Milyen legyen a szobabútor: klasszikus vagy inkább modern?

forrás: Prím Online, 2022. december 1. 10:37

Egy lakást vagy házat nagyon sokféle stílusban lehet berendezni, eltérő hangulatokat kifejező klasszikus vagy modern elemeket választhatunk ehhez. Ha értékrendünk inkább a hagyományok tiszteletén és követésén nyugszik, akkor előfordulhat, hogy inkább a klasszikus vonást érdemes erősíteni, és ilyen típusú elemeket választani a szobákba.

Ám ha nem idegen tőlünk a modern világ sok új, olykor akár vadító ötlete és formája, akkor esetleg meg lehet próbálkozni a legújabb trendekkel is. Szabad a pálya, mindenki a saját értékrendje szerint dönthet!

 

Egymást erősítő stílusok

 

A butorpiac.hu nappalibútorai között sokféle trend és stílus elemeit megtalálhatja. Érdemes válogatni a gazdag kínálatban, ha kényelmes és egyben stílusos, divatos otthont szeretne, ahová jó minden nap megérkezni.

 

A lényeg minden esetben azon áll vagy bukik, hogy mennyire harmonikus egy adott tér berendezése. Meglepő módon ezt akár a klasszikus és a modern elemek keverésével is el lehet érni, mindenféle erőltetettség nélkül.

 

A modern terekben is lehet kazettás mennyezetet kialakítani, még ha a klasszikus stílusra annyira jellemző nagy belmagasság nem is igazán adott. A szimmetrikus elrendezést a berendezési tárgyak - az ülőbútorok, lámpák és kisbútorok - megfelelő elhelyezésével nem is nehéz megoldani.

 

Lehet-e keverni a klasszikus és a modern darabokat?

 

A klasszikus és a modern mindenképp rokon abban, hogy egyszerűségre és rendezettségre törekszik. Ezt pedig mindkét stílus a világos, nyugodt, letisztult árnyalatokkal, a nemes anyagok és a kiegészítők használatával éri el.

 

Nem véletlenül alkalmazzák a modern bútorok tervezői és a modern terek megálmodói is a klasszikus jegyeket. Bár érezhetjük úgy egy-egy modern berendezési tárgyat megpillantva, hogy egy valódi klasszikus térben is minden további nélkül megállhatná a helyét, de azért nem minden esetben szerencsés a két stílus darabjait egy térben használni.

 

Biztos vár a zűrzavarban is

 

Igen sok szakember általában úgy oldja meg a fenti problémát, azaz a két markáns jegyekkel rendelkező lakberendezési stílus vegyítését, hogy nagyon határozottan elkülöníti az ilyen tereket. Például az egy légtérben lévő, de eltérő stílusú nappalit és étkezőt - vagy akár a konyhát - valahogy elválasztja. Lehet ez térelválasztó elem, virágok, lámpa, vagy más-más burkolóanyag használata. A lehetőségek száma szinte végtelen.

 

Persze ilyen jellegű gondok fel sem merülhetnek, ha valaki határozottan az egyik stílus elemei és darabjai mellett kötelezi el magát, és szigorúan tartja magát az írott és íratlan “szabályokhoz”. 

 

Ezek persze soha nincsenek kőbe vésve, mindig izgalmas az egyedi elemek alkalmazása. Igazából ezek adják a lakóterek különlegességét, otthonosságát.

 

Bármilyen stílusirányzat mellett is kötelezi el magát valaki, a lényeg mindig a harmónia megteremtése, így az otthon biztos bástyát jelent majd a mindennapokban.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05