Megvannak a Szerethető Munkahelyek verseny 2022-es díjazottjai

forrás: Prím Online, 2022. november 23. 14:05

Idén 6. alkalommal rendezték meg Magyarországon a Szerethető Munkahelyek versenyt, ahol most is azokat a cégeket díjazták, ahol a közönségszavazatok vagy a szakmai zsűri véleménye alapján a legjobb dolgozni. A tavalyi évhez hasonlóan a verseny romániai szekciójában az erdélyi vállalatok mellett Románia teljes területéről nevezhettek a cégek.

2022-ben több mint 1700 magyar munkahely mérettette meg magát cégmérettől függetlenül. A tavalyi 68 ezer szavazathoz képest idén még aktívabbak voltak a munkavállalók: most több mint 72 ezer szavazat oszlott meg a nevező cégek között a közönségszavazás során.

 

10 különdíjat adtak át

 

A közönségszavazás alapján Magyarországon 200 cég érdemelte ki a díjat, további 8 magyar vállalat pedig a szakmai zsűri ítélete alapján nyerte el a HR és Employer Branding szakmai elismerést, míg további 2 cég a céges feliratkozók, vagyis azon munkavállalók véleménye alapján kapott különdíjat, akik jelezték az oldalon, hogy szívesen dolgoznának náluk. Utóbbi, „Dolgoznék itt” díjat nyert az Unilever (nagyvállalat kategória) és a Supercharge (KKV kategória), a HR különdíjakat a GLS Hungary, a Mito Digital, a Karrier Hungária és a Polygence, míg az Employer Branding különdíjakat a Diligent Hungary, a Piramis Építőház, a Presonate és a Valoro Consulting Kft. szerezte meg.

 

A nevezők fele kisvállalat volt

 

Legnagyobb arányban (50,4%) a kisvállalatok szerették volna megmérettetni magukat, de szép számban képviseltették magukat a micro- (19,3%) és a középvállalatok (18,7%), és a nagyvállalatok érdeklődésének mértéke sem maradt el a tavalyitól. (11,6%)

 

A hazai nevezők túlnyomó része (23,52%) a szoftverfejlesztésben tevékenykedik, de a kommunikáció és marketing, mérnöki, műszaki, pénzügyi és gyártási iparág is előkelő arányban szerepeltek. 

 

 

Földrajzi elhelyezkedés szerint a díjazott cégek leginkább Budapesten (77,5%) végzik tevékenységüket. A vidéki nagyvárosokból a legtöbb nyertes cég Debrecenben, Szegeden, Pécsen, Győrben, Székesfehérváron, Veszprémben, Miskolcon és Kecskeméten folytatja tevékenységét.

 

Sokan évente ringbe szállnak a díjért

 

A Szerethető Munkahelyek verseny növekvő népszerűségét a legjobban az mutatja, hogy az új nevezők mellett (21,44%) sokan már többször is elindultak a megmérettetésen. A több mint 1700 magyar nevező több mint 30%-a tavaly is, míg majdnem 60%-a 2020-ban is indult a versenyen. Az idei versenyzők 4%-a pedig a verseny története alatt minden egyes évben, azaz hat alkalommal megmérettette magát.

 

Hatszoros nyertesek

 

A 200 magyarországi díjazott közül 81 cég nyerte meg első Szerethető Munkahelyek díját, 4 cég közülük is kiemelkedik: a BOOKR Kids, az Infosector, a Számlázz.hu és a Webtown már 6. alkalommal kapták meg idén a díjat, azaz 2017 óta sorra minden évben elnyerték a közönségszavazáson a munkavállalók voksait.

 

 

Romániában is egyre népszerűbb a verseny

 

A romániai verseny során idén már másodjára nevezhettek az ország területéről bárhonnan a cégek. Itt mintegy 400 cég indult a díjért, a közönségszavazáson pedig több mint 6000 szavazat alapján dőltek el a nyertesek.

 

A nevezett cégek közül itt is a kisvállalatok voltak a legtöbben (61,87%), de a középvállalatok (16,27%) és a mikrovállalatok (12,73%) aránya is nőtt a tavalyi évhez képest. A nagyvállalatok 9,13%-ban képviseltették magukat a mezőnyben.

 

A legtöbb nevező cég Székelyudvarhelyen tevékenykedik (91 cég), de a tavalyi évhez képest már nem Csíkszereda a második lokáció szempontjából, hanem 51 céggel Kolozsvárról érkezett több nevezés. Csíkszereda 2021-hez képest csak egy hellyel végzett hátrébb a nevező cégek száma (40 cég) szempontjából. Fontos eredmény, hogy a jelentkezők nagy része (24,2%) már nem székelyföldi, hanem Románia egyéb részeiről érkezett.

 

A romániai verseny során 3 különdíjat nyerhettek el Employer Branding kategóriában a cégek: a Székelyudvarhelyi Városi Kórház, a Gutenberg Kiadó és a Székelyföldi Legendárium örülhettek az idén. A verseny angol nyelvű oldalán megtekinthető azok a cégek is, akik  bekerültek a TOP30 díjazott közé.

 

A Szerethető Munkahelyek Díj nyertesei

 

Microvállalat kategóriában Szerethető Munkahely Díjat nyert például a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, a Startup Campus Incubator és a JóSzaki, kisvállalat kategóriában az Átrium, a Munch és az Amigos a gyerekekért Alapítvány. Díjat kaptak továbbá középvállalat kategóriában a Bortársaság, a Szallas.hu és a SZTAKI, nagyvállalatként pedig például a Semmelweis Egyetem, a Wise és az IKEA vihettek haza díjat. Az összes díjazott megtekinthető itt.

 

A hagyományoknak megfelelően a november 17-ei díjátadót idén is egy egész napos szakmai konferencia előzte meg. Az előadók között volt többek között Dr. Vinnai Balázs (IVSZ Szövetség), Tomán Szabina (Toman Lifestyles Kft.), Pataky Piroska (Merlotworks), Kovach Anton (Active Holding), Wolf Gábor (Marketing Commando), Balogh Petya, Berkes Áron és Nagy-Földi Zita (Vodafone) és Gazsi Zoltán (Eisberg Kft.). A konferencia fő témája a digitalizáció térnyerése volt, de tartalmas előadásokat hallhattak az érdeklődők a hibrid világról és az adaptációs készségekről is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05