A TCL GREEN HORIZON kiemeli a technológia és természet harmóniáját a Milánói Design Héten

forrás: Prím Online, 2023. április 19. 10:04

“ELEMENTS – TCL GREEN HORIZON” néven exkluzív kiállítást nyitott a Milánói Design Héten a TCL. A bemutatót a világméretű kezdeményezés, a #TCLGreen ihlette, amely egy mindenki számára fenntarthatóbb világ kialakítását tűzte ki célul. A látogatókat egyedi kialakítású, innovatív és élményteli látnivalók várják, emellett pedig a TCL Europe 2023-as termékkínálatába is bepillantást nyerhetnek.

“Nagy öröm számunkra, hogy részt vehetünk a Milánói Design Héten, és bemutathatjuk a legújabb innovációinkat a #TCLGreen globális kampány részeként” – mondta el Tiago Abreu, a TCL Design Innovációs Központ X-Lab-jének vezetője. – Az “ELEMENTS – TCL Green Horizon” kiállítás azt teszi kézzelfoghatóvá, hogy a természet mindig az inspiráció, a kreativitás, az innováció és a technológia legfontosabb forrása volt, és a mai napig is az. A kiállítás négy szekciója a négy alapelem témájára épül a technológia segítségével létrehozott, fenntartható műalkotások, valamint a magával ragadó élmények megtapasztalása révén. Mindegyiket aprólékosan megtervezték annak érdekében, hogy a természet elemeihez kapcsolódó különleges érzést keltsenek.

 

A virtuális utazás a kiállítás udvarán kezdődik – ez a helyszín a Föld elemhez kötődik. A látogatókat egy TCLGreen szobor üdvözli, amely a növekedést és Fa bolygó erőforrásainak tiszteletét szimbolizálja. Az út ezután beljebb vezet a Víz elemhez, ami felidézi az összekapcsolódás erejét, valamint az ötletek egy irányba folyását, konvergálását. Miután a látogatók feljutnak a lépcsőn, felfedi magát a Tűz élmény. A civilizáció jelképeként a tűz az innováció szellemét képviseli, amely a TCL legbensőbb lényegét is alkotja. Végül a Levegő a folyamatosság és a nyugalom esszenciáját ábrázolja egy elbűvölő drapéria installáción keresztül, amely arra ösztönzi a látogatókat, hogy lélegezzenek, lazuljanak el, és gondolják újra az élményt. Az utazás befejezésekor a látogatók átélhetik a körkörösség mibenlétét, a kör bezáródását, az elemek körforgásával összhangban.

 

 

A TCL részvétele a Milánói Design Héten egy újabb mérföldkő a vállalat ESG-elkötelezettségének megvalósításában, amelynek legfontosabb összetevője a #TCLGreen globális kampány. Amikor a #TCLGreen elstartolt az olaszországi Roseto Degli Abruzziban 2022. szeptember 10-én, a TCL Kevin Chu művész, a brit építészi intézet tagjának közreműködésével hozta létre a lenyűgöző TCLGreen szobrot, amely megtestesítette az kezdeményezés szellemét. A szobor a fűszálak alakjából merít ihletet, és több mint 1000 darab, elektromos készülékekből kiszerelt áramköri lapból készült, amelyeket a TCL biztosított, hogy a közönséget – kreatív és művészi módon – érzékenyítse a körforgásos gazdaság, az elektronikai termékek újrahasznosításának kihívásai iránt. A #TCLGreen kezdeményezése és kreatív víziója a Warner Bros. Discovery-vel történő együttműködés keretében valósult meg. A #TCLGreen most újrafogalmazza a körforgás üzenetét az Milánói Design Héten, a világ vezető design kiállításán, hogy a látogatókat arra ösztönözze: haladjanak saját útjukon a fenntartható életmód felé.

 

Ezen túlmenően a látogatókat arra is inspirálják, hogy felfedezzék az Elképzelhetetlent, hiszen előzetes bepillantást kapnak a TCL Europe 2023-as kínálatába, beleértve az új Mini LED és QLED Smart televíziókat, háztartási készülékeket és olyan új koncepcionális termékeket, amelyek a technológiát inspirációs forrásként, az emberek összehozására, valamint a pillanatok emberi tartalommal történő megtöltésére használják, az intimitás és empátia jegyében.

 

Az új termékpaletta megtestesíti a TCL fenntarthatósági erőfeszítéseit. A jelentős hulladékforrást jelentő csomagolások ökolábnyomának csökkentése szintén a TCL folyamatos fejlesztéseinek fókuszában áll. Az EPS csomagolást könnyű, megújuló és nem mérgező alternatívákkal helyettesítik, ilyen például a légoszlop-csomagolás és a Kraft papír. A csomagok méretének és tömegének csökkentése hozzájárul a szállításból eredő üvegházgázok kibocsátásának csökkentéséhez. Az egyszerűbb, kevésbé színes csomagolásdizájn, valamint a víz- és szójaolaj-alapú festékek használatával pedig a káros vegyszerek használatát mérsékelik.

 

Ahogy azt a 2022-es TCL Technology ESG Report is kiemelte, a TCL Technology összesen 1,04 milliárd dollárt invesztált a környezetvédelembe. A TCL Technology ennek érdekében megtakarított 229,53 millió liter vizet, az újrafelhasznált víz mennyisége 54,64 millió tonnára rúgott. Ehhez jön még a hulladék újrafeldolgozása, amelynek mennyisége 81 865 tonnát tett ki.

 

A fentieken túlmenően a TCL 2025-ig kötelezettséget vállal az alábbiakra:  

• Csökkenti a üvegházhatású gázok kibocsátását 18%-kal.

• Csökkenti a vízfogyasztást 27%-kal.

• Csökkenti az áramfogyasztást 13%-kal.

• Csökkenti a földgázfogyasztást 70%-kal.

• Csökkenti az EPS-felhasználást 10%-kal.

 

Európában a TCL az iparágakon átívelő Eco Rating címkézési rendszer támogató mobil brandje. A szigorú öko-értékelési rendszer a felhasználók által felállított követelményeket, elvárásokat és előírásokat is magában foglalja, a nyersanyagok és csomagolóanyagok beszerzésétől kezdve a gyártásig és újrahasznosításig a körkörös gazdaság elősegítése érdekében, hogy “bezáruljon a kör”.

Kulcsszavak: TCL TCL Electronics

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

2024. április 20. 09:49

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50