Kedvező árfekvésű műanyag redőnyrendszerek

forrás: Prím Online, 2022. november 1. 17:24

A műanyag redőnyök ára kedvezőbb, mint az alumínium redőnyöké, így jelenleg ezek a legkeresettebbek. A technika fejlődésével manapság már rendkívül jó minőségű műanyag rendszereket is találunk a piacon.

A redőny kiválóan befolyásolja lakásunk hőmérsékletét a nyári melegben éppúgy, mint a hideg téli napokon. Megvédi otthonunkat a kíváncsi tekintetektől és a külső zajoktól egyaránt. A lakás biztonságát is növelhetjük vele.

 

Szélsőségesen viharos idő esetén célszerű a műanyag redőnyöket felhúzni, mivel a nagy sebességű szél kitépheti, rongálhatja, tönkreteheti árnyékoló eszközünket. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően azonban megtérül az ára. Fűtési és hűtési költségeinket is kedvezően befolyásolhatja.

 

A műanyag redőnyök típusai

 

Többféle kivitelből választhatunk a Topredőnynél műanyag redőnyt. A külső tokos műanyag redőny olyan épületek ablakainak utólagos felszerelésére alkalmas, ahol nem lett kialakítva a falban a redőnytok vagy annak helye. Akár 30%-os éves költségmegtakarítással is kalkulálhatunk ennél a megoldásnál.
 

 

A korábbi faredőnyök utódja a felső tokos műanyag redőny. A régi fatok helyére könnyedén beszerelhető az új műanyag. Újabb épületek redőnyözésénél is alkalmazható a felső tokos kivitel.

 

Azokra az épületekre pedig, amelyeken már az építkezés során kialakították szakszerűen a redőnytok helyét, a vakolható külső tokos redőnyrendszerek ajánlottak. Mindegyik típust felszereltethetjük szúnyoghálós kivitelben is.

 

A redőnyök története

 

A Római Birodalom nagyvárosaiban már a 6. században használtak zsalut árnyékolásra és az ablakok zárására. A mai redőny őse a 19. század közepén jelent meg német területen. Egy esslingi asztalos falécekből álló palástot tekert fel fatengelyre és ezt szerelte az ablakra.

 

A század végére már Magyarországon is ismert lett az új találmány. A 2. világháború előtt faredőnyök voltak elsősorban, de aztán elterjedtek és napjainkban is teret hódítanak az alumínium és a műanyag változatok.

 

Hogyan válasszunk redőnyös szakembert?

 

Sok vállalkozás van a piacon, akik redőny beszerelésével foglalkoznak. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hogy kit válasszunk, kinek adjunk bizalmat. Persze jó, ha ismerőseink körében tudunk szerezni referenciát, de azért nem árt egy kicsit mélyebben nekünk is utánanézni.

 

Fontos a megfelelő mennyiségű és alapvető információk megléte. Egy minőségi, kellő tájékoztatást nyújtó weboldal ma már szinte nélkülözhetetlen egy vállalkozás életében. Ha ez az oldal még árkalkuláció funkciót is nyújt, mint például a Topredőny, még inkább elnyerheti tetszésünket.

 

Az ingyenes helyszíni felmérés pedig igazán hívogató és rokonszenves alapot adhat az adott szakemberrel való együttműködéshez, főleg, ha ennek során mintaanyagokat is meg tudunk tekinteni. Ezután pedig könnyebben dönthetjük el, szavazunk-e bizalmat vagy sem. 

 

A segítőkészség vagy annak hiánya lényegesen befolyásolhatja választásunkat. S mint minden szakmában, itt is kritikus pont a gyorsaság.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50