Babaházak, bababútorok, kastélyok és kiegészítő szettek a kislányoknak

forrás: Prím Online, 2022. november 1. 16:20

Sokat változtak az elmúlt évtizedekben a játékok. Olyan széles termékkörrel találkozhatunk, amely közül bizony már szinte nehéz is a választás. Van néhány játéktípus, ami azonban örökérvényű maradt. Ilyenek pl. fiúknak a focilabda, a kisautózás, lányoknak a babázás, a bababútorok, babaházak és az ehhez kapcsolódó szerepjátékok. Ezekkel a mostani gyerekek többsége is szívesen játszik bármikor.

A szerepjátékok fontossága

 

A kisgyerekkor óvodai szakaszában lehet észrevenni, hogy a gyermekek elkezdenek valamilyen mesefigura vagy éppen szülő, ismerős, barát szerepébe vagy annak foglalkozásának bőrébe bújni, és úgy játszanak naphosszat. Az óvodákban is láthatjuk, hogy milyen sok eszköz áll rendelkezésre egy-egy ilyen szerepjátékozáshoz.

 

A BestMarkt babaházai, bababútorai különböző méretekben tárják elénk ezt a mesés, képzeletbeli világot számtalan kiegészítővel tarkítva. Szó szerint is érthetjük ezt, hiszen varázslatos színekben pompáznak ezek a játékok, sokszor szinte mindegyik kis játék darabka más színben.

 

A szerepjátékok által a gyerekek megtanulják az egyes foglalkozások, anyai, apai szerepek jellemző vonásait, és általuk fejlesztik agyuk rengeteg területét, miközben folyamatosan kommunikálnak egymással. A szerepjátékok gyakorlása nélkülözhetetlen lépcső minden kis gyermek fejlődésében.

 

Babaházak és márkák sokfélesége

 

A legrégebbi szereplőnk a babák háza táján a Barbie játékcsalád. Sok évtizedes múltra tekint vissza, és még mindig jó néhány gyerek kedvencei az azóta számtalan taggal kiegészült família. Barbie a születése óta már sokszor megújult és változatos szerepekben szórakoztatja a kiskorú közönségét.

 

A BestMarkt széles körű bababútor kínálatában Barbie bútorokat is lehet kapni, sőt komplett szobákat felszerelve minden szükséges elemmel. A Barbie öltözőszobában minden megtalálható az öltözőállványtól kezdve a világító tükrön át a tengernyi mennyiségű tárolókkal, ruházati és fodrász kellékekkel.

 

A Mattel márka másik nagy termékcsaládja a Polly Pocket sorozat, amely elképesztő miniatűr figurákat rejt magában, és szintén nem szűkölködik a mennyiségben. A Polly Pocket Bevásárlóközpont apróságaival még a felnőttek is elrepülhetnek a mesebirodalom boltjaiba, hogy ott aztán különféle színes termékekkel megrakodva térjenek haza.

 

Megannyi alkatrész és kiegészítő

 

Az elmúlt évtizedekben sorra jöttek létre az új babaházas termékcsaládok, melyekhez folyamatosan lehet kapcsolódó kiegészítőket venni. A Schleich márka is egy biztos pont a gyerkőcök életében. A magas minőségű állat- és a hozzájuk tartozó házikófajták garantálják, hogy ezek a játékok és kiegészítőik sok évig szolgálják fiatal tulajdonosaikat.

 

A népszerű Harry Potter könyvek és filmek nyomán már a kisebbeknek is készülnek a világhírű sorozat épületeit mintázó játékok, mint pl. a Zenélő Roxfort kastély. A rajzfilmsorozatok kedvelői pedig örülhetnek Peppa malac játszóházának, iskolájának, ahol megelevenednek az ismert kedvenc figurák.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09