Gépi szerszámok - hogy könnyebben menjen a munka

forrás: Prím Online, 2022. december 1. 18:54

Nem vagyunk egyformák, de abban azért talán sok hasonlóság felfedezhető az emberek között, hogy bizony a körülöttük lévő dolgok hajlamosak elromlani. Ha kicsik, ha nagyok, teljesen mindegy. Ilyen helyzetekben persze nem mindig a legjobb arcunkat mutatjuk, ami teljesen érthető. 

Ha leszakad, leesik, eltörik az éppen használatba vett eszköz, ráadásul a lehető legrosszabb és legváratlanabb pillanatban, akkor felborul a menetrend. Ilyenkor azért nem mindig dől össze a teljes világegyetem. Sokat segíthet ezekben a helyzetekben, ha van segítség, azaz vannak kéznél megfelelő szerszámok a javításhoz.

 

Érdemes pár eszközt beszerezni az otthoni szerelésekhez

 

Mind a háztartásban előforduló szerelésekhez, mind profi munkákhoz remek gépi szerszámokat találsz a Mentool.hu weboldalán. Nemcsak a profi szerelőknek van szükségük ugyanis a gépi szerszámok adta támogatásra. A háztartásban, a ház körül előforduló szerelési munkálatokhoz például nélkülözhetetlenek a bitbehajtók. Hiszen nagyon sok bútordarabot már lapra szerelve szállítunk vagy szállíttatunk az otthonunkba. 


Ha már próbáltad, akkor azonnal igazat adsz nekem abban, hogy bizony az általában melléjük csomagolt imbuszkulccsal nagyon lassan, nem túl hatékonyan lehet összeszerelni a polcokat, asztalokat vagy komódokat. Bezzeg, ha van otthon egy jó kis készleted, akkor jöhet sokféle csavarfej, nem foghat majd ki rajtad egyik sem!

 

Tartsd frissen a készleteidet!

 

Abban az esetben, ha nem vagy kezdő barkácsoló, akkor jól tudod, hogy időszakosan érdemes felülvizsgálni a szerszámosládád tartalmát. Ne hagyd benne a kicsorbult eszközöket, mert biztos lehetsz abban, hogy garantáltan pont az kell majd a csiszoláshoz vagy a fúráshoz! Cseréld és pótold idejében! 

 

A fal és egyéb felület fúrásához használt fúrószárak közül gyakran nem pont az lesz a megfelelő, amit elsőre gondolnál, érdemes lehet bővíteni időnként a készleted, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés munka közben. A vágóeszközökkel hasonló a helyzet: a vágó- és a tisztítókorongok, valamint a körfűrészlapok is számos változatban és méretben állnak rendelkezésre, plusz ezek még hajlamosak elkopni is. Jobb, ha időnként teszel újat a készletbe. Apropó, praktikus és megfelelő a szerszámosládád? Van elég fakk benne, és kellően nagy?

 

Szerezd be mielőbb, amire szükség van!

 

Legyen szó bármilyen gépi szerszámról, ne késlekedj, szerezd be mielőbb a hiányzó elemet vagy a cserére szoruló eszközeid helyett az újakat! Csavarokkal, kötőelemekkel vagy akár vasalatokkal is érdemes feltölteni a ládát. Soha nem tudhatod, hogy milyen feladat talál meg téged. 

 

Az egyes gépi szerszámokhoz csatlakoztatható eszközök pedig igazán praktikusak, számos munkafázis elvégzését meg tudják gyorsítani. Csak azt nem árt ehhez pontosan tudnod, mihez mi passzol. Legyél profi szakember vagy lelkes amatőr, a gépi szerszámok könnyebbé teszik a dolgod.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09