Az ABB befektet a Scalable Roboticsba

forrás: Prím Online, 2022. november 2. 12:43

Az ABB stratégiai partnerséget kötött az amerikai székhelyű Scalable Robotics startup céggel, hogy bővítse felhasználóbarát hegesztőrobot-rendszerek portfólióját. A Scalable Robotics technológiája a 3D-s gépi látás és a beágyazott folyamatmegértés révén lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a hegesztőrobotokat egyszerűen, kódolás nélkül programozzák. Az ABB Technology Ventures (ATV), az ABB kockázatitőke-befektetési részlege lesz a vezető befektető a Scalable-be történő magvető tőkebefektetésben. Az ABB a befektetés mértékét és feltételeit nem hozta nyilvánosságra. 

A befektetés egy újabb mérföldkő az ABB partnerhálózat-építési stratégiájában, amely olyan partnerekre fókuszál, akik könnyen használható megoldásokat kínálnak különböző alkalmazások és iparágak számára. 

 

 

„A vállalatok a robotikától várják a rugalmas alkalmazkodóképesség, a rugalmasság és a hatékonyság növelését az olyan globális kihívásokkal szemben, mint a munkaerőhiány, a sérült ellátási láncok és a bizonytalanság” – mondta Marc Segura, az ABB Robotika üzletágának vezetője. „A becslések szerint 2024-re, csak az Egyesült Államokban 400 000 hegesztő fog hiányozni. Ezen kihívások kezelése érdekében egyszerűen használható és könnyen programozható technológiák biztosításával segítenünk kell a robotok elterjedését. Az ilyen technológia lehetővé teszi a gyártók számára, hogy könnyen bevezethessék azokat az automatizált megoldásokat, amelyekkel több alkatrészt hegeszthetnek kevesebb idő alatt, minimális szintre csökkenthetik a selejt arányát, és maximalizálni tudják a minőséget.” 

 

 

A Scalable technológiája bővíti az ABB meglévő, kód nélküli programozási alkalmazásainak portfólióját, amelyek alkalmazása esetén nincs szükség speciális programozási ismeretekre. A Scalable platform lehetővé teszi, hogy a hegesztő úgy tanítsa meg a feladatot a robotnak, hogy megmutatja, hol kell a hegesztést végrehajtani, a robot pedig magától megtanulja az útvonalat. A platform egy 3D-s kamerával rendelkezik, amely a robotkar végén lévő eszközhöz rögzített védődobozban van elhelyezve, és egy érintőképernyős kezelőfelület segítségével vezeti a hegesztőt a letpogatás, a tanítás, az érvényesítés és a finomhangolás lépésein keresztül.    

 

A hegesztő úgy tanítja meg a robotnak a hegesztési varratok helyzetét, hogy a kezében tartott érintőtollal jelzi a varrat kívánt megközelítési, felhordási és elválási pontjait. A platform automatikusan létrehozza a hegesztési pályát, amelyet az ABB piacvezető szimulációs és programozási szoftverében, a RobotStudio-ban validál. A kezelő elvégzi a végső módosításokat, mielőtt a robot automatikusan beállítja a programot, és elküldi a robotvezérlőnek, hogy a hegesztést végre lehessen hajtani. 

 

 

„A Scalable Roboticsot arra az alapkoncepcióra alapítottuk, hogy az ipari robot olyan eszköz, amelynek minden méretű és technikai fejlettségű vállalat számára elérhetőnek kell lennie” – mondta Tom Fuhlbrigge, a Scalable Robotics alapítója és vezérigazgatója. „Újszerű ember-robot interakciós technikáink lehetővé teszik, hogy az ívhegesztési folyamatot ismerő szakemberek intuitív módon megmutassák a robotnak, hogy mit kell tenni anélkül, hogy ehhez robotikai tapasztalatra lenne szükségégük. Nagyon örülünk, hogy egyesíthetjük erőinket az ABB-vel, amely ideális partnerként segíti ezt a technológiát globális szinten piacra dobni.” 

 

A Scalable Robotics lehetővé teszi bármilyen méretű gyártó számára, hogy gyorsan és egyszerűen hozzon létre robotprogramokat a kódmentes, CAD-mentes, „point and click” (rámutatás és kattintás) típusú programozási felületen keresztül. A Scalable egyedülálló megoldása hatékonyan kezeli a robotalapú automatizálás fennmaradó költséges folyamatait: a betanítás időtartamát hetekről órákra csökkenti, és a hegesztőnek nincs szükség új készségek elsajátítására, a programozás időigényét teljes műszakokról percekre csökkenti, egyáltalán nem igényel CAD-et, és a munkadarabok beállítási és befogási műveleteit drágáról és módosíthatatlanról olcsóra és adaptálhatóra változtatja meg. A Scalable technológiájával bármely gyártó költséghatékonyan automatizálhat a mai, rendkívül erős versenypiacon.  

 

 

Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletága úttörő szerepet tölt be a robotikában, a gépautomatizálásban és a digitális szolgáltatásokban. Innovatív megoldásokat szállít az iparágak széles köre számára, az autógyártástól az elektronikán át a logisztikáig. A világ egyik vezető robotikai és gépautomatizálási szállítójaként már több mint 500 000 robotikai megoldást szállítottunk világszerte. Segítünk vevőinknek, hogy javítsák a létesítményeik termelékenységét, rugalmasságát, folyamataik egyszerűsítését, és fokozzák a termékeik minőségét. Támogatjuk átállásukat a jövő gyárára, amelyet a kollaboratív robotika és a hálózatra kapcsolt eszközök jellemeznek majd. Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletág több mint 11 000 főt alkalmaz a világ 53 országában működő több mint 100 egységében. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05