Jó tanácsok a galléros póló viseléséhez

forrás: Prím Online, 2023. március 1. 19:23

A galléros pólók különleges helyet foglalnak el mind a férfiak, mind pedig a nők ruhatárában. Kellemes nyári viseletnek számítanak, azonban sokkal lényegesebb, hogy különböző ruhadarabokkal kombinálva más-más stílusú öltözködést tesznek lehetővé.

A galléros póló története

 

A galléros póló régebben hosszú ujjú ing volt, melyet a lovaspólósok hordtak, de a 20. században már mint rövid ujjú ruhadarab tűnt fel René Lacoste-nak köszönhetően. A hagyományos T-shirtök mellett a polokozpont.hu oldalán galléros póló is kapható többféle színben és méretben, érdemes innen beszerezni a nekünk tetszőt.

 

A Lacoste-féle krokodil embléma helyett egyéni logót is kérhetünk rá, gépi hímzéssel akár több tucat darabra is felkerülhet a kiválasztott minta. Kitűnően felhasználható lesz így a ruhadarab promóciós célokra is, ami talán üdítően hat a hagyományos gravírozott toll-feliratos bögre-fényképes kulcstartó kombinációjával szemben.

 

A galléros póló - más néven pólóing vagy teniszpóló - nem szövött, hanem kötött anyagból készült már a kezdetekben is, így nyári viseletnek számít, nagyon praktikus ruha ez a rövid ujjú ing helyett.

 

A galléros póló és a rövid ujjú ing

 

Az inget mindig akkor vesszük elő, ha elegánsabban kell megjelennünk valahol: iskolai ünnepségek, családi rendezvények, megbeszélések, interjúk alkalmával kerül elő. A nyári melegben azonban sokkal praktikusabb egy rövid ujjú változat - de épp annyira divatjamúlt is.

 

A szakértők szerint sokkal trendibb manapság egy galléros póló, hiszen ezt smart casual (a hétköznapinál elegánsabb) viseletként és smart (elegáns) viseletként is hordhatjuk, de egy egyszerű farmerral akár hétköznapivá is tehetjük.

 

A galléros pólóhoz illik a sort, a vászonnadrág, de a jogging is, és a megfelelő cipővel kombinálva bármely eseményen megjelenhetünk ebben a felsőben, sőt sportoláshoz is használhatjuk.

 

Egy nyári esküvőn a férfiak számára ideális viselet lehet a galléros póló öltönynadrággal és ünnepibb cipővel, amit aztán a lakodalmi tánchoz sportcipőre is lehet cserélni.

 

A nők szoknyával, vászonnadrággal, sorttal is hordhatják a teniszpólót, itt is a cipőválasztás dönti el, mennyire lesznek elegánsak.

 

A galléros póló viselésének szabályai

 

Végezetül álljon itt néhány jó tanács a pólóing megfelelő viseléséhez:

 

  • Nem kell alá trikót venni, ez egy nyáron használt ruhadarab.
  • A gallérját sose állítsuk fel, ez már nem divat.
  • A hossza és a szélessége megfelelő legyen, akkor mutat jól, ha a póló alja a derékszíj alatt 5 cm-rel van.
  • Sose gomboljuk ki teljesen, de néhány gomb mindig legyen kigombolva!
  • Ne tűrjük be teljesen, lazán hordva csak csíptessük be a derekunkhoz.
  • Nyakkendőt soha ne viseljünk hozzá!

 

Ezeket az előírásokat betartva a galléros póló segítségével egyszerre kaphatunk laza, hétköznapi, de elegáns viseletet is. Nem kell többé azon aggódnunk, hogy mit vegyünk fel egy üzleti találkozóra, hiszen a pólóing kitűnő megoldást jelent minden szempontból.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50