Díjat nyert a Schneider Electric megoldása

forrás: Prím Online, 2022. november 3. 10:03

Elnyerte a leginkább klímabarát termék díját az ide New York-i Klímahéten a Schneider Electric Altivar frekvenciaváltója. A fordulatszám vezérléséhez használt megoldás segítségével akár 30 százalékkal is csökkenthető a motorok energiafelhasználása. 

„Most Climate-Positive Carbon Handprint Product Award” díjjal ismerték el a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat Altivar termékcsaládját az idei New York-i Klímahéten. A „Carbon Handprint Awards” olyan termékeket díjaz, amelyek jelentős pozitív éghajlati hatást fejtenek ki, és segítenek a gazdasági szereplőknek abban, hogy számottevő mértékben csökkentsék a kibocsátásukat. Az Altivar frekvenciaváltók csökkentik a motorok energiafogyasztását azáltal, hogy mindig az aktuális terhelésnek megfelelő fordulatszámon működnek, így növelik az ipari tevékenységek energiahatékonyságát.

 

 

A motorok használatának hatékony tervezésével és menedzselésével az Altivar frekvenciaváltók akár 30 százalékos energiafogyasztás-csökkenést is eredményezhetnek. Átlátható és szigorú módszertan alapján készült becslések szerint a 2018-2021-es időszakban a Schneider Electric által értékesített frekvenciaváltók élettartama alatt több mint 140 millió tonna CO2-kibocsátás takarítható meg vagy kerülhető el.

 

A CO2-előnyök mellett az Altivar termékcsaládban Green Premium termékek is találhatók, amelyek kapcsán részletes információk állnak rendelkezése a jogszabályi megfelelésről, az anyagtartalomról, a környezeti hatásukról és a körforgásos gazdaságban hasznosítható tulajdonságaikról. A Schneider Electric azért hozta létre a Green Premium programot, hogy átláthatóságot biztosítson a környezeti és szabályozási információk kapcsán, és egészségesebb termékeket kínáljon az ügyfeleknek.

Kulcsszavak: Schneider Electric

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09