Átfogó felhőalapú biztonsági mentési megoldások az ASUSTOR-tól

forrás: Prím Online, 2023. március 31. 11:33

Az ASUSTOR NAS a biztonsági mentési funkciók átfogó skáláját kínálja a felhasználóknak, lehetővé téve a könnyű és rugalmas köpontosítását a különféle digitális eszközökön tárolt adatoknak.

 

Zökkenőmentes számítógépes biztonsági mentés

 

A számítógépes felhasználók minden fontos adatukról készíthetnek biztonsági mentést, nem számít, hogy Windows vagy OS X operációs rendszert használnak. 

 

A Windows-felhasználók számára az ASUSTOR NAS a Biztonsági mentési terv segédprogram lehetővé teszi, hogy egyszerűen készíthessenek biztonsági mentést a Windows rendszerű számítógépekről vagy szerverekről egy ASUSTOR NAS-ra. A Mac felhasználók számára az ASUSTOR NAS Time Machine-támogatással rendelkezik. A felhasználóknak csak engedélyezniük kell a Time Machine-támogatást a NAS-on, hogy megkezdhessék az adatok biztonsági mentését a Mac-ről a NAS-ra a program segítségével. A felhasználók szükség esetén könnyedén visszaállíthatják az adatokat a Mac-re.

 

MyArchive és helyi biztonsági mentés

 

A MyArchive egy exkluzív tárolási technológia, amely a NAS-on 1-2 lemezt használ a MyArchive merevlemezek létrehozásához. A MyArchive lemezek olyan egyedi tárolóhelyeknek tekinthetők, amelyek szükség esetén eltávolíthatók vagy csatlakoztathatók a NAS-hoz. 

 

A MyArchive lemezek a helyi SATA interfészt használják a NAS-on, 6 GB/s átviteli sebességet biztosítva, ami sokkal gyorsabb a külső tárolóeszközökhöz képest. A MyArchive lemezek bármely más ASUSTOR NAS eszközhöz csatlakoztathatók további adatmegosztás vagy biztonsági mentés céljából. Ezenkívül az ASUSTOR helyi biztonsági mentési funkciójával kombinálva a felhasználók konfigurálhatják a belső NAS-mappák ütemezett biztonsági mentését a MyArchive lemezekre.

 

 

FTP biztonsági mentés

 

Mind a vállalati, mind az egyéni felhasználók számára az FTP kényelmes és gyakran használt fájlátviteli eszköz. Az FTP biztonsági mentési feladatok azonnali vagy ütemezett biztonsági mentésként konfigurálhatók. Az ASUSTOR NAS kétirányú átviteli támogatást is biztosít, amely lehetővé teszi az adatok biztonsági mentését a NAS-ra vagy a NAS-ról egy másik szerverre. Ezenkívül az ASUSTOR küldetésmódja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beállítsák a csatlakozási kísérletek számát és a csatlakozási kísérletek időintervallumát egy adott biztonsági mentési feladathoz, így biztosítva a sikeres befejezést.

 

Rsync biztonsági mentés

 

Az Rsync egyfajta átviteli protokoll, amely általában biztonsági mentésre és két számítógép közötti szinkronizálásra szolgál. A blokkszintű replikáció biztosításával az Rsync növekményes biztonsági mentést tud nyújtani. A növekményes biztonsági mentés lehetővé teszi, hogy az egymást követő biztonsági mentési feladatok (az első biztonsági mentési feladat után) csak az utolsó biztonsági mentés óta megváltozott adatokat másolják át. Az Rsync alkalmas a folyamatosan változó fájlokhoz és adatokhoz. Lehetővé teszi a mentési idő csökkentését, miközben jelentősen csökkenti a sávszélesség-használatot. 

 

Mivel az ASUSTOR NAS támogatja mind a növekményes, mind a titkosított biztonsági mentést, csökkentett biztonsági mentési időt és adatbiztonságot tud biztosítani, ami elengedhetetlen az üzleti felhasználók számára. Ezenkívül a kétirányú biztonsági mentés, a Mission Mode és az ütemezett automatikus biztonsági mentések is használhatók az informatikai személyzet munkaterhelésének jelentős csökkentésére.

 

Az ASUSTOR NAS különféle felügyeleti funkciók széles skáláját kínálja, lehetővé téve a felhasználók számára az adattárolás és a biztonsági mentés egyszerű központosítását. Az itt bemutatott alapvető NAS-alkalmazásokkal a felhasználók könnyedén létrehozhatják saját dedikált és biztonságos felhőtárhelyüket az ASUSTOR NAS segítségével.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15