Ugródeszka a csúcstechnológia világába

forrás: Prím Online, 2023. január 16. 09:59

2023. január 20-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók részére az ELTE Informatikai Kar Online Nyílt Napot tart.

A rendezvényen az érdeklődők hasznos információkhoz juthatnak az induló képzésekről, a felvételi követelményekről, a kollégiumi és ösztöndíj-, valamint a nemzetközi lehetőségekről. Ízelítőt kaphatnak a karon folyó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekről és az azokba való hallgatói bekapcsolódás módjairól.  

 

Természetesen most sem maradnak el az izgalmas előadások, kiderül például, hogy miért foglalkozunk kvantuminformatikával, mit csinál egy adattudós, betekintenek az önvezető rendszerek fejlesztésébe, megnézhetik az ELTECar mérőautót és az ELTEKart távvezérelhető go-kartot, illetve fény derül arra is hogyan kötődnek a térképek és a térbeli adatok az informatikához.  

 

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Részletes program, regisztráció itt.  

 

 

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar közel 3300 hallgatójával a legnépszerűbb kar az informatikai szakok iránt érdeklődő középiskolások körében.   

 

Az oktatás magas minőségét jelzi, hogy az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő. A programtervező informatikus szakon 2020-ban 395 pont volt, 2022-ben már 428 volt a bekerülési ponthatár, az átlagpontszám ezen a képzésen pedig elérte a 459 pontot. Kiemelkedő az is, hogy a nyelvvizsgával felvettek aránya több mint 90%.  

 

Az ország legnagyobb duális gépészmérnök alapképzése is itt, az Informatikai Kar szombathelyi Savaria Műszaki Intézetében található.  

 

Az ELTE Magyarország egyik legjobb egyeteme a nemzetközi és a hazai felsőoktatási rangsorok szerint is. A Kar évek óta őrzi pozícióját a THE World University Rankings szakterületi értékelésében, 2022-ben a legjobb magyarországi programtervező informatikus képzést kínáló egyetemként rangsorolták az ELTE-t.  

 

A képzések nagy része elérhető angol nyelven, a mesterképzési programok pedig megfelelnek az EIT Digital Master School európai követelményrendszerének. A kétéves, két európai egyetemen végezhető EIT Digital mesterképzések kettős diplomát, valamint EIT Digial vállalkozói oklevelet biztosítanak a végzetteknek.   

 

Az ELTE Informatikai Karán a tanulmányok, az innováció, a K+F laborok az egyetemi kutatók, ipari partnerek és hallgatók szoros együttműködésen keresztül kapcsolódnak össze. Számos ipari partnerrel közösen működtetett labor található a Karon, így hallgatók az egyetem évei alatt betekintést nyerhetnek a kutatás-fejlesztés világába. Valós ipari feladatokon dolgozhatnak csapatban, amiért a legkiválóbbaknak kiemelkedő ösztöndíjakat kínálnak.  

Kulcsszavak: ELTE Informatikai Kar

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05