Vontatási kínálatának bővítéséhez az ABB felvásárolja a PowerTech Convertert

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 26. 09:55

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolja a PowerTech Converter (PTC) vállalatot, amely a könnyű vasúti járművek (LRV) és metrók kiegészítő áramátalakítóinak vezető beszállítója. Az akvizíció fontos része az ABB Motion külső növekedési stratégiájának.

Az RCP tulajdonában lévő PTC székhelye Berlinben, Németországban található, további telephelyei pedig Holzkirchenben, Németországban és Mount Olive-ban, az Egyesült Államokban vannak. A mintegy 280 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás 2021-ben körülbelül 60 millió eurós bevételt ért el. A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, és az ügylet várhatóan 2022 negyedik negyedévében zárul le, az illetékes szabályozó és antitröszt hatóságok engedélyétől függően.

 

„Az akvizíció révén az ABB bővíti erős jelenlétét a vasúti szegmensben, és jobb pozícióba kerül ahhoz, hogy kihasználja a növekedési lehetőségeket, melyek a fenntartható közlekedési megoldások iránti egyre növekvő ipari keresletből adódnak” – mondta Tarak Mehta, az ABB Motion elnöke.

 

 

„Izgatottan várjuk, hogy az ABB globális csapatában üdvözölhessük a PTC-t, örömmel támogatjuk az innovációjukat és növekedési útjukat. A PTC fejlett portfóliója, amely magában foglalja a szilícium-karbid (SiC) technológiával rendelkező PowerBriX-et, nagymértékben kiegészíti saját kínálatunkat, és lehetővé teszi a Vontatási üzletágunk számára, hogy a piacon a kiegészítő áramátalakítók egyik legátfogóbb választékát kínálja ügyfeleinek. Emellett a jövőben az ABB és a PTC közös erőfeszítései eredményeként az ügyfelek további technológiákból is profitálhatnak majd, amelyek az innovációra és az energiahatékonyabb megoldások fejlesztésére irányulnak” – mondta Edgar Keller, az ABB Vontatási divíziójának elnöke.

 

A kiegészítő átalakítók minden vasúti jármű alapvető részét képezik, mivel az utasok kényelmét elősegítő létfontosságú rendszerekhez szükséges energiát szolgáltatják, mint például a HVAC rendszer, a világítás, a biztonsági berendezések, az ajtók, valamint a jármű akkumulátorainak töltése.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05