Keresztféléves felvételi 2023: vonzóak a fiatalok körében a Széchenyi-egyetem minőségi képzései

forrás: Prím Online, 2023. január 30. 12:15

Az Oktatási Hivatal közzétette a keresztféléves felvételi eljárás ponthatárait, melyek értelmében több mint kétszáz hallgató kezdheti meg tanulmányait februártól a győri Széchenyi István Egyetemen. A technológiai képzési területeken az intézmény vonzereje továbbra is kiemelkedő. Az elsőéveseket a minőségi oktatás mellett európai színvonalú hallgatói szolgáltatások és modern infrastruktúra várja.

Az idei keresztféléves felvételi eljárás során a ponthatárok az egyes jelentkezési helyeken az elért felvételi összpontszámok alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével alakultak ki. A Széchenyi István Egyetemen így összesen 225 új hallgatót köszönthetnek, akik túlnyomó többsége mesterszakos felvételi sikerről kapott értesítést. 

 

A Széchenyi István Egyetem hallgatói közössége várja az újonnan felvett fiatalokat is. (Fotó: Májer Csaba József)

 

A fiatalok körében a karok közül a már hagyományosan a ranglisták élén szereplő Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar, valamint az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar bizonyult a legnépszerűbbnek. Ezek képzésein összességében több mint 190-en kezdhetik meg tanulmányaikat februártól. A slágerszakok tekintetében a toplistát a vezetés és szervezés, valamint az ellátásilánc-menedzsment mesterszakok vezetik, majd szorosan mögöttük következnek a gépészmérnöki, a járműmérnöki, a műszaki menedzser, a közlekedésmérnöki, a  villamosmérnöki és az emberi erőforrás tanácsadó mesterszakok,  valamint a gazdálkodási és menedzsment alapszak.  

 

„Kiváló eredmény, hogy egyetemünk egyik legrégebbi múltra visszatekintő kara, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar töretlen népszerűségnek örvend a felvételizők körében. Ide a keresztféléves felvételi eljárás során 30 százalékkal több hallgatót vehetünk fel, mint tavaly ilyenkor. A technológiai képzési területeken intézményünk vonzereje továbbra is kiemelkedő, de agrár- és humán képzéseink is keresettek” – összegzett dr. Zseni Anikó, az egyetem oktatási rektorhelyettese.

 

A Széchenyi István Egyetem minőségi képzéseket, naprakész tudást, értékes diplomát kínál a hallgatóknak. (Fotó: Májer Csaba József)

 

Dr. Kovács Zsolt kancellár ehhez hozzátette: a győri központú, de képzéseivel, kutatásaival Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten is jelen lévő Széchenyi-egyetem Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye. A hallgatókat a minőségi képzések mellett európai színvonalú hallgatói szolgáltatások és modern infrastruktúra várja. A felvételizők valódi nemzetközi környezetbe érkeznek, ahol a hallgatói közösséget már 70 ország fiataljai alkotják.

 

„Tapasztalataink szerint a fiatalok vonzónak tartják minőségi, gyakorlatorientált képzéseinket. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy jól hasznosítható, naprakész tudást nyújtsunk számukra. A nálunk megszerzett diploma rendkívül értékes, amit mutat, hogy a cégek, intézmények keresik az itt végzetteket, és a legtöbben még egyetemi éveik alatt vagy rögtön oklevelük átvételét követően a szakmájukban találnak jól fizető munkahelyet” – mutatott rá dr. Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05