Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

forrás: Prím Online, 2023. március 31. 17:28

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

A két leányvállalat az összeolvadás által erősebb SAP- és felhőalapú szolgáltatásportfóliót kínál, egyetlen forrásból. A fúzióval az adesso célzottabbá kívánja tenni a magyar vállalatok informatikai architektúrájának migrációját a rugalmas, felhőalapú rendszerek felé. Ebből hosszú távon a magyar gazdaság is profitálhat, hiszen az informatikai rendszerek erősebb megbízhatósága és skálázhatósága, valamint az üzemeltetés területén szerzett költségmegtakarítás tovább növelheti a vállalatok versenyképességét és hatékonyságát.  

 

A banki, biztosítási, autóipari, feldolgozóipari és élettudományi iparágakra specializálódott adesso Hungary portfóliója az adesso orange Kft.-vel együttműködve a pénzügyi-szolgáltatási, biztosítási és az energiaiparban az SAP-core területére vonatkozó informatikai szaktudással egészül ki. Egyesített erőikkel fogják támogatni ügyfeleik kihívásokkal teli digitális átalakulási útját az új SAP S/4HANA platform felé az SAP Business Technology Platform (BTP) segítségével. Az adesso leányvállalata, a budapesti LeanNetworking Kft., egy feltörekvő start-up is szerepet kap a folyamatokban, felhő- és felhő-natív szakértelmével gazdagítja majd az összeolvadt egységeket. 

 

„SAP, cloud migráció, felhő-natív és Java-fejlesztés portfóliónkkal olyan multinacionális vállalatokat szólítunk meg, különösen a pénzügyi szektorban, valamint a biztosítási és a feldolgozóiparban, amelyek igénylik a magyarországi tanácsadásunkat és projekttámogatásunkat” – tette hozzá Dér Miklós, az adesso orange magyarországi ügyvezetője. 

 

Frank Beck, a németországi SAP Gold Partner adesso orange igazgatósági tagja elmondta: „Magyarországon is gyorsan növekvő SAP-piaccal állunk szemben. Mindenekelőtt az SAP S/4HANA átalakulás témája fogja tömegesen foglalkoztatni a vállalatokat az elkövetkező években. Sok SAP-ügyfél jelenleg még az értékelési fázisban van, és a tervezett megvalósításhoz professzionális projekttámogatásra van szüksége”. 

 

A megerősített magyarországi üzleti jelenléttel az adesso stratégiájának megfelelően bővíti tovább SAP-tevékenységét Európában. Az anyavállalat adesso SE tavaly év végén jelentette be, hogy a szomszédos Ausztriában az adesso orange két bécsi SAP-tanácsadó cég megvásárlásával (egyesülés a gravity consulting gmbh-val és a VITEC Vienna Information Technology Consulting GmbH-val) bővítette az adesso orange SAP szolgáltatási kínálatát. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15