A veszprémi Continental nyerte az Év Gyára Projektverseny 2023 Grand Prix díját nagyvállalati kategóriában

forrás: Prím Online, 2023. május 8. 12:41

A Continental technológiai vállalat veszprémi telephelye nyerte az „Év Gyára Projektverseny 2023” Grand Prix díját nagyvállalati kategóriában. A cég veszprémi egységének mind a hat nevezett projektje díjazást kapott, köztük egy aranyérmet is. Emellett a Continental váci üzeme is döntőbe jutott Az év gyártási/termelési projektje kategóriában.

Az elmúlt években még Év Gyára versenyként ismert megmérettetésen a cégcsoport budapesti egysége egymás után háromszor vitte el a fődíjat. Idén pedig a veszprémi telephelynek ítélték a Grand Prix díjat nagyvállalati kategóriában az immáron Év Gyára Projektversenyként meghirdetett eseményen.

 

A veszprémi Continental Karbantartás fejlesztés és digitalizáció, HR stratégia a munkatársak megtartására, Innovatív gyártási megoldás a termelésben, Energiahatékonyság fejlesztése, Komplex adatfelhasználás, illetve Termelési hulladék visszaforgatás témákban nyújtott be pályázatot a GyártásTrend magazin által szervezett versenyre. 

 

A technológiai vállalat veszprémi telephelye mind a hat kategóriában benyújtott pályázatával döntőbe jutott, Az év digitalizációs projektje a gyártásban kategóriában pedig első helyezést ért el. A verseny zsűrije külön kiemelte a leadott pályázatok magas minőségét és szakmai színvonalát.

 

 

„Idén ünnepeljük a veszprémi Continental alapításának 30. évfordulóját, így nagyszerű születésnapi ajándéknak tekintjük, hogy egy ilyen erős szakmai mezőnyben épp ebben az évben nyertük el az Év Gyára Projektverseny Grand Prix elismerését. Telephelyünkön a világ szinte valamennyi autógyártójának fejlesztünk és gyártunk különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és a menetkényelem növeléséhez. Célunk, hogy kiváló minőségű, fenntartható és versenyképes termékeket szállítsunk ügyfeleinknek, ezzel hozzájárulva a balesetmentes közlekedés mihamarabbi megvalósításához. A kapott díjak kiváló visszajelzést jelentenek számunkra, hogy jó úton haladunk víziónk eléréséhez. Köszönettel tartozom minden kollégánknak és partnerünknek, akik hozzájárultak fejlődésünkhöz” – mondta el Dapsy Zoltán, a veszprémi Continental ügyvezető igazgatója.

 

A vállalat Veszprémben gyártási tevékenységét 2001-ben egészítette ki kutatás-fejlesztési központtal, ahol a legújabb generációs járműdinamikai és menetbiztonsági megoldásokat fejlesztik és tesztelik. Emellett a veszprémi Continental rendelkezik Kelet-Európa legnagyobb vállalati tulajdonban lévő tesztpályájával is, ahol a cég munkatársai elektronikus vezérlésű fékrendszerek és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak egy balesetmentes jövő biztosítása érdekében. 

 

A Continental váci telephelye is sikeresen szerepelt a megmérettetésen. A termelési terület optimalizálását, az anyagmozgatás 400 százalékos kapacitásfejlesztését, valamint a munkatársak fejlesztésén keresztül a magasabb minőségű munkavégzést elősegítő lépéseiket összefoglaló pályázatuk Az év gyártási/termelési projektje kategóriában szintén döntőbe jutott. 

 

A GyártásTrend technológiai magazin 2015 óta rendezi meg az Év Gyára versenyt, melynek célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát és a meghirdetett kategóriák győzteseit. 2023-ban – megőrizve a verseny szakmaiságát, de más módszerrel – egy új projektverseny keretében díjazta a leginnovatívabb gyártási, termelési projekteket, amelyek reflektálnak a megváltozott környezeti és gazdasági helyzetekre és jó gyakorlatokkal járnak élen, így hatékony választ adnak korunk aktuális kihívásaira, beleértve az energiakrízist, a nyersanyaghiányt, a munkaerő toborzásának és megtartásának aktuális nehézségeit.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15