Újra a Bosch a legsportosabb hazai cég

forrás: Prím Online, 2023. március 24. 11:15

Sportban is első a Bosch: a vállalat idén negyedszer állt a dobogó legfelső fokára a BSI (Budapest Sportiroda) által meghirdetett, kifejezetten cégeket, vállalatokat, intézményeket és munkahelyi közösségeket célzó „Fut a cég” országos megmérettetésén. A Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. csapata 2022-ben összesen 11 500 kilométert futott, 4260 kilométert kerékpározott és 700 kilométert úszott az abszolút első helyezésért. 

 

  •  2022-ben 11 500 kilométert futottak, 4260 kilométer kerékpároztak és 700 kilométert úsztak a magyarországi Bosch csoport dolgozói
  •  A vállalat sikeres sportközössége mintegy 2000 főből áll és közel 50 különböző sport-, kulturális, és szabadidős tevékenységet szervez
  •  A Bosch változatos formában támogatja dolgozói sportolását, a munkatársak egészségmegőrzését, és az önszerveződő munkahelyi sportközösségeket
  •  Sporttal a sikeres karrierért: 5+1 terület, amit a Bosch sportközösség szerint a sporttal fejleszthetünk, és a munkában is hasznosíthatunk

 

Közismert tény, hogy a sportnak számtalan előnye van: a rendszeres testedzés nemcsak szervezetünkre, hanem a hangulatunkra, közérzetünkre, sőt a teljesítményünkre, munkánkra is pozitívan hat. Kutatások azt is alátámasztják, hogy a sport a munkahelyi motivációt, ezzel együtt a kreativitást, produktivitást is növeli és nem utolsósorban közösségformáló ereje van. 

 

„A Boschnál a legnagyobb értéket a munkatársaink jelentik. Évről évre bebizonyosodik, milyen fontos szerepe van a sportnak, az általa formált közösségnek a motiváció fenntartásában, így a vállalat elért sikereiben is. A Boschnál minden segítséget megadunk az egészséges és produktív mindennapokhoz. Ebbe beletartozik a különböző versenynevezések, sportprogramok, belépők, sporteszközök biztosítása és támogatása” – mondta el Somogyi András, a Bosch csoport humán erőforrásért felelős alelnöke Magyarországon és az Adria régióban.

 

 

Bosch: 2000 fős sportközösség, 50 sportklub

 

Magyarország egyik legnagyobb munkaadója, a Bosch évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy népszerűsítse a sportolást és rendszeres mozgásra ösztönözze munkavállalóit minden telephelyén: Budapesten, Hatvanban, Miskolcon, Makláron és Egerben is. A vállalat 2013-ban alapított, KSF (Kultur, Sport und Freizeit – vagyis Kultúra, Sport, Szabadidő) névre hallgató önszerveződő sportközössége kezdetben azt a célt tűzte ki, hogy rendszeresen átmozgassa a kollégákat – erre a KSF elindulásakor 8 sportágban volt lehetőség. A kitartó munka eredményeként ez a közösség mára mintegy 2000 főt számlál és közel 50 különböző sport-, kulturális, és szabadidős tevékenységet szervez. 

 

„Az egészséges életmód, a rendszeres sport nagy önfegyelmet igényel. Azon dolgozunk, hogy a folyamatos motivációt fenntartsuk. Mindannyian megosztjuk egymással a sikereket, eredményeket. Közös edzéseket szervezünk, videókat készítünk, és igyekszünk hasznos tanácsokkal segíteni mindazokat, akik hozzánk fordulnak. A vállalat színeiben az általunk meghirdetett versenyeken általában 100-nál is több munkatárs indul. A legnagyobb visszaigazolás számunkra, amikor olyan kollégáink nyernek komoly sportversenyeken, akik korábban sosem sportoltak, hanem velünk együtt kezdtek életmódváltásba” – mondta el Popa Victor, a Robert Bosch Kft. vezetéstámogató komfort funkciók osztály csoportvezetője, a Bosch sportközösségének vezetője, aki sikeres hobbifutóként maga is számtalan versenyen vesz részt a vállalat színeiben.

 

5+1 ok, amiért a munkahelyi sportolással mindenki jól jár

 

A Bosch sportközösségének tapasztalata alapján a rendszeres sport az egészségre gyakorolt pozitív hatása mellett magával hozza a munkahelyi sikereket is. Mi az az 5+1 terület, amit a sporttal fejleszthetünk és a munkában is hasznosíthatunk?

1. Rendszeresség: a sportban megszokott rendszeresség, tervezés a munkában is jól kamatoztatható.

2. Kitartás: az edzések fejlesztik a kitartásunkat, így könnyebben bírjuk a munkahelyi terhelést is.

3. Megküzdés: a sport által megtanuljuk, hogy a siker nem mindig jön magától. Emiatt a munkában is könnyebben állunk helyt a nehezebb időszakokban.

4. Időbeosztás: a szoros napirendbe sokszor nem könnyű beilleszteni a rendszeres edzéseket, a megfelelő időgazdálkodás elsajátítása a munkahelyi feladatok elvégzésében is segítségünkre lehet.

5. Munka/magánélet egyensúlya: a sport beiktatása hozzájárul a munka és a magánélet egyensúlyának stabilizálásához, hosszú távon pedig a kiégés megelőzéséhez.

5+1. Együttgondolkodás, csapatmunka: a sport a vállalatok teljesítményét is javítja, mert a munkatársak így egy nagyobb közösség részei lehetnek, ahol a csapattagok egymást támogatják és együtt küzdenek a kitűzött célokért. Ez az összetartó erő a munkában is elősegíti a közös sikert.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05