megfizethető és környezetbarát villamos energiával látja el a villamos hálózathoz nem kapcsolódó közösségeket. Ezek a megoldások az egyenáramú villamos energiát váltakozó árammá alakítják, hogy önálló rendszerekben vagy hálózatra csatlakoztatva lehessen használni őket. Így akár egy háztartás vagy egy kisvállalkozás energiaszükségletét fedezni lehet, 3, 4 vagy 6 kilowattos megoldásokkal. A napelemes hibrid inverter megbízható megújuló energia-hozzáférést biztosít otthonok, üzemanyagtöltő állomások, kisebb irodák, egészségügyi központok, iskolák és a távközlési infrastruktúra számára.

 

A Schneider Electric napelemes hibrid inverter készüléke, a Homaya Pro kompatibilis a hálózati töltéssel és támogatja az ólom- vagy lítium akkumulátor technológiákat. Mivel akár 6 inverter is csatlakoztatható párhuzamosan, így akár 24 kilowatt együttes teljesítmény is elérhető. 

 

Napelemes lámpák világításhoz és mobiltöltéshez

A legújabb napelemes lámpák szintén azokban a térségekben nyújthatják a legnagyobb segítséget, ahol korlátozott a hozzáférés az elektromos áramhoz. A legújabb termékek ráadásul nemcsak biztonságosak és megbízhatóak, de tiszta energiát is biztosítanak a felhasználók számára világítási és USB-töltési igényekhez. A Schneider Electric ilyen terméke, a Mobiya Original ráadásul újrahasznosítható anyagokból készült, legújabb változata 280 lumen fényerőt produkál, és olyan beállításokat tartalmaz, amelyekkel energiát takaríthatnak meg, meghosszabbítva ezáltal az üzemidőt is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05