Megnyílt a regisztráció az idei Smart Factory ConnAction ipar 4.0 konferenciára

forrás: Prím Online, 2023. március 22. 21:23

Az ipar 4.0 témakörének egyik legjelentősebb hazai eseménye 2023. június 7-8-9. között várja az érdeklődőket Esztergomban.

A negyedik ipari forradalom napról napra formálja és alakítja át a gyártóvállalatok mindennapjait. Az új kihívások folyamatosan új megoldásokat követelnek azoktól, akik hosszú távon kívánják megőrizni versenyképességüket, így a tudásmegosztás szerepe is felértékelődött. A Smart Factory ConnAction konferencia idén is várja azokat, akik fejlődni, tanulni, inspirálódni szeretnének a témában. Az idei fókusztémák az  ipar 4.0 bevezetése, a fenntarthatóság és az emberközpontú gyártás (ipar 5.0), valamint az adatgyűjtés és -elemzés (adatokból érték), és többek között az ipari rendszerek mostanában különösen fontos aspektusa, a kiberbiztonság.

 

3 inspiráló nap az ipar 4.0 jegyében

 

A Smart Factory ConnAction konferencia az ipar 4.0 témakör egyik legnépszerűbb rendezvénnyé vált az évek során, hiszen az eseményre érkezők első kézből ismerkedhetnek meg a hazai gyártóvállalatok legmodernebb gyakorlataival, legyen szó többek között ipari adatgyűjtésről, analitikáról, automatizációról, vagy az ezekkel kapcsolatos menedzsment kérdésekről. A programok elsősorban a hazánkban működő gyárakban, ipar 4.0 bevezetéséhez kapcsolódó automatizálási, informatikai és telekommunikációs rendszerek használóit szólítják meg, de beszerzések döntéshozói, javaslattevői számára is tartogatnak érdekességeket.

 

 

Gyárlátogatások, interaktív workshopok és networking

 

A tapasztalatszerzést a hazai és nemzetközi vonatkozásban is meghatározó szereppel bíró gyárakban tett exkluzív látogatások és szakértők által vezetett, gyakorlati példákat felvonultató interaktív workshopok is színesítik, mindemellett ez a három nap egyedülálló networking lehetőséget is biztosít: a kiállítók és a vendégek egyaránt találkozhatnak potenciális partnerekkel és hozzáadott értékkel tudják támogatni egymást.

 

Az idei konferencián jelen lesz a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közösségének (MVÜK) Ipari Klubja is, akik módszertanukkal elősegítik, hogy az ipari vállalatok felsővezetői között gördülékenyebb lehessen a kapcsolatépítés, és még hatékonyabban alapozhassanak meg eredményes együttműködéseket.

 

Az eseményt az innovatív ipari informatikai megoldásairól, ipari környezetben használatos hálózati kommunikációs eszközök forgalmazásáról és egyedi fejlesztésű termelésirányítási rendszerek fejlesztéséről ismert Com-Forth Kft. csapata szervezi, akik több más hasonló tudásmegosztó rendezvény házigazdájaként már kilencedik alkalommal tűzték ki célul a hazai ipar innovációját a Smart Factory ConnAction konferencia megvalósításával.

 

"Az ipar 4.0 immáron több mint egy évtizede létező fogalom, és odáig már eljutottunk, hogy azt nem szükséges megmagyarázni, hogy a digitalizáció egy olyan út, amin előbb-utóbb mindenki elindul. Ugyanakkor még mindig nagyon kevés a magát ipar 4.0-nak valló gyár, aminek számos oka van. Mi ezeket az okokat boncolgatjuk, elemezzük az előadások, workshopok és a különböző formátumú beszélgetések során, lehozva ezzel a földre a sokszor túlzottan misztifikált, mások által pedig elbagatellizált ipar 4.0 kifejezést. A digitális forradalom velünk van, de még mindig kevesen tudnak konkrét sikereket felmutatni, ezért létfontosságú, hogy tanuljunk egymástól. Nem véletlen, hogy most már 9. éve is a tudásmegosztás és a networking áll a Smart Factory ConnAction középpontjában" – mondta Bóna Péter, a szervező Com-Forth Kft. ügyvezetője.

 

Időpont: 2023. június 7-8-9.

Helyszín: Grand Hotel Esztergom****

A folyamatosan bővülő program és regisztrációs felület: http://smartfactory.comforth.hu/

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15