Az Airbus szállítja a jövő EDR-jét Franciaországban

forrás: Prím Online, 2022. november 8. 11:17

Az Airbus és a Capgemini konzorciumát választotta ki a francia belügyminisztérium, a készenléti szervezetek – azaz a Rendőrség, Csendőrség, Tűzoltóság, határőrizeti és más polgári biztonsági erők – új, rugalmas, biztonságos, szélessávú rádióhálózatának kiépítésére. A Réseau Radio du Futur, vagyis a jövő Egységes Digitális Rádióhálózata Franciaország úttörő projektje, hiszen kulcsfontosságú az ország készenléti szerveinek modernizálásában: XXI. századi digitális képességet ad az érintett alakulatok kezébe, magas rendelkezésre állás és kiemelt biztonság mellett.

A RFF országos lefedettségű, biztonságos, nagy sebességű (4G és 5G), elsőbbségi mobilkommunikációs rendszer lesz, magas szintű katasztrófatűrőképességgel, ezzel garantálva a biztonsági és vészhelyzeti szervezetek küldetései alatt a folyamatos információáramlást válsághelyzet vagy nagy forgalommal járó kiemelt események idején is. Az RRF a francia készenléti szervezetek - mint például a csendőrség, a rendőrség, a tűzoltók és más polgári biztonsági erők - 400 000 felhasználóját fogja kiszolgálni. Az egész Franciaországra kiterjedő szerződés minden eddiginél jobban megerősíti az Airbus vezető szerepét a professzionális rádiókommunikációs rendszerek európai piacán a készenléti szervezetek modernizálásában és kiemeli a Capgemini szerepét az egyedi szolgáltatások nyújtásában.

 

A rendszer lehetővé teszi, hogy a biztonsági erőknél szolgálatot teljesítő felhasználók a szélessávú adatszolgáltatások minden előnyét élvezzék, így például élő videót küldhessenek és fogadjanak, vagy online férjenek hozzá a küldetések szempontjából fontos adatbázisokhoz, mindezt magas szintű titkosítás mellett. Az RRF szolgáltatásokhoz nélkülözhetetlen hálózati megoldásokat az Airbus szállítja, míg a Capgemini feladata a projektpartnerek különféle megoldásainak integrálása lesz.

 

airbus.com

 

"Szeretném megköszönni a Belügyminisztérium bizalmát, amelyet a francia készenléti erők stratégiai programjának megvalósításában felénk ismét kifejezett. Minden erőnkkel azon dolgoztunk, hogy biztonságos és egyedi megoldást hozzunk létre a kritikus fontosságú küldetések támogatására a francia polgárok szolgálatában. A projekt, amely összhangban van az Airbus Csoport más jelentős professzionális mobilkommunikációs programjaival, bizonyítja a készenléti kommunikációs rendszerek  modernizálásának fontosságát, nemzeti és európai szinten." – mondta Guillaume Faury, az Airbus vezérigazgatója.

 

"Büszkék vagyunk arra, hogy a francia kormány partnerei lehetünk ebben az óriási projektben. Az RRF kulcsfontosságú lesz a biztonsági erők működési hatékonyságának növelése és a digitális technológia jövőbeli felhasználása szempontjából. Ez egy nemzeti szuverenitást érintő kérdés, miközben egy európai szektor kiválóságának a kiindulópontja is. A Capgemini a biztonságos hálózatok, a távközlés és az 5G területén szerzett tapasztalata, ipari kapacitása és páratlan szakértelme alapján kulcsszerepet játszik egy ilyen méretű és összetettségű kritikus projektben." – mondta Aiman Ezzat, a Capgemini vezérigazgatója. 

 

Az RRF segítségével a Belügyminisztérium modernizálja azokat a távközlési- és biztonsági eszközöket, amelyeket a készenléti szervezeteknek, a biztonsági erők és a vészhelyzeti mentőerők számára biztosít mindennapi küldetéseik során, valamint a fontosabb diplomáciai vagy sportesemények biztosításában. Létrehozása új fejezetet jelent az egyre összetettebb feladatok támogatásában.

Kulcsszavak: Capgemini Airbus

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05