Rangos elismerést nyert el az LG ultramodern amerikai háztartásigép-gyára

forrás: Prím Online, 2023. január 29. 09:57

Az LG Electronics (LG) háztartási készülékeket gyártó üzemét az Egyesült Államokban a Világgazdasági Fórum (WEF) a világ egyik vezető, ún. világítótorony minősítésű gyárává (Lighthouse Factory) választotta.

A Tennessee állambeli Clarksville-ben található, egymillió négyzetméteres létesítmény – az LG díjnyertes mosó- és szárítógépeinek amerikai gyártóbázisa – az iparág első olyan háztartásigép-üzeme az USA-ban, amely csatlakozott a WEF globális hálózatához. Ez a vállalat második Lighthouse Factory minősítésű gyára, a dél-koreai Csangvonban található LG Smart Park után, amelyet tavaly választott ki a WEF.

 

A Lighthouse Factory minősítést a WEF a gyártás jövőjének alakításában játszott szerepért, valamint a dolgok internetének (IoT), a big data megoldásoknak, a mesterséges intelligenciának (AI), a robotikai megoldásoknak és a negyedik ipari forradalom egyéb technológiáinak integrálásáért ítéli oda a világ legjelentősebb üzemeinek. A WEF 2018 óta évente kétszer választja ki és veszi fel hálózatába a minősítési követelményeknek megfelelő gyárakat.

 

 

Az LG világszínvonalú, automatizált tennesseei gyárában olyan fejlett digitális technológiákat alkalmaznak, mint a mesterséges intelligencia, a big data, illetve az IoT és robotikai megoldások. A 2018 végén elkészült létesítményben jelenleg három gyártósor működik elöl- és felültöltős mosógépek és szárítógépek előállítására. Évi 1,2 millió mosógép és 600 000 szárítógép legyártására alkalmas kapacitásával a 900 főt foglalkoztató létesítmény proaktívan, helyben reagál a változó észak-amerikai keresletre. 

 

A teljesen integrált, áramvonalasított termelési folyamat eredménye, hogy az ügyfelek időben, mindig kifogástalan termékeket kapnak kézhez. Az LG minden egyes gyártósort úgy alakított ki, hogy az egy új modell teljes gyártási folyamatát elvégezze az alkatrészek gyártásától az összeszerelésen át a csomagolásig. A létesítményben mindezeken túl az összes gyártósoron szigorú minőségügyi feltételek vannak érvényben, amelyek az alkatrészektől a késztermékekig garantálják a magas színvonalat.

 

 

Az LG tennesseei gyárában teljesen automatizált logisztikai rendszer működik: az üzemben 166 előre beprogramozott, önműködő jármű szállítja a helyükre az alkatrészeket – a létesítményben háromszor annyi ilyen robot dolgozik, mint az LG Smart Parkban. E robotok amellett, hogy javítják az általános termelékenységet, felszabadítják az emberi erőforrást más, lényegesebb feladatokra.

 

Az alkatrészgyártás, például a fémsajtolás, a műanyag-fröccsöntés és a festés integrálásával – beleértve az LG saját intelligens fröccsöntő rendszerének alkalmazását is – a vállalat 21 százalékkal növelte az alkatrésztermelés hatékonyságát.*  Az üzem egy fejlett érzékelőrendszer segítségével ráadásul előre felismeri a lehetséges termelési problémákat és reagál is azokra. A mosógépek teljesítményét pontosan előrejelző, adatalapú AI-technológia alkalmazásával a tesztek száma és a tesztelés során felhasznált energia 22 százalékkal csökkent, míg a minőségoptimalizálás révén a hibaarány több mint 61 százalékkal esett vissza.** 

 

 

Az üzem a munkahelyi biztonságot és a működési hatékonyságot is maximalizálja azáltal, hogy robotokat használ a bonyolult, potenciálisan veszélyes feladatokhoz, például a nehéz alkatrészek összeszereléséhez és emeléséhez, valamint a hegesztéshez.

 

A hatékonyság további javítása érdekében az LG azt tervezi, hogy az év második felében 5G hálózatot telepít az egész létesítményben, hogy a stabil, megszakítás nélküli kommunikáció révén az automatizált járművek gyorsabban és pontosabban tudják szállítani az alapanyagokat. Az LG emellett automatizált mobil robotok bevezetését is tervezi, amelyek könnyedén navigálnak majd a kiterjedt komplexumban, tovább erősítve a logisztikai rendszert.

 

Az LG fenntarthatóság iránti elkötelezettsége az egész tennesseei gyárban megmutatkozik, amely már 2022-ben teljesen átállt a megújuló energiaforrások használatára. Az üzem nagy hatékonyságú közmű-infrastruktúrát is használ, amely az LG háztartási készülékek gyártásához szükséges áramot, gőzt és hőt a vállalat fejlett épület-energiaszabályozási megoldásának (BECON) segítségével biztosítja.

 

„Az LG Smart Park mellett az LG tennesseei gyára is erősíti vezető szerepünket a gyártóüzemek fejlett, futurisztikus központokká történő átalakításában azzal, hogy a legforradalmibb technológiákat alkalmazza” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A Lighthouse Factory státusz jól példázza az LG elkötelezettségét amellett, hogy egyedi gyártási innovációk révén egyéni vásárlói élményt nyújtson.”

 

_______________________

* A berendezések teljes hatékonysági arányának összehasonlítása 2020-tól 2022-ig a Világgazdasági Fórum gyárlátogatási jelentése szerint.

** A tesztelések számának és a helyszíni hibaaránynak a 2020 és 2022 közötti időszakra vonatkozó összehasonlítása a Világgazdasági Fórum gyárlátogatási jelentése szerint.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15