Évet értékelt a Binance: már 128 millióan használják a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét

forrás: Prím Online, 2023. január 28. 10:07

A kriptoszektor tavalyi, több platform számára válságos évében a piac legnagyobb cége, a Binance fejlődni tudott: jelentősen növelte ügyfelei számát, emelte többek között az innovációra és kiberbiztonságra szánt összeget, komoly segítséget nyújtott az ukrán humanitárius válság áldozatainak. Évértékelőjükben az iparág megújulását célzó stratégiájukról is közöltek fontos részleteket.

„A Binance a felhasználói élmény javításán, olyan, a mindennapi életben jól használható, biztonságos pénzügyi eszközök fejlesztésén dolgozik, amik az egész iparágat kivezethetik a jelenlegi válságból” – közölte évértékelőjében a világ legnagyobb kriptodőzsdéje.  

 

Tavalyi eredmények, idei tervek 

 

Kiemelték, az egész iparágat megrázó vállalati csődhullám közepette bizonyították, megállják helyüket a válságban. Erőforrásaikat rövid időn belül a blokkláncrendszerek iránti bizalom helyreállítására és az életminőségét javító szolgáltatások fejlesztésére csoportosították. 

 

Miközben a kriptoszektor más szereplői jelentős leépítéseket hajtottak végre, vagy leállították a munkaerőfelvételt, a Binance több mint 100 országból, több mint 7500 szakembert foglalkoztat. 10 millió BUSD-vel segítették az ukrajnai humanitárius válság enyhítését célzó erőfeszítéseket, a világon elsőként adtak ki menekült kriptokártyát. 

 

2022-ben a Binance több intézkedést hozott a jogszabályi megfelelőség javítása érdekében, miközben továbbra is a piac egyik legjobb Web3 felhasználói élményét nyújtotta.  

 

„A termékfejlesztésre továbbra is jelentős összegeket fordítunk, nagyban támaszkodunk a felhasználói visszajelzésekre. A stratégiánkkal szeretnénk példát mutatni iparág számára. Hiszünk abban, ha a felhasználók érdekeit tartjuk szem előtt, 2023-ban növekedni és fejleszteni tudunk, miközben alkalmazkodunk az új körülményekhez” – olvasható a dokumentumban.  

 

pexels.com

 

Célkeresztben a kiberbiztonság 

 

Kiemelték, olyan, a felhasználók védelmét szolgáló, biztonságos ökoszisztémát építenek, amely mindenben megfelel a törvényi előírásoknak, miközben segítik a hatóságokat és a döntéshozókat a megfelelő jogszabályi környezet kialakításában. A Binance már ezekre a célokra tekintettel vásárolt licenszjogokat tavaly, engedélyeket szerzett, termékeket jegyeztetett be öt kontinensen, 14 joghatóságon belül. Tavaly jelentősen növelték saját platformjuk biztonságát, a compliance-ért (megfelelőségért) felelős munkatársaik számát megötszörözték. 

 

A vállalat tavaly több mint 70 workshopot szervezett a hatóságokkal való együttműködés és a digitális pénzügyi kiberbűnözés témakörében, több mint 47 000 hatósági megkeresésre válaszolt. Az iparág szereplői közül elsőként a Binance csatlakozott a NCFTA-hoz, az amerikai kiberbűnözés elleni és továbbképzésért felelős szervezethez. A cég tavaly óta a korábbinál több, hatóságok által kiállított dokumentumot követel meg a felhasználók azonosításához, felgyorsította a folyamatot, valós idejű fényképminőség-elemzést vezetett be.  

 

A felhasználói bizalom helyreállítása érdekében a Binance vezérigazgatója Changpeng Zhao (CZ) tavaly egy hat pontból álló javaslatcsomagot mutatott be. Az átláthatóság megerősítésére a vállalat olyan rendszert indított el, amellyel a felhasználók megbizonyosodhatnak arról, hogy a Binance helytáll a befektetett pénzéért.  Ezt egészíti ki egy igazolás a biztosíték meglétéről minden Binance-token esetében. Immár 128 millió felhasználójának védelme érdekében, a vállalat 1 milliárd dollárra növelte a vészhelyzeti tartalékként szolgáló pénzügyi alapját. 

 

 

Innovációs eredmények 

 

A Binance tavaly 1 milliárd dollárt fordított az iparágat megújító, a felhasználóknak értéket teremtő innovációkra, amelyet egy új Industry Recovery Initiative alapban helyezett el azzal a kikötéssel, hogy amennyiben szükséges, az összeget 2 milliárd dollárra emeli. 500 millió dollárt fektetett a Web3 és a blokklánctechnológiai fejlesztésekbe, elindította inkubációs programja ötödik szakaszát, valamint 14 stratégiai felvásárlásról szóló megállapodást és 61 tokenkockázati ügyletet zárt le tavaly. 

 

A Binance 2022-ben ünnepelte alapításának ötödik évfordulóját egy olyan párizsi eseménnyel, amelyen háromezren vettek részt személyesen, másfél millióan követtek virtuálisan. Milliók vettek részt világszerte a Binance több százra tehető online és offline közösségi eseményein.  

 

Az évértékelőt teljes terjedelmében itt lehet elérni

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15