Szegeden bővíti szoftverfejlesztési tevékenységét a Continental

forrás: Prím Online, 2022. október 13. 20:31

A Continental technológiai vállalat ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy a vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozó budapesti székhelyű üzleti területe, a Continental Autonomous Mobility Hungary új csapatokat hoz létre Szegeden a következő hónapokban.

„A meglévő és folyamatosan bővülő szegedi ContiTech gyár mellett így a Continental autonóm mobilitási üzletága is megjelenik a városban. A szegedi csapat felépítése melletti érv a magas színvonalú helyi egyetemi képzés, illetve az erős helyi szoftverfejlesztői szakmai közösség” – mondta el Dr. Keszte Róbert, a Continental Magyarország országigazgatója.

 

Ezzel a lépéssel tovább erősödött a vállalat autonóm mobilitási tevékenysége Magyarországon, amely a 2018-ban átadott budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központtal indult útjára, majd a 2022 szeptemberében létrejött Alkalmazásfejlesztési Központtal egészült ki. A két meglévő központhoz kapcsolódó szegedi csapatok felépítésével a Continental előmozdítja a vezetéstámogató és automatizált járművezetéshez kapcsolódó technológiák kutatását, fejlesztését és iparosítását, ezzel is hozzájárulva a biztonságos és fenntartható mobilitás erősítéséhez világszerte.

 

Dr. Lóránd Balázs, a Continental vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozó üzleti terület magyarországi vezetője a bejelentés kapcsán kiemelte: „A következő években Budapest mellett Szegeden is bővíteni kívánjuk a jelenleg közel 200 fő szoftvermérnökből álló budapesti csapatunkat. A Continental globális cégcsoportként rugalmas hátteret biztosít az alkotómunkához. Célunk, hogy olyan csapatokat építsünk fel Szegeden, amelyek minél nagyobb önálló felelősséggel rendelkeznek, és innovatív megoldások kialakításán tudnak dolgozni. 

Büszkék vagyunk rá, hogy ezek az általunk fejlesztett, kézzelfogható megoldások hamarosan a közlekedésünk fontos részét fogják képezni.”

 

 

Magas hozzáadott értékű munkahelyek Szegeden 

A szegedi csapat tevékenységének fókuszai az első időszakban a mesterséges intelligencia alapú fejlesztéshez szükséges adatok előkészítése, feldolgozása, továbbá az ehhez kapcsolódó eszközök és keretrendszerek, valamint beágyazott rendszerek fejlesztése. Ezek a témák egyszerre kapcsolódnak az innovatív termék- és alkalmazásfejlesztéshez. 

 

A Szegeden felvett kollégák az első időszakban távmunka keretei között dolgoznak majd, miközben lehetőség lesz arra is, hogy egyes napokon személyesen is együtt legyen a csapat Szegeden vagy Budapesten, ezzel elősegítve a személyes és szakmai kapcsolatok felépítését. Később önálló iroda nyitása a terv a vidéki nagyvárosban.

 

Különleges lehetőségeket kínál a Continental

A magyarországi Continental eddig létrehozott Alkalmazásfejlesztési és Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjaiban a munkatársak a startup-okhoz hasonló vállalkozói szemlélettel dolgoznak, ugyanakkor a Continental globális szervezet részeként. Ugyanez vonatkozik a szegedi csapatokra is, akik számára szintén elérhetőek lesznek a széleskörű továbbképzési és tanulási lehetőségek. A vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozó üzleti terület az elmúlt években rengeteg tudást, tapasztalatot szerzett Magyarországon számos szakterületen, amelyet folyamatosan átadnak és megosztanak az országban dolgozó kollégák között. Mindez pedig egy versenyképes juttatási csomaggal egészül ki.

Kulcsszavak: Continental

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05