Minőség és teljesítmény – ezt tudja a Bridgestone legújabb nyári gumiabroncsa

forrás: Prím Online, 2023. május 8. 14:03

Az autó az abroncson keresztül érintkezik az úttal, így egy jól megválasztott, megfelelő minőségű és típusú gumiabronccsal sokat tehetünk a biztonságunkért. Az új Bridgestone Turanza 6 gumiabroncs tervezésénél is a közlekedésbiztonság szempontjait helyezték előtérbe. 

A Turanza 6 fejlesztési folyamatában nagy szerepet játszott az európai járművezetők körében végzett széles körű fogyasztói kutatás eredménye, amellyel a mérnökök első kézből kaptak visszajelzést, mit várnak el a felhasználók egy nyári túraabroncstól.***

 

 

Biztonságra és teljesítményre tervezve

 

A TÜV SÜD által végzett, független tesztek alapján a Bridgestone Turanza 6 a kategóriájában legjobb a nedves úton nyújtott teljesítményével*, ezzel is felülmúlva a szegmensben szereplő versenytársakat. Az abroncs mind kanyarodáskor, mind egyenes útvonalon kiemelkedő teljesítményt nyújt, nedves tapadás terén pedig szintén a kategória legjobbja: A-minősítést ért el az EU erre vonatkozó skáláján.

 

A Turanza 6 a gyártó palettáján is kiemelt szerepet kapott, mivel a szabadalmaztatott és úttörő ENLITEN, valamint TECHSYN technológiák, a Bridgestone másodlagos piacra szánt abroncsai közül először ennél a nyári túraabroncsnál jelentek meg. Ezeknek az innovatív megoldásoknak is köszönhető a kiváló futásteljesítmény**, valamint a jobb üzemanyag- és energiahatékonyság**. Utóbbi kiegészítendő a fenntarthatósági tényezők szem előtt tartásával, így a Bridgestone Turanza 6 elektromos járművekre is szerelhető, segíti az akkumulátor élettartamának megóvását, valamint a teljesítmény optimalizálását**. Mindezzel együtt kiváló irányíthatóságot, nagyobb kopásállóságot** és csökkentett zajszintet*  kínál a járművezető kényelme érdekében****.

 

 

A Bridgestone szélesebb körű elkötelezettsége a közúti biztonság iránt

 

Az Egészségügyi Világszervezet szerint évente több mint 1,35 millió ember hal meg a világ útjain, és további 20-50 millió ember szenved gyakran életveszélyes sérüléseket. Termékei mellett a Bridgestone keményen dolgozik a közlekedésbiztonsági problémák megoldásán, nemrég például egy útsérülések felismerésére szolgáló fejlesztést vezetett be. Az innováció mellett a Bridgestone világszerte számos közlekedésbiztonsági kezdeményezést indít: ilyen a gumiabroncsok biztonsági ellenőrzése, a közlekedésbiztonsági képzések, az oktatási programok és az ENSZ Közúti Biztonsági Alapjának (UNRSF) nemrégiben tett 1 millió dolláros adomány. A Bridgestone közúti biztonság iránti elkötelezettsége része a szélesebb körű vállalati kötelezettségvállalásának – a Bridgestone E8-nak is.

 

„Az élet egy utazás, és mi a Bridgestone-nál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy biztonságossá tegyük. A vezetésnek mindenki számára élvezetes és biztonságos élménynek kell lennie, ennek a megvalósításán dolgozunk.” – tette hozzá Emilio Tiberio, a Bridgestone EMIA COO & CTO-ja.

 

Az Európában kifejlesztett és gyártott Bridgestone Turanza 6 már az egész régióban, számos méretben kapható személygépkocsikhoz és SUV-khoz egyaránt, legyen szó belsőégésű motoros, hibrid vagy elektromos járművekről.

 

Képek: Bridgestone

___________________________

* A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022 júniusában az ATP Papenburg (Németország) és a Bridgestone EUPG (Olaszország) telephelyén a BMW 520i és BMW 530d modellekkel végzett tesztek nedves úton, 245/45 R18 100Y XL méretű gumiabronccsal. A Turanza 6 összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: CONTINENTAL Premium contact 6, MICHELIN Primacy 4+, PIRELLI Cinturato P7 (P7C2). Jelentés száma: [713263409].  

Oldalirányú vízenfutás, minősítés: BRIDGESTONE Turanza 6 (100,0%), PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (96,9%), CONTINENTAL Premium Contact 6 (92,0%), MICHELIN Primacy 4+ (90,2%).

Egyenesvonalú vízenfutás, minősítés: CONTINENTAL Premium Contact 6 (100,2%), BRIDGESTONE Turanza 6 (100,0%), PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (98,9%), MICHELIN Primacy 4+ (98,5%).

Oldalirányú tapadás nedves útfelületen, minősítés: BRIDGESTONE TURANZA 6 (100,0%) CONTINENTAL Premium Contact 6 (97,0%), MICHELIN Primacy 4+ (95,1%), PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (93,3%).

Fékezés nedves felületen (Ø CALC. féktávolság [m] 80-20 km/h ), minősítés: CONTINENTAL Premium Contact 6 (33,0), BRIDGESTONE Turanza 6 (33,7), PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (34,4),MICHELIN Primacy 4+ (36).

** A belső összehasonlítás alapján Turanza 6 vs Turanza T005 (ref. méret 205/55R16).

*** Bázis: Minden európai ország (n=21501) Kérdés: PD5. Melyik a legfontosabb elem, amelyet figyelembe venne a gumiabroncsok kiválasztásakor? Magasról lefelé rangsorolva (fontolja meg) - kiválasztott - TOP 3

**** A belső összehasonlítás alapján Turanza 6 vs Turanza T005 (205/55R16 referenciaméret)

Kulcsszavak: gumiabroncs Bridgestone

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

A Continental 2023-ban növelte eredményét és további javulást tervez idénre is

A Continental az elmúlt pénzügyi évben teljesítette terveit, így a DAX-on jegyzett vállalat a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is közelebb került középtávú céljaihoz. A geopolitikai helyzet, az inflációból eredő mintegy 1,4 milliárd eurós többletköltségek, az árfolyamhatások és a speciális szállítmányok magas kiadásai mind jelentős hatással voltak a teljesítményre. A Continental a 2023. decemberi tőkepiaci napon bemutatta az értékteremtés növelésére és a középtávú célok elérésére irányuló stratégiáját is.

2024. március 11. 11:26

A Continental első helyezést ért el az ADAC nyári gumiabroncs tesztjén

A Continental PremiumContact 7 gumiabroncsa első helyezést ért el a németországi ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), az osztrák ÖAMTC (Österreichischer Automobil-, Motorrad- und Touring Club - Ausztria) és a svájci TCS (Touring Club Suisse) autóklubok közös, éves nyári gumiabroncstesztjén. A Continental által tavaly bevezetett prémium termék vizes és száraz útfelületen egyaránt az első helyet nyerte el, ezáltal 15 versenytársát megelőzve a 215/55 R 17-es méretben.

2024. március 6. 11:37

Bemutatták az új Maserati GranCabrio-t

A Maserati bemutatta legújabb autóját, az ikonikus GranCabrio-t, mely mostantól Spyderként is elérhető. A modell a kupé ikertestvérének, a díjnyertes GranTurismónak az új, nyitott tetejű változata.

2024. március 3. 12:10

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15