Új megoldásokat mutatott be az Enlit 2022-n a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2022. december 9. 09:59

Gyakorlati és fenntartható megoldásokat kínálnak Európa rövid és hosszú távú energetikai kihívásaira a Schneider Electric új fejlesztései és kísérleti projektjei, amelyeket az „Enlit Europe 2022” konferencián mutattak be. A digitalizáció kulcsszerepet játszik az európai energiabiztonság megteremtésében, illetve a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az Enlit Europe az energiaszektor meghatározó eseménye, amit idén Frankfurtban november 29. és december 1. között tartottak. A kiállításon mintegy 700 kiállító és 15 ezer látogató vett részt, és 500 előadó osztotta meg gondolatait az energiaszektor jelenéről és jövőjéről.

Több olyan új technológiát jelentett be a Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, amelyek megoldást kínálnak a megújuló energiatermelés, a villamos hálózatok üzemeltetése, valamint a hagyományos energiahordozók használata kapcsán jelentkező kihívásokra. 

 

Az Enlit Europe 2022 konferencián bemutatott új energetikai technológiák és legújabb projektjei gyakorlati és fenntartható megoldást kínálnak Európa rövid és hosszú távú energetikai problémáira. A Schneider Electric portfóliójának legújabb kiegészítői a kis, közepes és nagy közműszolgáltatók, valamint a villamoshálózat termelési és keresleti oldalán működő energiapiaci szereplők számára egyaránt jelentős segítséget nyújthatnak.

 

"Röviden összefoglalva két számottevő, egyidejűleg jelentkező energetikai kihívással állunk szemben. Az első az energiaválság, amelynek megoldását az energiabiztonság megteremtése jelenti, különösen Európában. A második az éghajlatváltozás, amit az energiatermelés és -elosztás dekarbonizációjával lehet megoldani. Az energetikai döntéseknek és beruházásoknak mindkét kihívásra választ kell adniuk, és ezt a digitalizáció teszi lehetővé, ezért ma az összes energiaipari szereplőnek erre kell összpontosítania" – hangsúlyozta Frederic Godemel, a Schneider Electric Power Systems & Services üzletágért felelős ügyvezető alelnöke. 

 

 

A digitalizáció egy olyan tényező, ami biztosítja az üzletmenet folytonosságát és lehetővé teszi az energetikai átállást valamennyi energiaipari szereplő számára. Ide tartoznak az elosztóhálózat-üzemeltetők is, amelyek központi szerepet töltenek be a dekarbonizált energiapiacon azáltal, hogy lehetővé teszik az energiaátmenetet a kínálati és a keresleti oldalon egyaránt.

 

A kínálati oldalon a hangsúly továbbra is az alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó villamosenergia-termelés fokozásán és a megújuló forrásból származó energia villamoshálózatokba történő integrációján van. A keresleti oldalon a cél az iparban, az épületekben és a mobilitásban zajló forradalmi változások elősegítése, például kiterjedt e-mobilitási infrastruktúra kialakításával és az ipari folyamatoknak a fosszilis tüzelőanyagokról a villamos energiára való átállításával.

 

A Schneider Electric új ajánlatai és projektbejelentései az energiabiztonság és a dekarbonizáció kettős kihívását egyaránt kezelik, a megoldások fenntarthatóságuk, rugalmasságuk, megbízhatóságuk, valamint hatékonyságuk révén lehetővé teszik az energiaátállást és a nettó zéró jövőt.

 

Az új megoldások közé tartozik az EcoStruxure for Renewables alkalmazás, amely zökkenőmentesen terjeszti ki a digitális iker technológiát a tervezési és mérnöki szakaszból a megújuló energiát hasznosító létesítmények üzemeltetési és karbantartási szakaszába. A rendszert a megújulóenergia-projekteket fejlesztő vállalatok számára tervezték, beleértve a napenergiát, a szélerőműveket és a tárolást vegyítő hibrid projekteket is. 

 

Az EcoStruxure Grid Operation egy skálázható, jövőtálló szoftvermegoldás, amelyet kimondottan a kis- és közepes méretű közműszolgáltatók igényeihez igazítottak, segít maximalizálni a megbízhatóságot, a rugalmasságot és az üzemeltetési hatékonyságot, könnyen telepíthető és karbantartható, ugyanakkor jó alapot termet a fejlett elosztásirányítás kialakításához.

 

Az új technológiák alkalmazására vonatkozó együttműködésekre jó példa az AirSeT tiszta levegős középfeszültségű kapcsolóberendezés-technológia két fontos kísérleti projektje, amelyek már élesben működnek Dél-Németországban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05